2024.04.16.

Remek skalpot gyűjtött a Rétság

A szezon korábbi részében legyőzőre nem találó Érsekvadkert II-nél nyert Havay Zoltán csapata.

Vasárnap a Rétságot fogadta az Érsekvadkert tartalék együttese a vármegyei harmadosztály észak-nyugati-csoportjának tizenhetedik fordulójában. Felvették a kesztyűt a méltó riválisnak bizonyuló vendégek, akik az első félidő derekán be is tudtak találni. Nem tartott azonban sokáig ez az állapot, mert még a szünet előtt három góllal válaszoltak a házigazdák. Egy darabig nem módosult az állás a második felvonásban, mígnem eljött az utolsó húsz perc… Előbb szépítettek, majd a duplázó Havay Bálint jóvoltából egalizáltak a látogatók, akik ráadásul időközben emberelőnybe is kerültek egy piros lap miatt. Ki is tudták használni létszámfórjukat a rétságiak, Ragács találatával négy háromra diadalmaskodtak. Komoly skalpot gyűjtött be Havay Zoltán brigádja a szezon korábbi részét veretlen mérleggel teljesítő ellenféllel szemben.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 17. forduló:

Érsekvadkert SE II-Rétság FC 3-4 (3-1)

Vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs., Horváth B.)

Érsekvadkert SE II: Szekeres – Hustyava (Csejk, 46.), Farkas, Őszi (Csiki, 46.), Pálfi – Sipos (Beluczki, 63.), Medvik, Baló – Szabó Levente, Kovács R., Varga S. Edző: Bernhardt László.

Rétság FC: Barna – Tövis, Havay B., Benkocs D., Ragács – Homolya A. (Zsíros, 90.), Körmöci, Mátyás K. (Juhász, 65.), Szklenár (Pataki, 65.) – Homolya E., Benkocs K. (Hekli, 87.). Edző: Havay Zoltán.

Sárga lap: Baló, Pálfi, ill. Homolya E., Benkocs D.

Piros lap: Medvik (73., Érsekvadkert SE II)

Gól: Medvik (33.), Varga S. (35., 41.), ill. Homolya A. (22.), Havay B. (72., 74.), Ragács (84.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Bernhardt László: Nulla teljesítmény volt! Gratulálok a Rétságnak a győzelemhez!

Havay Zoltán: Kevesebb létszámmal utaztunk Érsekvadkertre, sérülések miatt. Reméljük, a következő fordulóban újra teljes létszámmal jövünk össze. Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült megszereznünk a vezetést. Jól tartottuk magunkat, körülbelül huszonöt-harminc percig, azután sajnos kicsit szétcsúsztunk fejben és kaptunk hármat is. Kétgólos hátrányban indultunk a második félidőre, de a szünetben fejben összeszedtük magunkat. Egy szögletet követően fejesgóllal szépítettünk, majd egy pontrúgásból kiegyenlítettünk. Szerencsére feltüzelte a srácaimat és sikerült megszereznünk a negyedik találatunkat is. Büszke vagyok a csapatmra, hogy nem adták fel és sikerült megfordítanunk az eredményt! Sok sikert a ‘Vadkert csapatának!

A bajnokság aktuális állása: