2024.07.21.

Ismét örülhetett a Felsőpetény

Kétgólos hátrányból felállva nyert Egyházasdengelegen Laczkovszki Zsolt együttese.

Vasárnap Egyházasdengelegen volt jelenése a Felsőpeténynek a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának ötödik fordulójában. Remekül indították a meccset a házigazdák, negyedóra sem telt és már kétgólos előnyre tettek szert. Szépen lassan felébredtek a látogatók, kisvártatva faragtak hátrányukból, majd az első félidő derekán már egál volt az állás. Ezt követően mindkét gárda tette a dolgát becsülettel, ide is-oda is elbillenhetett volna a mérleg nyelve. Az összecsapás kétharmadánál sikerült fordítaniuk a vendégeknek. A hátralévő időben mindent megtettek a hazaiak, de képtelenek voltak egyenlíteni, sőt a hosszabbításban még egyszer mattolták védelmüket. Végül négy kettőre nyert a két vesztes fellépés után ismét örvendő felsőpetényi alakulat.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 5. forduló:

Egyházasdengeleg FE-Felsőpetény SE 2-4 (2-2)

Vezette: Boda V. (Szász K., Horváth B.)

Egyházasdengeleg FE: Jessin (Fehér, 46.) – Bakonyi, Bacskai, Báthy (Gyurik B., 46.), Pete (Gyurik P., 46.) – Hajdu A. (Pusztai, 72.), Liptai, Szarvas, Szűcs – Hajdu N., Fűrész. Edző: Berkes Balázs.

Felsőpetény SE: Piszár – Misják, Belovai, Tóth P. (Varga B., 53.), Tóth Z. – Busai, Hegedűs, Fekete, Burai – Nagy Cs. (Barnoki, 21.), Garai M. (Laczkovszki, 93.). Játékos-edző: Laczkovszki Zsolt.

Gól: Bacskai (4.), Belovai (12., öngól), ill. Burai (16., 60.), Barnoki (23.), Busai (93.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Berkes Balázs: – A mai mérkőzést ott folytattuk, ahol a múlt héten abbahagytuk. Kihagytuk a helyzeteinket és ez újra megbosszulta magát. Ellenfelünk maximálisan kihasználta a helyzeteit. Remélem, elérünk arra a szintre, hogy végre kihasználjuk mi is a helyzeteinket és elindulunk a tabellán felfelé.

Laczkovszki Zsolt: – Bágyadtan kezdtük a mérkőzést, az ellenfelünk szögletből hamar gólt is szerzett. Aztán mi is rúgtunk egyet magunknak, egy balszerencsés labda eltalálásból, így már kettő nullra vezettek. Szerencsére felébredtünk és válaszoltunk is Burai révén. Sérülés végett cserélnem kellett és az éppen becserélt Barnoki körülbelül egy percen belül egalizált is. A második félidőben szépen játszottunk, szépen felépített támadásokat mutattak be a srácok, de gólra váltani nem sikerült azokat. Burai aztán bevarrta a jobb felsőbe és megszereztük a vezetést, ezzel a második gólját is. Többször lezárhattuk volna a meccset, ha önzetlenebbek vagyunk, és átadjuk az üresen lévő játékostársainknak a labdát. Végül a hosszabbításban Busai egy szép találattal lezárta a mérkőzést. Összegezve, izgalmas, hajtós meccs volt. Szépen javulunk és játszunk, mindenki hajtott, akart, küzdött és képesek voltunk visszajönni a mérkőzésbe nulla kettő után. Büszke vagyok a srácokra, és ezt a moralitást, csapatjátékot szeretném látni a továbbiakban is, persze jobb helyzetkihasználással! A ‘Dengeleg egy jó csapat, szintén küzdenek, hajtanak a végsőkig, nem adják fel soha. A kontratámadásaik igen veszélyesek, de ezen a meccsen mi voltunk a jobbak. Annyit szeretnék kérni tőlük, hogy a pályát nyírják le legyenek szívesek, ne csak a vonalaknál legyen lenyírva, mert én ilyet még nem láttam, ami fogadott minket, de a sporik sem. És ezt minden rossz szándék nélkül mondom, szívesen segítek, ha nincs rá kapacitásuk, emberük.

A bajnokság aktuális állása: