2024.05.22.

Bravúros döntetlent ért el a Bernecebaráti-Kemence

Komoly meglepetésre nem tudott nyerni a fontos pontokat veszítő Érsekvadkert II.

Vasárnap a Bernecebaráti-Kemencénél tette tiszteletét az Érsekvadkert tartalék együttese a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjának tizenkettedik körében. Toronymagas favoritként léptek pályára a vendégek, hamar bevették a kaput, majd egy büntető által a találkozó harmadánál ismét mattolták a másik oldalt. Nem estek azonban össze a házigazdák, éppen ellenkezőleg, nagyon gyorsan szépítettek, Pál Lászlónak hála. A második felvonásban nem tudták növelni előnyüket a látogatók, a hajrához érve pedig az apait-anyait beleadó hazaiak Bugány jóvoltából egalizáltak. Bár az utolsó percekre egy piros lap miatt megfogyatkoztak a berneceiek, már kihúzták a hajrát, kettő kettes döntetlennel fejeződött be az ütközet. Komoly meglepetéssel rukkolt elő Németh Krisztián csapata, ez bizony bravúros döntetlen volt a javából.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 12. forduló:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Érsekvadkert SE II 2-2 (1-2)

Vezette: Kalmár P. (Rácz D.)

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót – Nagy I., Nagy Sz., Tóth K., Imre F. – Busai, Szilágyi, Pál L., Gáspár – Fabi (Forgács, 63.), Bugány. Edző: Németh Krisztián.

Érsekvadkert SE II: Szekeres – Csejk (Hustyava, 62.), Majer, Tálas, Beluczki – Medvik (Gubik, 60.), Mácsik, Őszi (Szabó Levente, 58.), Sipos – Varga S., Kovács R. Edző: Bernhardt László.

Sárga lap: Bugány, ill. Tálas, Varga S.

Piros lap: Nagy Sz. (85., Szokolyi Alajos SE-Bernecebaráti-Kemence)

Gól: Pál L. (31.), Bugány (77.), ill. Mácsik (5.), Beluczki (30.)

Jók: Pál L. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Németh Krisztián: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, a sok esőzésnek is betudható, a pálya talaja eléggé megtréfálta az első gólnál a kapusunkat, amiből vezetést szereztek. Az első félidő derekán ezt egy tizenegyessel meg tudták duplázni, de a csapat mellett szól az, hogy most is láttuk rajtuk, nem törtünk össze, nem adták fel, hanem ugyanúgy mentünk és csináltuk tovább a dolgukat, minden egyes játékos. Nagyon jól mozogtak a csapatrészek, a védelem, a középpálya és a csatárok is nagyon összhangban voltak, érezték egymást. Kettő eggyel mentünk a szünetre. A második félidőben jól tudtuk semlegesíteni a két gyors csatárukat. A védelem nagyon szervezett volt, Szili jól irányította őket és hallgattak rá. A középpályán nagy harcok voltak a labdáért, mentünk, csináltuk becsülettel. Ez meg is hozta az eredményét, ki tudtunk egyenlíteni. A második félidőben volt itt is-ott is helyzet. Én reálisnak tartom a döntetlent. További sok sikert az ellenfélnek, és nagyon nagy gratuláció a srácoknak, mert igazán kitették magukért! Amiről mindig is beszéltem, most már kezdik megérteni, kis túlzással, ha felmegyünk a pályára, és nem azt nézzük, hogy a ‘Vadkert, a Patak vagy a Dejtár az ellenfél, hanem kellőképpen odafigyelünk és főleg otthon odatesszük magunkat, akkor ezeken a mérkőzéseken meglepetést okozhatunk az eddigi teljesítményünk után. A csapat nagyot fordult akaratban, egymásért tudnak futballozni, és élvezik is a focit.

Bernhardt László: – Ismét az volt, amit szoktunk csinálni, az egyéni erőlködés, nulla teljesítménnyel. Gratulálok a Bernecebarátinak az elért döntetlenért, megérdemelték!

A bajnokság aktuális állása: