2024.07.25.

Könnyed kupasikerrel kezdte a szezont a Vizslás

Nem sok esélye volt az Ecsegnek.

Múlt vasárnap a régiónk harmadik vonalának Keleti-csoportjában versenyző Ecsegnél tette tiszteletét a következő szezont egy osztállyal feljebb megkezdő Vizslás a Vármegyei Kupa nyitányán. Negyedóra sem telt és már megszerezték a vezetést a látogatók, akik aztán az összecsapás harmadánál ismét beköszöntek. Még a szünet előtt büntetőből érkezett a szépítés az edzőjüket nélkülözni kényszerű házigazdáktól, de a későbbiekben már nem igazán volt kérdéses a párharc kimenetele. A második etapban még öt alkalommal be tudták venni a kaput a vendégek, akik végül könnyed, hét egyes győzelmet tettek zsebre.

Nógrád Vármegyei Kupa, 1. forduló:

Ecseg SE-Vizslási SE 1-7 (1-2)

Vezette: Kis Zs. (Mércse L., Szűcs M. L.)

Ecseg SE: Baltacanovic – Horváth (Jaskó, 56.), Rádi, Gaál (Baranyi M., 71.), Mihalik R. (Burbiczki, 71.) – Ökrös Sz., Moravcsik D. (Mihalik K., 61.), Kelemen, Mihalik J. – Mihalik Sz., Zsiga. Megbízott edző: Rácz István.

Vizslási SE: Gajdár – Fülöp (Nánási, 64.), Miklós M., Czutor,  Oláh I Z. (Bata Gergő, 54.) – Tóth M., Oláh F. – Stark (Körmöczi, 73.), Bata Gábor, Bozó (Szakos, 71.) – Kovács E. (Kisbali, 64.). Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Miklós M., Oláh F.

Gól: Mihalik J. (41.), ill. Stark (14., 67.), Kovács E. (30.), Bozó (49.), Tóth M. (52.), Bata Gábor (65.), Kisbali (70.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Rácz István: Egy nagyon jól összeszedett ellenféllel kerültünk össze a kupában. Nem vártunk ettől nagy csodát. Próbáltunk tisztességesen helytállni. Ez ment is az első félidőben, de a másodikban megmutatkozott a vendégek mezőny- és erőnléti fölénye. Két osztálynyi szintkülönbség van a két csapat között. Várható volt ez az eredmény. Gratulálok az újonnan alakult Vizslásnak és sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!

Bujtár Tamás: – Az első félidőben széllel szemben és dombnak felfelé játszottunk, hogy ez még ne legyen elég, Nógrád vármegye „legjobb” játékvezetője mindent elkövetett annak érdekében, hogy izgalmas legyen a mérkőzés. Sikerült kétgólos előnyre szert tenni két szép támadás végén, pár perccel a félidő előtt ajándéktizenegyessel meccsben tartotta a hazaiakat és még körberúgatta a kapunkat. Hozzáteszem, előtte Bozó ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, de természetesen a játékvezető ezt sem látta, sípjába fújt és egy laza mosollyal mutatta, kifelé lesz rúgás. Győzelmünk teljesen megérdemelt, a második félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és csak a felét sikerült értékesíteni. Játékosaimnak gratulálok az elért szép eredményhez! Készülünk a következő fordulóra és az első bajnoki mérkőzésre!