2024.06.23.

Véget ért a Rétság Canossa-járása

Ellenben a Bernecebaráti-Kemence még mélyebb gödörbe került.

Szombaton a Bernecebaráti-Kemencét fogadta a Rétság a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjának hetedik fordulójában. Kiegyenlített mederben indult a meccsnek finoman szólva is eredménytelen időszak után nekivágó gárdák csatája. Aztán az első félidő derekán vezetést szereztek a házigazdák. Ezt követően jó darabig nem rezdültek meg a hálók. Hiányzott a vendégekből az átütőerő, így nem tudtak egyenlíteni. Az utolsó negyedórához érve végleg eldöntötték az érdemi kérdéseket a hazaiak, akik még kétszer képesek voltak beköszönni, így három nullra diadalmaskodtak. Úgy kellett ez a siker Havay Zoltán legénységének, mint egy falat kenyér.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 7. forduló:

Rétság FC-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 3-0 (1-0)

Vezette: Dobsonyi L. (Horváth S., Szemesi Zs.)

Rétság FC: Barna – Tövis, Benkocs B., Ragács (Homolya A., 46.), Monostori – Mák, Dian, Molnár M. (Körmöci, 46.), Szklenár – Kenyeres, Pataki (Zsíros, 75.). Edző: Havay Zoltán.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Esztergomi – Gláz, Nagy Sz. (Németh, 63.), Tóth M., Tóth K. – Fekete, Nagy I., Pál L., Gáspár – Forgács, Busai. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Forgács, Gláz, Tóth K.

Gól: Pataki (25.), Kenyeres (75.), Homolya A. (81.)

Jók: az egész csapat, ill. Esztergomi

Havay Zoltán: – Hosszú nyeretlenségi sorozatot tört meg a csapat! Egy fair mérkőzésen, három nullás arányú győzelemmel itthon tartottuk a morálisan sokat jelentő három pontot. Sok sikert kívánunk a Bernecebarátinak!

Németh Krisztián: – Az első huszonöt percig, amíg meg nem kaptuk a gólt, mondhatni, jól játszottunk. Amit megbeszéltünk, próbáltuk hozni, de egy szögletnél történő figyelmetlenségünket kihasználta az ellenfél. Ketten támadtuk a bejövő labdát, a hosszú oldalon nem figyeltünk az érkezőre, majd éppen csak becsurgott a kapuba a laszti… Úgy érzem, ez megtörte a csapatot, mert utána mindennel foglalkoztunk és mindennek a rossz oldalát vettük elő, nem a focira koncentráltunk. Sajnos ennek ez lett az eredménye. Nem tudom, mi történt a múltkori fordulóhoz képest. Talán túl biztosra mentek egyes játékosok és átbillentünk a ló túloldalára. A Patak ellen elértünk egy jó eredményt, és azt hittük, most lesz elég lesz, kivisszük a mezt a pályára. Sajnos nem lehet senkit fél vállról venni. A mérkőzés után leültük beszélgetni. Elnökünk kitett magáért, megettük a „majdnem megérdemelt” pizzánkat… Jót fog tenni a szünet, de még csak most kezdődik az első félév második fele. Várjuk már a pihenőt, hogy megfelelőképpen erősítsünk. Busai Bogdán és Tóth Márk már visszatért, de ők még nagyon meccshiányban vannak. Kell nekik még két-három hét. Készülünk a következő fordulóra. Gratulálok a Rétságnak! Nekünk pedig tanulnunk kell a hibáinkból, és abból, ha felmegyünk a pályára, betartsuk a megbeszélteket és amit kérek, mert ha nem és az ellenkezőjét csináljuk, akkor ilyen mérkőzések lesznek, mint a mostani is volt. Össze kell szednünk magunkat, mert egy Patak ellen is meg tudtuk mutatni, ha fejben ott vagyunk és koncentrálunk, elérhetünk egy jó eredményt, de ha az öncélú játékunkat folytatjuk, akkor ez lesz a vége. 

A bajnokság aktuális állása: