2024.06.14.

Megküzdött a továbbjutásért a Patak

Nem adta olcsón a bőrét a Nőtincs.

Múlt vasárnap a következő évadot a harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjában megkezdő Nőtincs az említett osztály Észak-Nyugati-régiójába besorolt Patakot fogadta a Vármegyei Kupa első körében. A látogatók kezdtek jobban, de fél órát kellett várni, amíg megszerezték a vezetést. Ez az állapot ráadásul nem tartott ki a szünetig, mert éppen a pihenő előtt érkezett az egyenlítés. A második felvonás derekán ismét képesek voltak betalálni a vendégek, majd ugyan volt alkalmuk újra egalizálni a házigazdák, ez nem sikerült. Végül kettő egyre győztek a patakiak.

Nógrád Vármegyei Kupa, 1. forduló:

Nőtincs SE-Patak FC 1-2 (1-1)

Vezette: Boda V. (Zsélyi Cs.)

Nőtincs SE: Kovács K. – Fuchs P. (Csabuda, 46.), Hugyecz, Fuchs G., Gyuricza V. – Nógrádi (Horváth I., 71.), Krausz (Busai, 46.), Nagy B., Ivanics (Fodor, 82.) – Majer, Szunter. Edző: Matyóka Ferenc.

Patak FC: Pincze – Kürtössy (Tóth A., 60.), Horváth B., Mócsány, Fábián – Oravecz, Várhegyi, Németh, Dombi – Forgács, Takács (Sinkovics, 60.). Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Nagy B., Hugyecz

Gól: Szunter (45.), ill. Fábián (31.), Sinkovics (66.)

Jók: az egész csapat, ill. Horváth B., Dombi, Forgács

Matyóka Ferenc: Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a Patakkal. Bárki megszerezhette volna a győzelmet, ez a vendégeknek sikerült. Egy elég színvonalas, hajtós, helyzetekben gazdag meccs volt. A több gólt lövő csapat jutott tovább a selejtezőben.

Bella Sándor: – Több alapemberünket nélkülözve a mérkőzés nagy részében, így is magabiztosan, szép játékkal futballoztunk. A csúszós talaj egyik csapatnak sem kedvezett igazán, viszont a játékosok nem panaszkodtak, hanem gyorsan alkalmazkodtak hozzá, amiből egy igazán izgalmas és jó színvonalú mérkőzés kerekedett. Az első fél óra végén szereztünk vezetést egy szépen végigvitt támadás után, igaz, a gól már kicsit „potyaszagú” volt, majd a félidő végén szabadrúgásból egyenlítettek a hazaiak, szintén potyagóllal. A második félidőben egy távoli szabadrúgásgóllal ismét vezetést szereztünk, és hiába volt még mindkét oldalon lehetőség a gólszerzésre, további találat már nem született. Sportszerű mérkőzésen, foghíjas csapatom a látottak alapján megérdemelten jutott tovább. Köszönjük a Nőtincs sportszerű játékát és a kis vendéglátást! További sok sikert kívánok a bajnokságban!