2024.04.16.

Elvárható sikert könyvelt el a Patak

A második félidőben roppant össze a Borsosberény.

Szombaton Borsosberényben járt a Patak a vármegyei harmadosztály észak-nyugati-csoportjának tizenhatodik körében. Gyors góllal indították a meccset az egyértelmű esélyesként pályára lépő vendégek, ezt követően viszont jó darabig várni kellett egy újabb eredményes befejezésre. Becsülettel küzdöttek a hazaiak, akik előtt lehetőség is adódott, de nem tudtak egyenlíteni. A záró fél órához érve fokozatosan bedarálták a további négy alkalommal kapituláló ellenfelüket a látogatók, akik végül könnyed, öt nullás győzelmet feljegyezve igazolták a papírformát.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 16. forduló:

Borsosberény SE-Patak FC 0-5 (0-1)

Vezette: Urbán V. P. (Boda V., Horváth S.)

Borsosberény SE: Balla – ifj. Oláh J., id. Oláh J., Kovács P., Csósza (Varga A., 56.) – Farkas, Oláh P. (Virág Zs., 46.), Virág D., Bulejka (Oláh Sz., 63.) – Gyurcsán, Koren (Suhaj, 66.). Megbízott játékos-edző: Kovács Péter.

Patak FC: Pincze – Kürtössy, Váró (Mócsány, 46.), Csókási, Tóth A. (Horváth B., 46.) – Fábián, Várjegyi, Forgács (Dombi, 66.), Németh – Oravecz, Takács. Edző: Bella Sándor.

Gól: Oravecz (9., 70., 78.), Virág D. (60., öngól), Forgács (63.)

Jók: senki, ill. Csókási

Kovács Péter:A lassan védjegyünkké váló első tíz percben beszedett gólunk után, felébredtünk, és egészen a hatvanadik percig tudtuk tartani az eredményt, sőt néhány ígéretes helyzet is ki tudott alakulni. Majd megint elérkezett a döntési pont: az eredmény vagy a „mindenki játsszon” elv érvényesüljön? Utóbbira esett a választás. Így utólag nincs mit szépíteni rajta, és ki kell mondani, elcseréltük magunkat. Hatvan perc küzdelme tizenöt perc alatt alakult át egy újabb méretes vereséggé. Sok sikert a Patak csapatának, kifejezetten sportszerű mérkőzést játszottunk! A tanulságokat levonva megyünk tovább.

Bella Sándor: Egy nehéz mély és csúszós talajon, nem tudtuk azt játszani, amit el terveztünk. Az első félidőben szó szerint csak szenvedtünk a pályán, és mindössze egy védelmi hibát kihasználva tudtunk csak gólt szerezni! A második félidőben már kicsivel jobban ment, de összességében sok hibával és enerváltan játszottunk a mérkőzésen. Egyébként sportszerű meccs volt, örülök, hogy csapatom a nehézségek ellenére fegyelmezetten játszott, és hogy megint nem kaptunk gólt! További sok sikert kívánok a Borsosberény csapatának!

A bajnokság aktuális állása: