2024.05.29.

Rangadót húzott be az Ecseg

Csak szépítésig jutott el a tavasszal először pontokat hullajtó Nógrádmegyer.

Múlt vasárnap a Nógrádmegyert fogadta az Ecseg a vármegyei harmadik vonal keleti-csoportjának tizenkilencedik körében. Az első félidőben nem találtan egymáson fogást a felek a forduló rangadóján. A küzdelemre sem itt, sem ott nem lehetett panasz, de gól nem jött. Aztán a második felvonás derekán megrezgették a hálót a házigazdák, a hajrához érve pedig ismét beköszöntek. Volt még hátra idő, szépítésig el is jutottak a látogatók, de egalizálni már nem tudtak. Kettő egyre nyertek az ezüstérmet jelentő pozíciójukat bebiztosító hazaiak.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 19. forduló:

Ecseg SE-Nógrádmegyer BSE 2-1 (0-0)

Vezette: Mércse L. (Menczel J., Bangó R.)

Ecseg SE: Baltacanovic – Jaskó, Csík D., Rádi, Gaál (Horváth G., 80.)(Burbiczki, 88.) – Zsiga (Könnyű, 68.), Kelemen, Moravcsik D., Mihalik J. – Mihalik Sz., Budai L. Edző: Moravcsik Ferenc.

Nógrádmegyer BSE: Berki D. – Pintér, Lakatos J. (Jónás F., 74.), Ökrös P., Botos F. – Ökrös M., Rácz R. (Buzás, 82.), Makó D. – Ökrös Sz. (Radics R., 65.), Berki M., Rácz M. (Medgyesi, 68.). Edző: Ökrös István.

Sárga lap: Mihalik Sz., Gaál, Mihalik J., ill. Berki M., Lakatos J.

Gól: Moravcsik D. (67.), Mihalik Sz. (80.), ill. Medgyesi (85.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Moravcsik Ferenc: Ugyanaz volt a képlet, ami eddig is volt. Az első félidőben a helyzeteink kimaradtak. Ez nem az első és nem a második alkalom, mintha már rendszeressé válna az, hogy az első tíz percben eldönthetnénk a meccset. Örült helyzeteket hagyunk ki. A foci törvényszerűsége pedig érvényesül, és ez általában megbosszulja magát. Ettől függetlenül, harcos gárda volt az ellenfél. Nem volt egyszerű mérkőzés. Kemény meccs volt. A hazai pálya előnye felénk billentette az eredményt. Szerintem a fiúk megtettek mindent a győzelem érdekében. Ezért gratulálok is nekik! Az ellenfélnek pedig sok sikert kívánok! Úgy gondolom, jó csapatról van szó, amely egészen más stílust játszik, mint mi, de ezzel nincsen semmi probléma. Szerintem a második hely már nem igazán van veszélyben. Ez egy hatpontos találkozó volt. Most a Somos elleni lesz egy érdekes összecsapás… Borzasztóan kíváncsi leszek, hogy fogják megállni a fiúk a helyüket! Egészen más stílusú mérkőzés lesz a Somos elleni. A mostani egy brusztolós, eléggé sokszor még durvaságba is fajuló meccs volt. 

Ökrös István: Nagyon jó meccset láthattunk. Rangadóhoz méltó, küzdelmes mérkőzés volt, kisebb-nagyobb helyzetekkel. Sportszerű is volt a mérkőzés, egy darabig.
Aztán jött Rómeó, aki többször is elfelejtette beinteni a leshelyzeteket, és egy egyértelmű kezezést sem vett észre a tizenhatoson belül. Egyikből kaptunk is egy gólt, ami eléggé elvette a kedvünket. Az utolsó tíz percben mentünk előre, szépítettünk is, majd kettő egynél kialakult egy kis tömegjelenet. Nyakon ragadták az egyik támadómat, aki sietett volna elvégezni egy bedobást. Ebből lökdösődés alakult ki, beszaladtak a pályára. Érdekes, hogy semmi következménye nem lett a dolognak. Aki nyakon ragadta a játékosomat, semmilyen büntetést nem kapott, pedig sárga lapja is volt. Ezek után a játékvezető engedett még egy perc játékot, aztán lefújta a mérkőzést. Szerintem még öt-hat perc simán lett volna, plusz a hosszabbítás, de hát, ilyen a foci. Úgy gondolom, egy ikszet megérdemeltünk volna, de sajnos nem jött össze. Nem hibáztatom száz százalékban az asszisztenst, Ugyanis lehettünk volna aktívabbak a kapu előtt és szerezhettünk volna gólt a kétes szituációk előtt is, de nagyban befolyásolta a meccs kimenetelét a játékban való egyoldalú működése. Gratulálok az Ecsegnek! Jól játszottak, jó játékosaik vannak, csak kicsit megtanulhatnának viselkedni.

A bajnokság aktuális állása: