2024.06.23.

Megharcolt a pontokért az Ecseg

Kiegyenlített küzdelemben maradt alul a Nógrádmegyer.

Vasárnap a Nógrádmegyert fogadta az Ecseg a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának tizenkettedik fordulójában. Bár ráijesztettek ellenfelükre a már a nyitónegyedórában betaláló vendégek, a játékrész derekán érkezett az egyenlítés. Ezt követően folytatódott a férfias küzdelem, mígnem a második felvonás elején fordítottak a házigazdák. Nem adták fel a látogatók és gyorsan egalizáltak. Hamarosan a dupláig jutó Zsiga révén ismét a hazaiaknál volt az előny, majd egy büntető által le is zárták a meccset a végül négy kettőre nyerni tudó ecsegiek.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló:

Ecseg SE-Nógrádmegyer BSE 4-2 (1-1)

Vezette: Varga P. B. (Homoki G.)

Ecseg SE: Baltacanovic – Jaskó, Rádi, Gaál, Horváth (ifj. Mihalik R., 60.)(Baranyi M., 88.) – Mihalik K. (id. Mihalik R., 46.)(Burbiczki, 89.), Moravcsik D., Kelemen, Ökrös Sz. – Zsiga (Oláh G., 80.), Mihalik J. Edző: Moravcsik Ferenc.

Nógrádmegyer BSE: Ökrös I. – Pintér, Lakatos J., Szekeres (Jónás F., 69.), Botos F. – Rácz R., Makó D., Ökrös M. – Radics R., Berki M., Rácz M. Játékos-edző: Ökrös István.

Sárga lap: Ökrös Sz., Mihalik K., Gaál, Horváth, Kelemen, ill. Botos F., Lakatos J., Szekeres, Ökrös I.

Gól: Zsiga (21., 64.), Horváth (56.), Mihalik J. (72.), ill. Berki M. (11.), Botos F. (59.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Moravcsik Ferenc: – Délelőtt, amikor a pályát készítettük elő, katasztrofálisan nézett ki, állt rajta a víz. Beszéltem a szövetséggel, felmerült bennem, hogy halasszuk a mérkőzést, mert nem igazán volt ideális a játéktér. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy keressem az ellenfelet és egyeztessünk. Így is történt, de nem igazán voltak ebben partnerek. Mondtam, jó, akkor lejátsszuk, majd a bíró eldöntő, hogy alkalmas-e a pálya a meccsre vagy nem. Végül is nem ideális viszonyok között, de elkezdtük a találkozót, voltak azonban olyan részek, ahol nem pattant fel a labda, mert azon a ponton állt a víz. Mindkét csapat érezte az összecsapás tétjét, hogy miről is van szó. Egy védelmi hibából előnyhöz jutottak a vendégek. Láttam, hogy ez egyáltalán nem törte meg a csapatot és volt kedvük játszani a fiúknak. Utána kiegyenlítettünk, majd megszereztük a vezetést. Viszont ők is rögtön válaszoltak, így döntetlen lett. A hatvanadik perc környékén sikerült rúgni még egyet, aztán még egyet. Ezzel már le is zártuk a mérkőzést. Elég nagy iramú, hajtós meccs volt, annak ellenére, hogy nagyon csúszott a talaj. Egyúttal sportszerű is volt a találkozó, azt is el kell mondani, amikor láttam a küldést, eléggé elgondolkodtam rajta, mert Nógrádmegyerben is voltak gondok, de kellemesen csalódtam. Ettől függetlenül kilenc sárga ismét kiosztásra került, négy az ellenfél, öt nálunk… Azonban úgy gondolom, volt már ettől rosszabb játékvezetés, összességében meg voltam velük elégedve. Ugyan a góllövőnk, Szebi hiányzott, le tudtuk hozni ezt az eredményt. Szerintem ez kötelező is volt, mert ha pontot veszítettünk volna, már nem tudnánk beleszólni az első hely sorsába. Most viszont még nyitott a kérdés, és a Somos elleni rangadó fogja majd eldönteni. További sikereket kívánok az ellenfélnek, a csapatnak pedig gratulálok a győzelemhez!

Ökrös István: – Egy jó mérkőzést játszottunk, sportszerű keretek között. Viszonylag jól is focizunk, ide-oda billent a mérleg nyelve. A büntető nagyon betett a csapatnak. Véleményem szerint, nem volt az, én álltam a kapuban, de amit befújnak, az úgy van. Kaptunk figyelmetlenség miatt két gólt, kihagytunk sok helyzetet, rúgtunk négy kapufát. Nem jött össze semmi. A játékvezetőkről nem mondanék semmit, a „hírnevük” már megelőzte őket szerintem. Gratulálok az Ecsegnek! Nekünk a helyzet kihasználáson és a hozzáálláson kellene sokat dolgozni, mert amíg nem leszünk alázatosak egymással, addig a fontos meccseket elveszítjük.

A bajnokság aktuális állása: