2024.03.01.

Két érdekes csörtét is felvonultathat a vármegyei kettő

A BSE-t fogadja a Vizslás, a Mátraterenyét látja vendégül a Szügy.

A következő hétvégén a második körrel folytatódik vármegyénk másodosztályának 2023/2024-es évadja. Szombaton négy, míg vasárnap három mérkőzést rendeznek meg. Lássuk, mit várunk a közelgő meccsektől!

Vármegyei II. osztály, 2. forduló, 2023. augusztus 26. (szombat), 14.00:

Mátraverebély-Szentkút SE-Rimóc SE

Nyíltnak ígérkező találkozó előtt állnak a bajnokság eltérő végkifejletekkel elindító felek, a sima vereséggel kezdő hazaiak nyilván szeretnének javítani, könnyed menetre viszont nem számíthatnak a győzelemmel startoló látogatókkal szemben. Könnyen lehet, a ‘verebélyiek számára jól jött a múltkori kisebb szünet, ugyanis ők egy körrel előbb búcsúztak a kupasorozattól, mint az előző hétvégén papírforma fiaskót elkönyvelő másik oldal. Sokat nyomhat a latba az ismerősebb környezet, ebbe a tényezőbe belekapaszkodhat Pál-Balázs Tamás brigádja, jobbik arcukkal előrukkolva viszont képesek lesznek egy újabb jó eredmény elérésére a lelkes rimóciak.

2023. augusztus 26. (szombat), 17.00:

Vizslási SE-Balassagyarmati VSE

A forduló rangadóján csapnak össze a gárdák, a kellő rutinnal felvértezett hazaiak az igen csak fiatalos vendégek ellenében folytatná menetelését. A vizslásiak gálával vágtak neki a pontvadászatnak, majd a kupában begyűjtöttek egy vármegyei egyes skalpot, önbizalom terén tehát remekül fest Bujtár Tamás legénysége. A ‘gyarmatiak meglepetésszerű remivel rajtoltak, aztán az előző hétvégén játék nélkül tudtak továbbjutni. A jelenlegi várakozások szerint, két olyan csapat nézhet farkasszemet ebben a párosításban, amely egyaránt meghatározó szereplője lehet majd ennek a mezőnynek, nem mindegy tehát, milyen végkifejlettel pereg le ez a csörte. Otthonukban valamelyest több sansszal illetnénk a házigazdákat, az azonban garantálható, hogy a Mátyás Zsolt vezette vendégek is fognak tartogatni egyet s mást a tarsolyukban.

Balassagyarmati SC-Karancslapujtő KSE II

A szezonnak mindkét együttes megsüvegelendő teljesítménnyel veselkedett neki, a hazaiak városi derbin értek el bravúros döntetlent idegenben, míg a vendégek parádés játékkal ütötték ki korábbi riválisukat. Időközben a ‘gyarmatiak túlestek egy papírformának mondható kupabúcsún, Szőrös Krisztián garnitúrája pedig addig is pihent egyet. Egyáltalán nem érezzük lefutottnak a párharcot, a házigazdák dörzsölt mesterükkel felvértezve saját pályájukon akár borsot is történhetnek ellenfelük orra alá, ehhez viszont odaadó futballra lesz szükség. Az tuti, hogy a ‘lapujtőiek csak a három pontra gondolnak, maximális fordulaton pörögve meg is valósulhat ez a törekvés, könnyed menetet azonban semmiképpen nem remélhetnek.

Karancsaljai MSE-Nagylóc SE

Vereségeket maguk mögött tudó gárdák mérhetik össze tudásukat ezen a meccsen, a fiaskók aránya viszont eléggé eltérően alakult. A nehéz időszakot túlélő, de becsülettel küzdő házigazdák vállalható keretek között maradtak alul a nyitányon, ellenfelük azonban nagyon csúnya pofonba szaladt bele, majd a kupában is rengeteg gólt kapott. Az közös a résztvevőkben, hogy egyaránt a padlóról kell felállni, most úgy véljük, erre a karancsaljaiaknak lehet több esélye, saját környezetben két vállra fektethetik vetélytársukat. Persze nagy butaság volna, ha leírnánk a szó szerint bármire képes vendégeket, akik így vagy úgy, de kiköszörülnék a rajtuk esett csorbákat, egyúttal bizonyítva, hogy több van bennük, mint amit ez idáig mutattak ebben az idényben, legjobb arcukkal előhozakodva növelhetik bajnoki egységeik számát.

Vármegyei II. osztály, 2. forduló, 2023. augusztus 27. (vasárnap), 14.00:

Varsány SE-Mihálygerge SE

Abszolút ellentétes mutatókkal melegítő társulatok ugorhatnak egymásnak ezen az egyébként háromesélyesnek tűnő mérkőzésen, bár a hazaiak mostanában finoman szólva sem voltak a toppon, ki tudja, lehet éppen most táltosodik meg Báránkó Gábor alakulata. A nyáron megerősödő látogatók győzelemmel hangoltak, a céljuk pedig az, hogy menjenek tovább az eredményesség ösvényén. A szezon eddigi egyik talánya, hogy mi történt a varsányiaknál, két ízben is meglepő arányú mélyütésen voltak negatívan érintettek, lenne honnét felállniuk. Hamarosan kiderül, erre már vasárnap képesek lesznek-e, az biztos, hogy otthonukban nem feltartott kezekkel fogadják soros riválisukat, ezzel együtt az is egyértelmű, hogy könnyed labdázgatásban nem bízhatnak a masszív vendégekkel szemben.

Vármegyei II. osztály, 2. forduló, 2023. augusztus 27. (vasárnap), 16.00:

Tari SZE-Karancsberényi VSFC

A papírforma szerint ezen találkozót megelőzően már könnyebb a dolgunk. Elvileg nem hibázhatnak a másik oldalnál acélosabbnak tetsző vendégek, akik az első fordulóban elkönyvelt vereségük után ezúttal zsebre tehetik a pontokat. A tariak is fiaskóval kezdtek, enyhén mondva is komoly mélyütést kellett elviselniük. Fel van adva a lecke Percze Ferencnek, össze kell kapnia övéit. A látogatók nemrégiben a kupában jegyezhettek fel egy vállalható kiesést, lelkiállapot terén tehát jót tenne nekik, ha sikerülne rálépni a győzelmek útjára. Erre ezúttal jó sansz is mutatkozik, kellő odafigyeléssel nyerhet Berki Krisztián legénysége, váratlan fordulatként jegyezhetnénk fel, ha rá tudnának cáfolni a felvázolt gondolatmenetre a házigazdák, akik leginkább csak az ismerős játéktérre támaszkodhatnak.

Vármegyei II. osztály, 2. forduló, 2023. augusztus 27. (vasárnap), 17.00:

Szügy SE-Mátraterenye SE

Akár ezt az ütközetet is választhattuk volna a forduló összecsapásának, férfias küzdelemre van kilátás. Ugyan előzetesen esélyesebbnek nevezhetők a korábbi remek formájukat az idény eddigi részére is megőrző hazaiak, harapós gárdával lesz dolguk, amely nem fogja olcsón adni a bőrét. A ‘terenyeiek könnyed sikerrel indították a bajnokságot, majd a kupában is parádéztak, szóval önbizalom tekintetében prímán állnak. Már csak az a kérdés, mire mennek a nyáron talán még erősebbé váló címvédő otthonában. A szügyiek tudása ismert, mindenkinek fel lesz adva a lecke ebben a mezőnyben, hogy megszorongassa a regnáló aranyérmest. Jókora skalpra fog szert tenni az az armada, amely képes lesz borsot törni a Koplányi-csapat orra alá. Mondhatni, a mostani párharcban méltó riválissal találkoznak a házigazdák, mégis hozzá kell tenni, megilletné a dicséret a vendégeket, ha meg tudnák tréfálni vetélytársukat.