2024.07.25.

Nyílt sisakos csörtét húzott be a Patak

Gólokban bővelkedő meccsen szenvedett vereséget a Nógrádsipek.

Múlt vasárnap Nógrádsipeken tette tiszteletét a Patak a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjának nyitókörében. Bár gyors góllal kezdtek a hazaiak, hamarosan már egál volt a meccs, kisvártatva pedig a látogatók vezettek. Méltó riválisnak bizonyultak a házigazdák, az összecsapás harmadánál azonban ismét kapituláltak. Még a szünet előtt csökkent a különbség, de a második felvonás elején a dupláig jutó Forgács ismét megnyugtatta a vendégeket. Nem adták fel a ‘sipekiek, megint betaláltak, a hajrához viszont Takács kétszer is eredményes tudott lenni, lezárva mindent. Hat háromra győztek a patakiak.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 1. forduló:

Nógrádsipek SE-Patak FC 3-6 (2-3)

Vezette: Trubin B. (Menczel J.)

Nógrádsipek SE: Strehó – Végh Á., Farkas, Pityi, Galcsik (Végh F., 74.) – Percze (Kovács B., 46.) – Csernák, Kelecsényi – Veréb, Mócsány G. (Varga F., 46.), Árva. Játékos-edző: Kelecsényi Gábor.

Patak FC: Oláh R. – Kürtössy, Váró, Mócsány, Fábián – Oravecz, Várhegyi, Németh, Dombi – Takács, Forgács. Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Kelecsényi, Farkas, ill. Kürtössy

Gól: Farkas (9.), Veréb (43.), Kovács B. (68.), ill. Németh (18.), Forgács (21., 51.), Fábián (32.), Takács (77., 81.)

Jók: senki, ill. Mócsány, Dombi, Forgács

Kelecsényi Gábor: Sportszerű meccsen, hiába vezettünk korán és még három négynél lett volna esélyünk, de a jobb csapat nyert, el kell ismerni. Ez kevés lesz ebben a bajnokságban tőlünk. A két csapat közös vacsorával zárta a mérkőzést és ez a lényeg.

Bella Sándor: – Tompán kezdtünk, aminek az eredménye, hogy már a kilencedik percben vezetést szereztek a hazaiak. Sajnos sok hibával játszottunk, de a csapat becsületére váljon, hogy egy percig sem adtuk föl és a félidőig meg is fordítottuk az állást. A kánikulai melegben mindössze tizenegy fővel voltunk, így frissítésre lehetőségünk sem volt. Éppen ezért büszke vagyok a csapatra, mert a hazaiak kétszer is visszajöttek a meccsbe, mégis volt a srácoknak olyan tartása, ami végül a győzelemhez vezetett! Nem volt olyan könnyű ez a mérkőzés, mint ahogy az eredmény mutatja, de a második félidő alapján megérdemelten nyertünk. A nagy meleg ellenére az átlagnál jobb színvonalon játszott a két sportszerű csapat! A mérkőzés utáni családias vendéglátást pedig nagyon szépen köszönjük!