2024.06.23.

A sírból mentett pontot a Patak

Az utolsó percben értékesített büntetővel énekelték ki a sajtot az Érsekvadkert II szájából a hazaiak.

Múlt vasárnap rangadót rendeztek a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjában. A Patak az Érsekvadkert tartalék csapatát fogadta a negyedik fordulóban. Az első félidőben aktívabbak voltak a házigazdák, de csak fölényig és helyzetekig jutottak, így találat nélkül fordultak a felek. Az összecsapás kétharmadánál egy öngóllal vezetést szereztek a hazaiak, hamarosan azonban egyenlítettek, majd az utolsó negyedórához érve fordítottak a látogatók. Itt még nem volt vége, pillanatokkal a lefújás előtt büntetőhöz jutottak a patakiak, amit Bogdány be is vágott, így kettő kettes döntetlennel fejeződött be a csörte.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 4. forduló:

Patak FC-Érsekvadkert SE II 2-2 (0-0)

Vezette: Mércse L. (Szász K., Pál A.)

Patak FC: Pincze – Forgács, Horváth B., Mócsány, Fábián – Oravecz, Várhegyi, Pásztor, Németh – Bogdány, Takács (Tóth A., 75.). Edző: Bella Sándor.

Érsekvadkert SE II: Szekeres – Hustyava (Csejk, 75.), Majer, Farkas, Tálas – Medvik (Beluczki, 81.), Csiki (Szabó Levente, 67.), Mácsik (Őszi, 70.), Sipos – Kovács R., Varga S. Edző: Bernhardt László.

Sárga lap: Csiki

Gól: Majer (62., öngól), Bogdány (90.), ill. Kovács R. (63.), Sipos (78.)

Jók: Forgács (mezőny legjobbja), Pásztor, Várhegyi, ill. Szekeres, Tálas

Bella Sándor: – Férfias küzdelemben, az utolsó percben büntetőből mentettünk pontot egy olyan mérkőzésen, ahol a helyzetek alapján gólokkal kellett volna nyernünk! Nehéz helyzetben voltam a meccs előtt, mert nagyon sok hiányzóm volt, és nem igazán tudtam, hogy milyen összetételbe küldjem pályára a srácokat. De ma ez a felforgatott csapat nagyot küzdött, fegyelmezetten és tudatosan futballozott. Játékban, labdabirtoklásban picivel jobbak voltunk ellenfelünknél, helyzetekben viszont sokkal! Ma nem nyertünk ugyan, de a fiúkra nagyon büszke vagyok, minden utasításra figyeltek, igyekeztek azokat be tartani. Remek egyéni és csapatteljesítményt nyújtottak! Jó ellenfelünk volt ma, nekik további sok sikert kívánok!

Bernhardt László: – Az első félidőre rányomta a bélyegét a nagy meleg, de mindkét csapatnak volt helyzete. A szünetben összekaptam a fiúkat, elmondtam nekik, miért vagyunk itt. Ők szerezték meg a vezetést. Aztán rúgtunk két gólt és fordítottunk, de megint az utolsó másodpercekben kaptunk még egyet… Tizenegyest ítéltek ellenünk, amit be is lőttek. 

A bajnokság aktuális állása: