2024.04.18.

A szünet után döntött a Romhány

Végül nem tudott meglepetést szerezni a Bercel.

Vasárnap Bercelen volt jelenése a Romhánynak a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának tizenegyedik fordulójában. Bár már a mérkőzés elején igyekeztek minél többet támadni a vendégek, egy darabig csak helyzetekig jutottak a becsülettel védekező házigazdákkal szemben. Egészen a második félidő elejéig lehúzták a rolót a hazaiak, mígnem Jávor beköszönt. Ezután a hajráig nem nyugodhattak meg a látogatók, de az utolsó húsz perchez érve jött Péter Csaba, aki végleg eldöntötte a csörtét. Kettő nullra diadalmaskodott Bencsik Emil társulata.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 11. forduló:

Bercel KSK-Romhány KSE 0-2 (0-0)

Vezette: Varga F. (Horváth B.)

Bercel KSK: Nagy R. – Nyúl, Berta, János D., Dávid L. – Tátrai, Szilfai, Makkai, Szkleván – Jekkel, Bagyal. Játékos-edző: Berta János.

Romhány KSE: Nagy M. – Marsicki B. (Seres Á., 46.), Dóka, Péter Cs. (Mudroncsik, 77.) – Ivanics (Istvanovszki, 46.), Hornyák, Bencsik (Marsicki R., 73.), Jávor – Takács S., Hegedűs (Petényi, 80.), Tabics (Seres M., 85.). Játékos-edző: Bencsik Emil.

Sárga lap: Nyúl

Gól: Jávor (55.), Péter Cs. (72.)

Jók: az egész csapat, ill. Jávor, Péter Cs.

Berta János: – Nem várt és embert próbáló változások történtek a meccs előtti órákban. Sajnos többen jelezték, hogy nem tudnak jönni a mérkőzésre, így az is kétséges volt, hogy leszünk-e tizenegyen. Ez nagy terhet rótt azokra, akik vállalták a játékot. A nehézségek ellenére, olyan szívvel léptünk pályára, amire büszkék lehetünk. Az első félidőben elért null nulla is azt mutatja, hogy felvettük a kesztyűt. A második félidőben már megmutatkozott a fáradtság és a cserék hiánya. Így a kapott két gól beállította a végeredményt. Remélem, a sérültek és a betegek hamar felgyógyulnak, akinek pedig fejben kell helyretenni magát az a következő mérkőzésre, igazi csapatjátékosként, ott lesz mellettünk! A Romhány csapatának gratulálok és köszönjük a sportszerű mérkőzést!

Bencsik Emil: – Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez! Egy jó pályán, jó körülmények között sikerült játszanunk hétvégén. Nagyon sok helyzetet kihagytunk. Ezért folyamatosan, a meccs végéig izgulnunk kellett. Azért érződött kicsit, hogy az előző fordulóban nem tudtunk focizni. Korrekt játékvezetés volt. Gratulálok a hazaiaknak, tisztességesen végigküzdötték a mérkőzést! Ami egy kissé elszomorító, hogy egy ilyen jó körülmények között lévő egyesület csapata alig tudott kiállni, mert kevés a játékosuk… Bízom benne, hogy sikerül összeszedni magukat és tudunk még jönni majd erre a pályára futballozni!

A bajnokság aktuális állása: