2024.07.25.

Komoly feltámadással rukkolt elő a Rétság

Patakon diadalmaskodott Havay Zoltán korábban gyengélkedő csapata.

Vasárnap a Rétságot fogadta a Patak a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjának tizenkettedik körében. Ugyan az egy körrel korábban elszenvedett vereségüktől és nem túl szívderítő hiányzási hullámuktól függetlenül esélyesként tekinthettünk a házigazdákra, alaposan meglepték őket a látogatók, akik az első félidő derekára kétgólos előnyt szedtek össze. Ezt követően egy darabig nem változott az állás, mígnem a második etap elején jött a szépítés. Gyorsan reagáltak a vendégek és megint beköszöntek, a játékrész felénél pedig megint mattolták a másik oldalt, a korábban duplázó Homolya Alexet váltó Zsíros talált be. Hamarosan faragtak hátrányukból a hazaiak, de az utolsó szó a rétságiaké volt, az örökifjú Monostori büntetőből állította be a végeredményt. Öt kettőre diadalmaskodott Havay Zoltán feltámadó és komoly skalpot megszerző csapata.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 12. forduló:

Patak FC-Rétság FC 2-5 (0-2)

Vezette: Bozó P. (Horváth S., Nagy F. Zs.)

Patak FC: Pincze – Tóth A., Horváth B., Váró, Fábián – Oravecz, Forgács (Faludi, 80.), Sinkovics, Dombi – Takács, Németh. Edző: Bella Sándor.

Rétság FC: Barna – Tövis, Benkocs B., Ragács (Pataki, 62.), Monostori – Homolya E., Dian, Molnár M., Szklenár – Kenyeres (Hekli, 75.), Homolya A. (Zsíros, 65.). Edző: Havay Zoltán.

Sárga lap: Forgács, ill. Monostori

Gól: Takács (54.), Dombi (70.), ill. Homolya A. (18., 56.), Molnár M. (21.), Zsíros (66.), Monostori (75.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Bella Sándor: – Akaratgyenge és ötlettelen játékunk eredménye ez a teljesen reális eredmény. Bosszantó egyéni hibákból kaptuk a gólokat, sajnos nem volt közöttünk olyan, aki tartást tudott volna adni a csapatnak. Úgy néz ki, mélyebb a gödör, amibe kerültünk, aminek tudjuk az okát is, de siránkozás helyett arra kell törekednünk, hogy minél előbb kilábaljunk ebből a helyzetből. Gratulálok a Rétság megérdemelt győzelméhez és további sok sikert kívánok nekik!

Havay Zoltán: – Nehéz nyilatkozni egy ilyen mérkőzés után. Persze sokan azt mondják, győzelmet nem kell megmagyarázni, de ne felejtsük el, a pataki csapatról van szó. Akik több szezonon keresztül megnyerték veretlenül a megye hármat. Természetesen meg vagyok elégedve a csapat mérkőzéshez való hozzáállásával, mi jobban akartuk a győzelmet, és jól is játszottunk. Sok sikert kívánok Bella Sanyi barátomnak, és kitartást a csapatnak!

A bajnokság aktuális állása: