2024.05.29.

Folytatta jó szériáját a Patak

A Rétságot is felülmúlta Bella Sándor csapata.

Múlt vasárnap a Rétságot fogadta a Patak a vármegyei harmadik vonal észak-nyugati-csoportjának tizenkilencedik körében. Gyorsan beköszöntek a házigazdák, Bogdány révén korán meglett az előny. A korai gól nem szegte a látogatók kedvét, akik azonban csak kapufáig jutottak a szünetig. A második etap elején újabb gyors találattal jelentkeztek a hazaiak, Oravecz volt eredményes. Volt még hátra jócskán idő, nem is adták fel a vendégek, de nem tudtak szépíteni, még büntetőből sem. A Pincze kiállítása miatt a kapuba álló Mócsány kivédte a tizenegyest, így kettő nullra nyertek a tavasszal továbbra is hibátlan patakiak.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 19. forduló:

Patak FC-Rétság FC 2-0 (1-0)

Vezette: Szeles P. (Istvanovszki A., Nagy F. Zs.)

Patak FC: Pincze – Horváth B., Váró (Sinkovics, 46.), Csókási, Mócsány – Oravecz, Várhegyi, Paulicsek, Fábián (Tóth A., 61.) – Forgács, Bogdány (Takács, 61.). Edző: Bella Sándor.

Rétság FC: Barna – Tövis, Benkocs D., Havay B., Ragács (Homolya E., 59.) – Szklenár, Molnár, Körmöci (Durján, 64.), Mátyás K. (Benkocs B., 30.) – Homolya A. (Hekli, 78.), Benkocs K. (Pataki, 59.). Edző: Havay Zoltán.

Sárga lap: Várhegyi, ill. Benkocs D.

Piros lap: Pincze (72., Patak FC)

Gól: Bogdány (4.), Oravecz (47.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Bella Sándor: Jól kezdtük a mérkőzést, mert már a harmadik percben vezetést szereztünk. Jól játszott a csapat, voltak próbálkozásaink, közelről és távolról egyaránt. Egy kapufa és két komolyabb helyzet volt a másik oldalon is, de a szünetig több találat már nem esett. A félidőben változtatni kellett, mert az első félidő végén nagyon magunkra húztuk az ellenfelet. A cserével szerkezetet is váltottunk, ami be jött, rögtön góllal indítottuk a második félidőt és utána is mi birtokoltuk többet a labdát. A hajrához közeledve egy jogos büntetőhöz jutott a Rétság, amit nem is vitatunk, de érzésem szerint, a piros lap azért túlzás volt! A tizenegyest a balhátvédből kapussá avanzsált Mócsány kivédte! Izgalmas és élvezhető meccset játszottunk, és érzésem szerint, megérdemeltük a győzelmet, mert többet tettünk érte. További sok sikert a Rétság csapatának!

Havay Zoltán: Egy lendületes, jó mérkőzést is játszhatunk volna, ha játékvezető is úgy felkészül a mérkőzésre, mint a két csapat. De természetesen a vereséget nem akarom a nyakába varrni, azonban, ha nincs, lehet hogy más az eredmény. Köszönöm szépen a srácoknak, hogy így is küzdöttek, be kell rúgni a helyzeteket, és nincs miről beszélni. Sok sikert kívánok Sanyi barátomnak, és csapatának a bajnoki cím eléréséhez, megvan rá az esély!

A bajnokság aktuális állása: