2024.07.19.

Csúnyán elbánt kupaellenfelével a Romhány

Hiába az osztálykülönbség, beleszaladt a késbe a Varsány.

Múlt vasárnap a régiónk másodosztályban szereplő Varsányt fogadta a következő idénynek a legalacsonyabb vonal Dél-Nyugati-csoportjában nekivágó Romhány a Vármegyei Kupa első fordulójában. Nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a küzdelembe a házigazdák, aminek meg is lett az eredménye, hamar kétgólos előnybe kerültek. A friss szerzemény, Takács Sándor még a pihenő előtt folytatta remekelését és tripláig jutott. Próbálkoztak ugyan a vendégek, de nem igazán voltak élesek. Egy darabig nem rezdültek meg ismét a hálók, mígnem az utolsó húsz perchez érve tovább nőtt a különbség. Aztán ugyan jött a szépítés, válasz gyanánt Hegedűs postafordultával bevette a kaput. A hátralévő időben Jávor is mesterhármast ért el. Végül könnyed, hét egyes győzelemmel abszolválták a mérkőzést a parádézó hazaiak.

Nógrád Vármegyei Kupa, 1. forduló:

Romhány KSE-Varsány SE 7-1 (3-0)

Vezette: Sáfrány Sz. T. (Szász K.)

Romhány KSE: Nagy M. – Marsicki B. (Seres M., 57.), Hornyák, Seres Á. – Dóka (Hajdu, 59.), Jávor, Péter Cs., Bencsik (Petényi, 71.), Marsicki R. (Istvanovszki, 46.) – Hegedűs, Takács S. (Mudroncsik, 66.). Játékos-edző: Bencsik Emil.

Varsány SE: Baráth – Takács R., Mlinkó (Friskó, 59.), Baranyi S., Csizmadia – Unyi, Rigó, Takács G., Báránkó – Havasi, Sámuel (Lehoczki, 46.). Játékos-edző: Báránkó Gábor.

Gól: Takács S. (11., 21., 38.), Jávor (73., 77., 80.), Hegedűs (76.), ill. Havasi (75.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

 

Bencsik Emil: Amit az öltözőben kértem a fiúktól, hogy önzetlenül játsszuk ki száz százalékra a ziccereinket, sikerült megvalósítani. Folyamatosan járattuk a labdát. Erőnlétben jók voltunk, végig bírtuk a meccset. Ezáltal sikerült ezt a sok gólt megszereznünk. Nagyon örülök ennek a győzelemnek! Sok sikert kívánok a Varsánynak!

Báránkó Gábor: – Nagyon jól előkészített pályán játszottunk! Ha az eredményt nézzük, nagyon sima mérkőzés volt. Sajnos az első félidőben háromszor jutottak el a hazaiak a kapunkig, azt könyörtelenül be is vágták. Mi is eljutottunk legalább négyszer, de a kapus szépen hárított vagy védőbe rúgtuk a labdát. Nem volt szerencsénk! Tudtunk szépíteni, de ez semmire sem volt elég! Sajnos súlyos egyéni hibákból ajándékgólokat adtunk még a hazai csapatnak. A hiányos keret és amellett akaratban a béka ….. alatt nyújtott teljesítmény tömkelege egy zakóval ért fel! Ez a hozzáállás siralmas jövőt vet a csapatra, ebbe beletartozik az is, aki jelen volt, és az is, aki nem! Gratulálok a hazai csapatnak, nagyon ügyesen játszottak, megérdemelt győzelmet szereztek! Akaraban példát vehetünk tőlük!