2024.07.21.

Büntetőpárbajban tudott továbbjutni a Felsőpetény

Hiába vezetett kétszer is a Dejtár, a házigazdák magabiztosabbnak bizonyultak a szétlövésben.

Múlt vasárnap a következő szezonnak a legalacsonyabb vonal Észak-Nyugati-csoportjában nekivágó Dejtárnak az említett osztály Dél-Nyugati-régiójába besorolt Felsőpeténynél volt jelenése a Vármegyei Kupa nyitókörében. Az első félidő derekán a látogatók kerültek előnybe a férfias küzdelemben, de még a szünet előtt fordított a másik oldal. A pihenő után hamar jött az egalizálás, majd kisvártatva már ismét a vendégek vezettek. Nem adták föl a házigazdák, és hiába fogyatkoztak meg egy piros lap miatt a hajrában, az utolsó pillanatokban a duplázó Tabics jóvoltából döntetlenre mentették a csörtét, így jöhetett a büntetőpárbaj. A szétlövésben a hazaiak koncentráltak jobban, a dejtáriak már nem tudtak túljárni Piszár eszén, aki így továbbjutáshoz segítette övéit.

Nógrád Vármegyei Kupa, 1. forduló:

Felsőpetény SE-Dejtár SE 3-3 (2-1)

Vezette: Csillik B. L. (Szemesi Zs.)

Felsőpetény SE: Piszár – Misják, Belovai, Tóth P., Tóth Z. – Hegedűs, Burai, Garai M., Busai (Benyusovics, 82.) – Albert I. (Rendi, 70.), Tabics. Edző: Laczkovszki Zsolt.

Dejtár SE: Kopó (Polyák, 46.) – Varga G. (Szorcsik, 46.), Balla, Balatoni, Dombi – Keresztes L. (Trubin, 87.), Keresztes G., Jakus, Szilágyi – Gál M. (Csabai, 74.), Vachó. Edző: Balga Ferenc.

Sárga lap: Misják, Albert I., Tóth P., ill. Kopó (14.)

Piros lap: Belovai (82., Felsőpetény SE)

Gól: Tabics (33., 93.), Misják (39.), ill. Vachó (27.), Keresztes G. (54.), Szilágyi (59.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

 

Laczkovszki Zsolt: Izgalmas, férfias küzdelmet nyertünk meg. A vezetést a Dejtár szerezte meg, de hamar egyenlítettünk Tabics által, majd Misják gyönyörű szabadrúgásgóljával kettő egyre vezettünk. A Dejtár kiegyenlített, majd újabb góllal átvették a vezetést, így már három kettőre ők vezettek. Emberhátrányba kerültünk a nyolcvanadik perc körül, de nem adtuk fel és a 92. percben jött a dráma Tabics főszereplésével. Kiegyenlítettünk. A büntetőrúgásoknál Piszár varázsolt, háromból hármat hárított, mi pedig nem hibáztunk. Büszke vagyok a csapatomra, mert szép játékot láttam, jobban játszottunk, mint a megerősített Dejtár és küzdöttünk a végsőkig! A vendégek játékvezetői segítséggel szerezték meg mindkét góljukat, mindkét gól szabálytalanságból, földre rántásból indult, amit nem lett volna szabad továbbengedni. Ezt az ellenfél is elismerte és a spori is, aki a meccs végén belátta és bocsánatot kért a téves ítéletéért. Ezen kívül még egy nagy hibája volt, amikor nem állította ki piros lappal a dejtári kapust, aki utolsó emberként, gólhelyzetet hiúsított meg egy szabálytalan becsúszással. Fiatal a spori, van még hová fejlődnie. Szóval a Dejtárnak tizenkét fővel sem sikerült továbbjutnia a kupából. További sok sikert nekik a bajnokságban, hiányozni fognak a szoros meccseink! Piszár János, a kapusunk a mérkőzés embere, szenzációsan védett. Köszönjük a drukkerek támogatását! Készülünk a szezonra. 

Balga Ferenc: – Ismét egy jó iramú, fordulatos csatát vívtunk a ‘petényiekkel. Szerintem mindkét oldal irányába voltak nehéz és megkérdőjelezhető bírói ítéletek. Jobban játszottunk, a helyzetek alapján gólokkal nyerhettünk volna. Nem tudtuk lezárni a mérkőzést, ez meg is bosszulta magát. Az utolsó másodpercben egyenlített az ellenfél, ezt követően „megmutattuk”, hogy a büntetőrúgás nem az erősségünk. Tökéletes „felkészülési” meccs volt számunkra. Gratulálok a győztes csapatnak, nagyot küzdöttek, és további sok sikert a bajnokságukban is!