2024.04.24.

Szép kupasikert könyvelt el a Legénd

Otthon gyűjtött be meglepő pofont a Bernecebaráti-Kemence.

Múlt vasárnap a soros idényt a legalacsonyabb osztály Észak-Nyugati-csoportjában elindító Bernecebaráti-Kemence a vele azonos szinten futballozó, a következő szezonnak a Dél-Nyugati-régióban nekiveselkedő Legéndet fogadta a Vármegyei Kupa nyitányán. Villámgóllal kezdtek a hazaiak, hamarosan viszont jött a válasz. Ezt követően nem találtak fogást ellenfelükön a házigazdák, sőt a szünet előtt még két gólt kaptak lelkes vetélytársuktól. A második felvonásban még nagyobb elánnal tették a dolgukat a látogatók, ami további három eredményes befejezésben is megmutatkozott. A hajrában ugyan még kétszer megrezgették a hálót a bernceiek, ennek már nem volt komolyabb jelentősége. Hat háromra nyertek a szép skalpot gyűjtő vendégek.

Nógrád Vármegyei Kupa, 1. forduló:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Legéndi SE 3-6 (1-3)

Vezette: Horváth S. (Ferencz P.)

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót – Fabi (Forgács Z., 63.), Bugány, Tóth K., Repiczki – Nagy Sz., Szilágyi (Nagy I., 57.), Pál L., Gáspár – Kiss I., Vig (Szabadkai, 66.). Játékos-edző: Németh Krisztián.

Legéndi SE: Miklián – Gláz, Megyeri (Garaba, 57.), Nagy D., Holló – Oláh T., Franyó, Ollé (Urbán, 70.), Marozsán (Lajos B., 61.) – Oláh M. (Ságodi, 46.), Sütő (Oláh B., 79.). Edző: Bujnyik János.

Sárga lap: Oláh B., Holló

Gól: Kiss I. (2.), Repiczki (81.), Bugány (83.), ill. Sütő (10.), Oláh M. (30.), Marozsán (34.), Urbán (73.), Ságodi (75.), Lajos B. (78.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

 

Németh Krisztián: Jól kezdtük a mérkőzést, az elején vezetést szereztünk. Nem tudom, mi okból és miért, de utána mintha sokkot kaptunk volna a vezetés tudatában… Teljesen szétesett a játékunk, az első félidő további részében kerestük önmagunkat. A másodikban már kicsit hasonlított a játékunk a focira, de ez mind kevés lesz a bajnokságban, ha ilyen hozzáállással és kishitűen, nem akarva fogunk futballozni. Mintha fásultak lettek volna a fiúk. Lehet, sok volt ez a szünet és a nyár kicsit leamortizálta a csapatot. Mindezek ellenére, köszönöm a résztvevőknek a megjelenést! A meccs után átbeszéltük a dolgokat. Gratulálok a Legéndnek a továbbjutáshoz! A hat gólból négyet mi rúgattunk velük. Ezt a továbbiakban ki kell küszöbülnünk, ez nem megengedhető! Készülünk a bajnokságra, ami nem lesz egyszerű… 

Bujnyik János: – Egy nagyon sportszerű ellenféllel néztünk szembe. Nagyon jó csapattal találkoztunk. Úgy érzem, mi kicsikét jobban akartunk, mint ők. Egy nullra vezettek a hazaiak. Ami nagyon jól esett, hogy nem törtünk össze, hanem felálltunk. Három eggyel fordultunk. Szép játékot láttam a fiúktól. A spori és a segítője kapcsán annyit mondok, rég láttam már ilyen játékvezetést, le a kalappal előttük, nem lehet semmi negatívumot mondani róluk. Szerintem megérdemelten nyertünk. Hat egynél hátradőltünk. Kaptunk egy jogost tizenegyest, majd egy másik, elkerülhető gólt. Viszont ne legyünk nagyravágyók, a győzelem, az győzelem. A következő kupameccs sem lesz egyszerűbb. Készülünk testileg, lelkileg, aztán majd kiderül, kinek fog jobban gurulni a labda és ki fog ki jobb napot. Most nagyon lelkesek a srácok és várják a vasárnapi, keszegi bajnokit, ami szintén nem lesz könnyű, ott is egy jó ellenféllel lesz dolgunk.