2024.06.13.

Papírforma meccsekkel folytatódhat a dél-nyugati vármegyei három

A Kétbodonnyal csap össze a Romhány, győzne a Nőtincs, Felsőpetény, Bercel trió.

A mostani hétvégén a második kört fogják megrendezni vármegyénk legalacsonyabb vonalának dél-nyugati-régiójában. Szombaton egy, vasárnap három mérkőzést bonyolítanak le. Lássuk, mit várunk a közelgő találkozókkal kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 2. forduló, 2023. augusztus 26. (szombat), 14.00:

Kétbodony SE-Romhány KSE

Az egyébként mezei párharcokat tartogató forduló legérdekesebb csörtéjének vághatnak neki az érintettek, szomszédvári rangadó keretein belül birkózhatnak egy jót a gárdák. A látogatókat irányító Bencsik Emil szemszögéből kiváltképp nem szokványosnak ígérkezik a derbi, hiszen az elmúlt években éppen a mostani a ellenfelet erősítette. Ugyan a vendégek egy sima kupafiaskóval hangoltak, azon a meccsen leginkább a két osztálynyi különbségből adódó realitás köszönt vissza, korábban két szép győzelmet tett zsebre a nyáron megújuló brigád. A kétbodonyiak fiaskóval indították a bajnokságot, így mindenképpen szeretnének javítani, otthonukban pedig nem is lehet őket lebecsülni. Összességében esélyesebbnek érezzük a romhányiakat, van azonban egy sanda gyanúnk, hogy Bartyik Róbert és társulata is tartogat egyet s mást a tarsolyában.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 2. forduló, 2023. augusztus 27. (vasárnap), 14.00:

Egyházasdengeleg FE-Nőtincs SE

Ezzel a mérkőzéssel elvileg könnyebb dolgunk van, a papírforma szerint nem botolhatnak meg a bajnokságban sikeres manővert maguk mögött tudó vendégek. A házigazdák sima zakóval kezdték a pontvadászatot, lenne honnan felállniuk, az viszont váratlan fordulatnak bizonyulna, ha éppen most támadnának fel. Bár Berkes Balázs legénysége korábban már bebizonyította, hogy számára ismerős környezetben akár bárkire is veszélyes lehet, most nem érezzük, hogy különösebben tartaniuk kellene valamitől a nyáron acélosabbá váló nőtincsieknek. Jobbik arcát bemutatva akár egy simább győzelmet is feljegyezhet Matyóka Ferenc armadája.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 2. forduló, 2023. augusztus 27. (vasárnap), 17.00:

Keszegi SE-Bercel KSK

A bajnoki nyitányon egyaránt diadalmaskodó társaságok nézhetnek egymással farkasszemet ebben az ütközetben, akár egy változatos viaskodás is kibontakozhat majd a játéktéren. Az tuti, hogy az ismerősebb helyszín a hazaiak malmára hajthatja a vizet, maximális fordulatszámon pörögve viszont a látogatókban is meglehet a szükséges potenciál ahhoz, hogy felülkerekedjenek riválisukon. A berceliek egy sima kupakieséssel melegítettek, de vélhetően azon a papírforma fiaskón már túl vannak és nem hullajtottak krokodilkönnyeket. Valamelyest esélyesebbnek gondoljuk Berta János fiait, mérget azonban nem vennénk rá, hogy kénytelenek lesznek fejet hajtani a keszegiek.

Felsőpetény SE-Legéndi SE

Búfelejtésben reménykedő gárdák csapnak össze ezen a mérkőzésen, azonos elképzelésekkel, így vagy úgy, de rátérnének az eredményesség ösvényére. Szintén közös a résztvevőkbe, hogy egymáshoz hasonlóan simán kikaptak a kupa előző fordulójában, bár csodára egyik brigád sem számíthatott kisorsolt ellenfelével szemben. Ráférne a sikerélmény mindkét oldalra, előzetesen talán a felsőpetényieknek áll a zászló. Laczkovszki Zsolt garnitúrája joggal támaszkodhat saját pályájára, sokat nyomhat a latba ez az adalék. Biztosak lehetünk azonban abban is, hogy nem szeretné olcsón adni a bőrét Bujnyik János együttese, így nem volna meglepő egy nyílt sisakos, változatos menet.