2024.06.13.

A hazai csapatokról szólhat a hétvége a keleti vármegyei háromban

Papíron a Nógrádmegyer, az SVSE, az Ecseg és a Cered sem hibázhat.

Ezen a hétvégén a második fordulót fogják megrendezni vármegyénk legalacsonyabb osztályának keleti-csoportjában. Szombaton egy, vasárnap három meccsre kerül sor. Lássuk, mire számítunk mi a soros program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 2. forduló, 2023. augusztus 26. (szombat), 14.00:

Nógrádmegyer BSE-Kazár KSE

Jól sikerült időszakon vannak túl a házigazdák, akik a kupában már a legjobb tizenhat között tudhatják magukat, míg a bajnokságban egyelőre egy sima győzelemnél jártak. A nyáron átalakuló látogatók ezzel szemben még csak vereségeket könyvelhettek el ebben az évadban, szóval rájuk férne már egy pozitív végkifejlet. Az előzetes várakozások egyértelműen azt súgják, elvileg nem ismerhetnek pardont a táblázaton minél előrébb igyekvő ‘megyeriek, akik joggal támaszkodhatnak az otthonuk által kölcsönzendő előnyükre. Fel lesz adva a lecke a vendégek számára, komoly kalapemelést érdemelne, ha bármilyen formában meg tudnák cáfolni a felvázoltakat.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 2. forduló, 2023. augusztus 27. (vasárnap), 17.00:

Somos VSE-Zagyvarónai SE

Alapjáraton véve, ezzel a párosítással sincs nehéz dolgunk, a papírforma egyértelmű, mindenképpen illene nyerniük a házigazdáknak. Oláh Teofil brigádja sima győzelemmel vágott neki a bajnokságnak, majd egy héttel ezelőtt emelt fővel búcsúzott a kupától a gárda. A látogatók még csak szokják a mezőnyt, ugyan becsülettel harcoltak a mögöttünk hagyott fellépéseiken, még érezhetően kell nekik idő ahhoz, minden tekintetben felvegyék a ritmust. Kellő komolysággal akár egy igen sima diadalt is kivitelezhetnek a somosiak, minden érdemi tényező mellettük áll, komoly fordulatként jegyezhetnénk fel, ha képesek volnának előrukkolni egy csínytevéssel a zagyvarónaiak.

Ecseg SE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

A forduló mérkőzésének keretein belül csapnak össze a felek, de kár tagadni, ezt a titulust leginkább azért érdemelte ki ez a meccs, mert a rovatunk miatt egy találkozóra böknünk kell, még akkor is, ha a létszámot illetően finoman szólva is egy megmosolyogtató pontvadászatról beszélhetünk… Az esélyek adott, számukra ismerős környezetben nem hibázhatnak az ecsegiek, akik ráadásul ebben az idényben először számíthatnak edzőjükre, a visszatérő Moravcsik Ferencre. A vendégek sima vereséggel hangoltak, lenne mit kijavítaniuk, reálisan nézve azonban igen nehéz tétel elébe néz Oláh Norbert alakulata, komoly fegyverténynek számítana bármilyen jellegű meglepetés elérése.

Cered VSE-Felsőtoldi Cserhát TSE

Ahogy bár bevezetőnkben említettük, ez a kör a simábbnál simább párharcokról szólhat. Ez a csörte is beleillik a sormintába. Fel kell kötniük a gatyát a bajnokságban jelenleg egy könnyes fiaskónál tartó látogatóknak, ha meg szeretnék fricskázni az acélosabbnak tetsző másik oldalt. A cerediek szép idegenbeli sikerrel kezdtek, majd ugyan búcsúztak a kupától, ők is tudják jól, nem ott kellett megmutatniuk. Ezúttal kijöhet a lépés Horváth Jenő csapata számára, otthonukban nem okozhat gondot a három pont begyűjtése a hazaiaknak, nemes tettnek minősülne a felsőtoldiak részéről, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást és borsot történek a favorit orra alá.