2024.06.13.

Az utolsó őszi fordulót rendezik a vármegyei másodosztályban

A Rimócot fogadja a Vizslás, Varsányra hivatalos a BSE.

A mostani hétvégén a tizenharmadik körrel befejeződik a bajnokság őszi szakasza a vármegyei másodosztály 2023/2024-es idényében. Hat meccset rendeznek szombaton, míg egy mérkőzés vasárnapra marad. Lássuk, mire számítunk az aktuális programmal kapcsolatban!

Vármegyei II. osztály, 13. forduló, 2023. november 11. (szombat), 10.30:

Karancsaljai MSE-Karancslapujtő KSE II

Szomszédvári csörte keretein belül mérik össze tudásukat a változatos időszakokat maguk mögött tudó társulatok. A mezőny hátsó fertályához tartozó házigazdák teljesen vállalható vereséggel melegítettek, míg a látogatók végre megszakították rossz sorozatukat és hat nyeretlen bajnoki után ismét örülhettek. A papírforma szerint esélyesként jelölhetjük meg a ‘lapujtőieket, mérget azonban nem mernénk venni a sikerükre, tuti, hogy egy masszív védekezésre berendezkedő, harcos vetélytárssal fogják szembe találni magukat. A hazaiak leginkább a számukra ismerős környezetben bízhatnak, emellett azt remélhetik, hogy megint bejön a catenaccio. Vérmesebb helyezésben már a vendégek sem gondolkodhatnak, leginkább azon dolgozhatnak, hogy minél több győzelem szerepeljen majd a nevük mellett a táblázatán, egy újabb strigulát pedig akár már most szombaton behúzhatnak az idénybéli sikerek számához.

Vármegyei II. osztály, 13. forduló, 2023. november 11. (szombat), 13.30:

Vizslási SE-Rimóc SE

Dobogós csapatok futnak össze ebben a párharcban. Akkor lett volna még érdekesebb ez az ütközet, ha egy körrel ezelőtt nem szakad meg a korábban kalapemelést érdemlően menetelő rimóciak remek sorozata és nem szolgáltatják az ősz legnagyobb meglepetését nem várt vereségükkel. Végül is azonban tíz veretlen fellépés után alulmaradt Fábián Róbert együttese, most pedig következhet a parádés formában állomásozó éllovas elleni kirándulás. A vizslásiak tízszer győztek zsinórban, többnyire nagyon simán, minden tekintetben egyben van Bujtár Tamás brigádja. Otthonukban most is esélyesként tekinthetünk a házigazdákra, nyilván nagy butaság lenne lebecsülni a másik oldalt, mégis úgy érezzük, ha legjobb tudásukkal rukkolnak elő, képesek lehetnek zsebre tenni mindhárom pontot az aranyéremért és feljutásért hajtó hazaiak.

Karancsberényi VSFC-Mátraterenye SE

Igen csak harapós viaskodásra van kilátás ezen két gárda párharcában, a szó szoros értelmében bármi megtörténhet majd a pályán. A hazaiak nagy formában vannak, az előző hét összecsapásukon csupán a más kávéháznak számító éllovastól kaptak ki, az összes többi fellépését behúzta Berki Krisztán menetelő legénysége. A ‘terenyeiek nem tudtak nyerni az elmúlt két fordulóban, így most mindenképpen javítana a Dancsok Roland és Berki Aladár vezette társulat. Ez a törekvés enyhén mondva sem tűnik egyszerű módon kivitelezhetőnek, izgalmas ütközetnek nézünk elébe. Vérbeli hatpontos menettel van dolgunk, jelenleg három egységgel van többjük a látogatóknak, akik egy újabb siker révén el is lépnének riválisuktól, a ‘berényiek azonban éppen egy ellentétes forgatókönyvben bíznak, és abban, hogy egy újabb diadal által beérnék vetélytársukat.

Szügy SE-Mátraverebély-Szentkút SE

Az előzetes várakozások határozottan azt vetítik előre, hogy mellébeszélés nélkül kell behúzniuk a pontokat az idegenbeli győzelemmel hangoló házigazdáknak. A bajnokság második feléhez tartozó látogatók az esélytelenek nyugalmával kelhetnek útra, főnixmadárszerű feltámadásra volna szükség a részükről ahhoz, hogy megtréfálják a címvédőt. A ‘verebélyiek úgy kaptak ki az előző három körben, hogy be sem tudtak találni, szóval tényleg nincs jó passzban Verebélyi László brigádja. A jelenleg ötödik helyezett házigazdák minél több pozíciót lépnének előre, a felzárkózás érdekében pedig ezúttal sem szabad megbotlaniuk, kellő odafigyeléssel pedig akár egy simább diadalt is előhúzhat a cilinderből Koplányi Örs együttese. Nemes cselekedetnek számítana a vendégek részéről, ha rá tudnának cáfolni a felvázolt gondolatmenetre.

Nagylóc SE-Mihálygerge SE

Nem feltétlenül érezzük lefutottnak ezt a párosítást, a hazaiak két fordulóval ezelőtt komoly meglepetést szereztek a mezőny legjobbja ellen, aztán nemrégiben csupán a hajrában beszedett gólok miatt kaptak ki. A vendégek immáron három bajnoki óta nem tudtak örülni, pechükre az előző körben a 94. percben beszedett találat okozta a vesztüket. Az biztos, hogy ráférne már egy sikerélmény a mihálygergeiekre, az azonban nagy talány, hogy erre már most szombaton sor kerül-e. Nyakunkat rá, hogy a nagylóciak apait-anyait beleadva próbálják meg otthon tartani a bajnoki egységeket, harcosságuk pedig megint eredményre vezethet. Ezzel együtt, a táblázat és a korábban felvonultatott produkciók alapján, ha kicsivel is, esélyesebbnek érezzük a látogatókat, legjobb arcát bemutatva legyűrtheti ellenfelét Zsély Dániel csapata.

Balassagyarmati SC-Tari SZE

A tervek szerint a Beni Ács Kft. szponzorálásának köszönhetően élőben közvetítjük a bajnokit. Az ősz diadalával melegítő hazaiakat jelölhetjük meg a mérkőzés egyértelmű favoritjaiként, hozzá kell azonban tenni, a múltkori parádés győzelem akkor fog érni igazán valamit, ha ezúttal behúzza a kötelezőt Babcsán Tibor armadája. A jelenleg egy árva pontocskánál tartó látogatóknak az előző körben sem termett babér, könnyen lehet, győzelem nélkül fejezi be az első félév küzdelmeit Percze Ferenc legénysége. A balassagyarmati társaság nem kapott ki a mögöttünk hagyott három fordulóban, hét pontot gyűjtött be a bármire képes alakulat. Meglátjuk, ezúttal miképpen birkóznak meg az esélyesség édes terhével a házigazdák, így vagy úgy, de illene lebirkózniuk a másik oldalt, megsüvegelendő tettnek bizonyulna a tariaktól, ha megtréfálnák önbizalom terén remekül festő ellenlábasukat.

Vármegyei II. osztály, 13. forduló, 2023. november 12. (vasárnap), 13.30:

Varsány SE-Balassagyarmati VSE

Egyetlen egy csörte marad vasárnapra, melynek meg is van a kiemelkedő favoritja, elvileg nem ismerhetnek pardont a jóval magasztosabb célokért hajtó, perpillanat a dobogó középső fokán tanyázó vendégek. Nyolc nyeretlen fellépés után végre valahára győzni tudtak a varsányiak az előző körben, nagyon ráfért már ez a siker Báránkó Gábor legénységére. A társaságot érintő rossz hír, hogy ebben a szezonban már semmilyen formában nem számíthatnak játékos-edzőjükre. Ez az érvágás semmiképpen sem jó ómen. A balassagyarmati fiatalok hat küldetés óta veretlenek, csupán egy meglepő remit könyvelhettek el sok eredményes manőver mellett. A várakozások szerint, soros erőpróbájuk alkalmával sem botolhatnak meg a látogatók, akik valós tudásukat bemutatva legyűrhetik ellenfelüket. Ezzel együtt, borítékolható, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket a hazaiak, azonban kalapemelést érdemelne, ha meg is tudnák fricskázni a másik oldalt.