2024.04.18.

Hátrányból felállva győzött a Romhány

Hiába vezetett a Keszeg, végül nem tudott pontot szerezni.

Vasárnap Keszegen volt jelenése a Romhánynak a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjának hetedik fordulójában. Remekül kezdtek a hazaiak, Muszta révén hamar beköszöntek. Hamarosan nőhetett is volna a különbség, de a vendégek kapusa hárította az iménti gólszerző büntetőjét. Még a szünet előtt egyenlítettek a látogatók, a második felvonás elején Tabicsnak hála pedig már ők vezettek. Kisvártatva a duplázó Takácsnak köszönhetően nőtt a különbség. Sok idő volt még hátra, nem is adták fel a házigazdák, de már nem tudtak válaszolni. Három egyre nyertek a romhányiak.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 7. forduló:

Keszegi SE-Romhány KSE 1-3 (1-1)

Vezette: Boda V. (Szász K., Horváth B.)

Keszegi SE: Rojkovics – Miklián, Durucz, Mezei Cs., Bujtár – Burai, Marozsán, Terjék, Belencsák – Hrkaj (Gömöri, 76.), Muszta. Edző: Cseri Kornél.

Romhány KSE: Nagy M. – Dóka, Seres Á. (Ivanics, 54.), Péter Cs. – Istvanovszki, Bencsik (Marsicki R., 59.), Hornyák, Marsicki B. (Petényi, 62.) – Hegedűs (Hajdu, 26.), Tabics (Mudroncsik, 69.), Takács. Játékos-edző: Bencsik Emil.

Sárga lap: Terjék, Miklián, ill. Seres Á., Mudroncsik

Gól: Muszta (5.), ill. Takács (36., 82.), Tabics (49.)

Jók: az egész csapat, ill. Nagy M., Takács, Tabics

Cseri Kornél: – Hogy vereség és vereség között mekkora különbség is tud lenni, azt az elmúlt két mérkőzésünk is bizonyítja. Míg múlt héten egy elkeserítő és kiábrándító vereségben volt részünk, ezúttal egy olyan mérkőzést játszottunk, amely az eredménytől függetlenül komoly bizakodásra adhat okot! Végre, hosszú idő után egészséges önbizalommal és megfelelő harcossággal álltunk bele a meccsbe, és őszintén mondom, hogy öröm volt nézni a játékunkat. Sorra nyertük a párharcokat, szebbnél szebb akciókat vezettünk, és ki tudja, hogy alakul, ha egy nullás vezetésnél sikerül értékesíteni a tizenegyesünket… Úgy gondolom, hogy elsősorban a magunk által tempót nem bírtuk el egy idő után és fáradni kezdtünk, a Romhány pedig sokkal erősebb ellenfél annál, hogy ezt büntetlenül hagyja, így egyenlíteni tudott, majd egy tízperces rövidzárlat után a maga javára fordította az eredményt. Természetesen a vereség mindenhonnan vereség, pont nem jár érte, viszont személy szerint nagyon örültem, hogy a srácok megmutatták, elsősorban saját maguknak, hogy valójában mire is képesek, ha megfelelő alázattal és harcossággal lépünk pályára. Ennek nyilván akkor lesz igazán jelentősége, ha ezt a mentalitást a következő mérkőzésekre is képesek leszünk átmenteni ,és akkor már biztosan olyan eredmény születik, aminek a végén szívből tudunk örülni!

Bencsik Emil: – Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez! Sajnos két játékosom megint megsérült, velük együtt így már öt emberem maródi. Innen is szeretnék nekik üzenni, hogy jobbulást, gyógyuljanak meg minél hamarabb, mert szükségünk van rájuk! A többiekkel pedig készülünk a következő mérkőzésünkre. Bízom benne, hogy ott is sikeresek leszünk. Az ellenfélnek további sok sikert kívánok!

A bajnokság aktuális állása: