2024.05.26.

A szünet után indult be a Rétság

Otthon maradt pont nélkül a Bernecebaráti-Kemence.

Vasárnap a Bernecebaráti-Kemencénél volt jelenése a Rétságnak a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjának tizennegyedik fordulójában. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a gárdák, volt helyzet mindkét oldalon, de érintetlenek maradtak a hálók, a látogatók büntetőből sem tudtak eredményesek lenni. Már majdnem a kétharmadánál járt az összecsapás, amikor második tizenegyesüket már nem hibáztak el a vendégek, akik hamarosan még háromszor mattolták megtorpanó ellenfelüket. A hajrához érve legalább a szépítés sikerült a házigazdáknak, így végül négy egyes győzelemre tettek szert a rétságiak.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 14. forduló:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Rétság FC 1-4 (0-0)

Vezette: Szász K.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Szabadkai – Gláz (Forgács, 71.), Nagy I. (Tóth M., 46.), Németh, Tóth K. – Szilágyi (Sági, 71.), Gáspár, Pál L., Imre F. – Busai, Bálint T. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Rétság FC: Barna – Tövis, Benkocs B., Molnár M. (Pataki, 53.), Monostori – Mák (Zsíros, 78.), Homolya A., Dian, Szklenár (Durján, 67.) – Homolya E., Tajthy (Hekli, 71.). Edző: Havay Zoltán.

Sárga lap: Dian

Gól: Tóth M. (76.), ill. Homolya E. (58.), Tajthy (66.), Durján (70.), Pataki (71.)

Jók: Szabadkai, Gáspár, Pál L., ill. az egész csapat

Németh Krisztián: – Jól kezdtük a mérkőzést. Az első félidőben élvezetes és jó iramú meccset játszottunk. Annak ellenére, hogy sok eső volt, a pálya talaja nagyon jó állapotban volt, bár kicsit csúszott. Volt itt is-ott is helyzet. Csináltunk egy buta tizenegyest, ami hála istennek, kimaradt. Így mentünk a szünetre, gól nélküli állással. A második félidőben is jól tartottuk magunkat, ugyanúgy folytatódott az izgalmas és férfias küzdelem, sportszerű kereteken belül. Aztán ismét csináltunk egy buta büntetőt, amiből megszerezték a vezetést a vendégek. Ekkor éreztem a csapaton, hogy kicsit megtört a lendületünk. Amit ellenünk befújtak tizenegyesnek, nekünk nem adták meg, pedig volt egy ugyanolyan szituáció. Pedig meccs után beszélgettem egy-két rétsági játékossal, és ők is azt mondták, hogy az is az volt, de sajnos elmaradt. Erről annyit tudok mondani, egyenlő mércével kellett volna vezetni a találkozót, mindazok ellenére, hogy egyedül elég nehéz dolga volt lehozni a játékvezetőnek ezt a mérkőzést. Az elmaradt büntető után megkaptuk a másodig gólt, majd a harmadikat szerintem egy szabálytalanság előzött meg, amit megint nem vett észre a játékvezető, mert pont olyan takarásban volt. Erről sem tehet, de ha van egy partjelző, tudott volna neki segíteni ebben. Egy játékvezetővel ez nagyon nehéz. Az utolsó emberünknél volt a labda, biztos volt a dolgában, aztán hátulról megakasztották, felrúgták, és ebből talált be az ellenfél. Ezt követően már minden sikerült a Rétságnak, ami addig nem. Ez minket kicsit megtört, de mentünk, csinálták a srácok a dolgukat. Nem volt ezzel probléma négy nullás hátrányban sem. Tudtunk is rúgni egy szépítőgólt. Megint becsülettel tettük a dolgunkat, de kimaradtak a helyzetek, hiába jutottunk el a tizenhatosig nagyon szépen, a befejezéseknél vannak problémák. Ezen dolgozni kell még. Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez! A csapatomnak pedig nem tudok mást mondani, nem szabad csüggedni, de át kell gondolni ezt az egészet a tavasszal kapcsolatban. Szeretnénk, erősíteni, meglátjuk, hogy sikerül. Az biztos, ezt így nem lehet űzni egymással és az elnökünkkel szemben sem, aki szívét-lelkét beleteszi, húzóemberek pedig nem járnak el. Köszönöm a meccsre járóknak és az elnökünknek ezt a félévet, ahogy minden, a csapat mellett lévő embernek, aki bármiben is tudott nekünk segíteni! Jó pihenést kívánok mindenkinek, a sérülteknek pedig regenerálódást, minél előbbi gyógyulást! Remélem, ez a szünetben meg fog történni és megfelelőképpen ki tudják pihenni a sérüléseket. A Nógrádifutball szerkesztőségnek és minden sportbarátnak kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok! Jövőre megpróbáljuk újult erővel! 

Havay Zoltán: – Sportszerű mérkőzésen, megérdemelten nyertünk.

A bajnokság aktuális állása: