2024.05.27.

Megtáltosodott az Egyházasdengeleg

Felsőpetényben aratott remek sikert Berkes Balázs együttese.

Vasárnap az Egyházasdengeleget fogadta a Felsőpetény a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának tizenkettedik fordulójában. Favoritként vághattak neki a meccsnek a házigazdák, ehhez képest viszont alaposan fordult a kocka. Fél óra elteltével vezetést tudtak szerezni a roppant lelkes vendégek, akik hamarosan Fűrész révén is beköszöntek. A második felvonás elején szépítettek a hazaiak, de válaszképpen előbb Bacskai talált be, majd Gyurik Bence jutott dupláig. Nem adták fel a felsőpetényiek, faragtak hátrányukból, de egy öngól segítségével megint gyorsan reagált a másik oldal. Ezt követően is tudott kozmetikázni az eredményen a hátrányban lévő, de a hátralévő időben már megőrizték előnyüket és végül öt háromra nyertek. Szép sikert tett zsebre Berkes Balázs alakulata.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 12. forduló:

Felsőpetény SE-Egyházasdengeleg FE 3-5 (0-2)

Vezette: Kovács M. (Kürtössy O.)

Felsőpetény SE: Piszár – Misják, Tóth P., Benyusovics (Belovai, 65.), Szabó B. – Varga B. (Burai, 46.), Csillag (Busai, 46.), Sódor (Albert, 56.), Misley – Rendi, Nagy Cs. (Varga K., 78.). Edző: Laczkovszki Zsolt.

Egyházasdengeleg FE: Báthy – Bakonyi, Hajdu A., Pete, Gyurik P. – Jakus, Bacskai, Szűcs, Jakus – Gyurik B., Fűrész. Edző: Berkes Balázs.

Sárga lap: Benyusovics, Rendi, ill. Liptai, Bakonyi

Gól: Benyusovics (51.), Nagy Cs. (68., 76.), ill. Gyurik B. (30., 61.), Fűrész (34.), Bacskai (59.), Belovai (72., öngól)

Jók: Tóth P., Busai, Szabó B., Albert, Benyusovics, ill. az egész csapat

Laczovszki Zsolt: – Az Egyházasdengeleg megérdemelten nyert, igaz, ehhez kellett Fortuna segítsége is, meg a mi bambaságunk is. Uraltuk a meccset, mi birtokoltuk többet a labdát, de a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, míg ellenfelünk pontrúgásokból, egy potyagólból és egy öngólból felénk kerekedett. Mikor észbe kaptunk, már nem volt időnk több gólt szerezni. Nem ment most jól a játékunk, főleg a befejezések. Tanulunk hibáinkból, és azon leszünk, hogy az őszi két meccsünkön pontokat szerezzünk.

Berkes Balázs: – Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, korrekt játékvezetés mellett, és remek győzelmet arattunk. Egy percig sem forgott veszélyben a sikerünk, minden tekintetben felülmúltuk ellenfelünket. Büszke vagyok a játékosokra, és köszönöm nekik, hogy eljöttek és csere nélkül így lehozták ezt a meccset. Hetek óta jó teljesítményt nyújt a csapat, de különböző okok miatt nem tudtunk sikeresek lenni. Remélem, ez a győzelem növeli a játékosok önbizalmát (a többi játékost pedig ösztönözni fogja, hogy ők is minél több mérkőzésen részt vegyenek) és így még sikeresebbek tudunk lenni a jövőben.

A bajnokság aktuális állása: