2024.05.26.

Újra örülhetett a Bercel

Ismét nem termett babér a sereghajtó Legéndnek.

Vasárnap Legénden volt jelenése a Bercelnek a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjának tizenkettedik körében. Az első félidő derekáig tudták feltartóztatni ellenfelüket a hazaiak, majd pár perc alatt két találatot is beszedtek. Pechükre, még a szünet előtt egy öngól keserítette a házigazdákat. Az összecsapás kétharmadánál Bagyal jutott dupláig, majd a csereként beszálló Makkai is kétszer tudott eredményes lenni. Végül könnyed, hat nullás győzelmet arattak az ismét nyerni tudó látogatók.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 12. forduló:

Legéndi SE-Bercel KSK 0-6 (0-3)

Vezette: Varga F. (Szemesi Zs.)

Legéndi SE: Miklián (Rafael, 62.) – Garaba, Lajos B., Franyó, Kucsera – Néma, Szarvas, Soós, Nagy D. – Oláh M., Ságodi. Edző: Bujnyik János.

Bercel KSK: Nagy R. – Nyúl, Jakus, Berta, Dávid L. (Kovács R., 72.) – Szilfai, János D. (Makkai, 62.), Szklevan, Jekkel – Bagyal, Terman (Tátrai, 79.). Játékos-edző: Berta János.

Sárga lap: Dávid L.

Gól: Bagyal (19., 60.), Terman (24.), Franyó (36., öngól), Makkai (81., 84.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Bujnyik János: – Lehet én gondolom rosszul, de a meglátásom szerint, két egyforma szintű csapat játszott egymással. Annyi különbséggel, hogy a Bercel jobban kihasználta a helyzeteit, mint mi. Mindenkit megdicsérnék a részünkről, akik megjelentek, köztük voltak sérültek is, de vállalták a mérkőzést. Sajnos most nagyon sok olyan játékosunk van, aki munka, sérülés és egyéb okok miatt nem tud jelen lenni, de ezt lehet is látni a meccseken, hogy nyolcan, kilencen vagy tízen megyünk el. Ez nem azért van, mert meg fog szűnni a csapat, nem fog, csak sajnos olyan gondok vannak most, amiket nem tudunk másképp kiküszöbölni, csak így, hogy vagy kiállunk kevesebben vagy nem tudunk pályára lépni, mint például a Romhány ellen. Semmilyen problémánk nincs sem a romhányiakkal, sem a kétbodonyiakkal, nincs rossz viszony, mindenkivel jó kapcsolatot ápolunk. Ne úgy jöttek össze a dolgok ebben a félszezonban, ahogy elterveztük. Igen, volt több mint húsz igazolásunk. Ketten-hárman eligazoltak a rajt előtt, illetve meg is váltunk játékosoktól. Van, aki külföldre ment dolgozni, van, aki elköltözött, valaki egyéb bajok miatt abbahagyta, és akadt eltiltottunk is. De megyünk, csináljuk, szervezzük a következő félévet is. Most már látjuk azt a nyolc-tíz ember, akikre hajnali kettőkör is tudok számítani. Ahogy a közmondás tartja, ha felhívom a barátomat, nem azt kérdezi, hogy miért ütöttem agyon a kollégát, hanem, hogy vigyek-e ásót… Szóval ilyen játékosaink is vannak, akikre mindig fixen tudunk számítani. Hozzájuk szeretnénk még igazolni négy-öt főt. Vannak, akik korábban eligazoltak, de most visszajönnének, illetve van egy-két új szerzemény is. Rajta vagyunk a dolgon!

Berta János: – Abszolút sikeres hétvégén vagyunk túl. Úgy érzem, hogy kezdünk visszatalálni a helyes útra. A rossz idő ellenére a játékosok nem húzták ki magukat a feladat alól, így csak egy-két olyan hiányzónk volt, aki munka vagy betegség miatt nem tudott részt venni. A pályán mindenki a kellő lelkesedéssel és összpontosítással tette a dolgát. Igazi csapatmunka volt. Remek játék, passzok, és szép gólok jellemezték a mérkőzést. Az ellenfél a meccs első negyedében igyekezett erősebb nyomást gyakorolni ránk, de nem sikerült gólt szerezniük. Hamar felvettük a ritmust, így már az első félidőben úgy tűnt, hogy a mi napunk ez a vasárnap. Öt gólt szerzett a csapat, melyből kettőt -kettőt Bagyal Bence és Makkai Péter, egyet pedig Terman Richárd jegyez. A hatodik találat egy öngól útján esett. Sportszerű csata volt, köszönjük a Legénd csapatának! Remélem, hogy a jövőbeni találkozóink is ilyenek lesznek. Sok sikert kívánok nekik! A csapatomnak is csak gratulálni tudok, így tovább!

A bajnokság aktuális állása: