2024.07.19.

Igazolta a papírformát a Karancsberény

Emelt fővel búcsúzott a kupasorozattól a Zagyvaróna. 

Múlt szombaton a következő idényt egy vonallal feljebb megkezdő Karancsberényt fogadta az előttünk álló szezonnak régiónk harmadosztályának Keleti-csoportjában elindító Zagyvaróna a Vármegyei Kupa nyitókörében. Remekül indították a csörtét a hazaiak, Balogh pár perc alatt duplázott. Szépen lassan felébredtek a látogatók, akik előbb faragtak hátrányukból, majd még a pihenő előtt egalizáltak. Rögtön a fordulást követően megint a házigazdák vezettek, de az összecsapás kétharmadánál jött a válasz. Már-már úgy nézett ki, akár komoly meglepetést is elérhetnek a zagyvarónaiak, amikor a véghajrában ismét be tudtak köszönni a vendégek, majd az ismét eredményes Ispán Viktor egyszer és mindenkorra lezárta a meccset. Öt hármas arányban múlták felül emelt fővel alulmaradó ellenfelüket a ‘berényiek.

Nógrád Vármegyei Kupa, 1. forduló:

Zagyvarónai SE-Karancsberényi VSFC 3-5 (2-2)

Vezette: Kovács M. (Horváth B.)

Zagyvarónai SE: Zsélyi – Németh (Vanó, 83.), Török, Végi (Losó A., 5.), Kovács M. – Puporka K. (Oláh K., 69.), Gyarmati, Péli, Losó M. – Oláh G. (Klárik, 60.), Balogh (Eczet, 72.). Játékos-edző: Oláh Géza.

Karancsberényi VSFC: Illefalvi – Vilk, Szlatincsán, Fodor M., Ispán A. – Gál, Mezei, Kiss P. (Gerhát, 46.), Szilágyi (Szabó R., 67.) – Ispán V., Bellér (Pilinyi, 58.). Vezetőedző: Berki Krisztián.

Sárga lap: Oláh K., Kovács M., Péli, ill. Kiss P.

Gól: Balogh (4., 7.), Oláh G. (48.), ill. Mezei (29.), Ispán V. (41., 92.), Gerhát (62., 88.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Oláh Géza: A szombati nap nem a legjobban kezdődött. Az éjszakai esőzések annyira eláztatták a pályát, hogy a vonalazás teljesen eltűnt és a pálya harminc százaléka víz alatt volt. Korán reggel próbáltuk ezeket a problémákat orvosolni, kisebb-nagyobb sikerrel. Elnökasszony is az egész napját munkával töltötte. Nagyon jó létszámmal jöttünk össze a meccsre, és még jobb felfogással. Minden játékos elszántan és alázatosan vette fel a mezt és lépett pályára, melynek meg is lett az eredménye. Úgy gondolom, nem csak az ellenfelet, de a kilátogató nézőket is meglepte a zagyvai csapat lendülete és akarata. Az első félidőben még ilyen talajon is remekül focizott a csapat, de a végére elfáradtunk és egyre több helyzetet sikerült kialakítania az ellenfélnek, melyből csak kettőt értékesített, így döntetlennel mehettünk szünetre. A második félidőben már inkább a küzdelem és az akarat dominált, de így sikerült megszereznünk a vezetést, ami lendületben tartott minket a végéig. Hősiesen védekezve, még akadtak nagy lehetőségeink három kettőnél és három háromnál is, de a végére a ‘berényiek nyomását nem bírtuk. Több helyzete volt az ellenfélnek, és egyértelműen látszott, hogy rutinosabb csapat, de egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt… A 88. percig továbbjutásra álltunk. A meccset nem, de a szíveket megnyertük. A ‘Berénynek sok sikert a bajnokságban és kupában is! A zagyvaiaknak pedig köszönjük! Mind a játékosoknak, mind azoknak, akik azért dolgoztak, hogy három év után újra mérkőzést tudjunk játszani Zagyván!

Berki Krisztián: – Először is, szeretném megköszönni azt a munkát, amit beletettek a hazai vezetők, hogy a pálya alkalmas legyen valamilyen szinten a játékra! A mérkőzés nehezen indult, akadozott a játékunk, és a rendkívül motivált hazai csapat jól használta ki a lehetőségeit! Úgy gondolom, ha megszámolnánk a helyzeteket, akkor is a mi javunkra billenne a mérleg. A meccset megnyertük, ez volt a célunk! Gratulálok a csapatnak, és gratulálok a hazai csapatnak is, mert néző szemmel nézve, egy gólgazdag, fordulatos mérkőzést játszottunk!