2024.04.27.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Silver Tüzép-Karancslapujtő-Pásztó SK, a Vizslási SE-Balassagyarmati VSE, az Ecseg SE-Feláldozhatók SE (Karancsság), a Rétság FC-Dejtár SE, illetve a Kétbodony SE-Romhány KSE csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 2. forduló, 2023. augusztus 27. (vasárnap), 17.00:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Pásztó SK

Szabó Gábor, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE vezetőedzője: – Nagy intenzitással edzenek a srácok, remek a hangulat az öltözőben. Készülünk a hétvégére, szeretnénk hazai pályán jól kezdeni, ami nem lesz könnyű. Jó csapat a Pásztó, két acélos gárdát győzött le az elmúlt hetekben, ami önbizalmat adott nekik. Mindenki egészséges és motivált.

Smelkó Károly, a Pásztó SK vezetőedzője: – Az elmúlt hetek még a felkeszülést jegyében teltek, az első bajnokin vettük az akadályt, aztán jött egy kupameccs Somoson, ott is sikerült továbbjutnunk. Most itt a ‘lapujtői mérkőzés, kemény dió! Jó csapat, komoly célokkal, a lehetőségeik köszönő viszonyban sincsenek a miénkkel. Az erőviszonyok meg nem alakultak ki, de úgy gondolom, hogy a bajnokesélyeshez látogatunk! Mi edzünk becsülettel, nyilván nem feltartott kézzel utazunk ‘Lapujtőre, de azért azzal tisztában vagyunk, hogy egy bombaerős csapat lesz az ellenfél, viszont majd kitalálunk valamit, hogy kicsit ők is izguljanak! Nehéz meccs lesz, de mi azért pontért utazunk a Karancs-völgyébe. Úgy vélem, teljes lesz a keretünk, nem lesz hiányzónk, s ha mindenki odarakja magát, van esélyünk!

Vármegyei II. osztály, 2. forduló, 2023. augusztus 26. (szombat), 17.00:

Vizslási SE-Balassagyarmati VSE

Bujtár Tamás, a Vizslási SE vezetőedzője: A felkészülési időszakban heti két edzés és egy gyakorló mérkőzés szerepelt. Sajnos mivel túl sok időnk nem volt a bajnokság kezdésig, így volt olyan hét, hogy két meccset is játszottunk. Nagyon jó létszámban tudtunk részt venni az edzéseken, és a srácok vevők is voltak a munkára. Az eddigi lejátszott mérkőzésekkel elégedett vagyok, mindegyik találkozón tudtunk dominálni és ez jó játékkal is párosult. Sok jó csapat van a bajnokságban, hétvégi ellenfelünk a mezőny meghatározó csapata lesz. Kiváló, rutinos edző irányításával, teli fiatal tehetséges játékossal vágnak neki a szezonnak. Kemény összecsapásra számítok, de számunkra csak a győzelem elfogadható eredmény hazai pályán. Játékosaim nagyon motiváltak, várják már a hétvégi összecsapást. Sólyom Ádámra még nem tudok számítani, ahogy Fülöp Adrián is sérült, rajtuk kívül mindenki bevethető lesz hétvégen.

Mátyás Zsolt, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője:Az elmúlt két hétben folytatódott a munka, amit becsülettel végeztek a srácok. Próbáltunk olyan elemeket gyakorolni, amik hiányosságként merültek fel ez idáig. Nyilván két hét alatt nem fogjuk tudni megváltani a világot, idő kell a fiúknak. Ezért kérem szépen a szurkolókat, hogy legyenek türelemmel, továbbra is támogassák, buzdítsák fiataljainkat. Nagy szükség van rájuk a jövőben! Együtt könnyebb. Nagy tervekkel vágott neki a szezonnak a Vizslás. Ennek megfelelően erősítették meg játékoskeretüket. Így az egyik legesélyesebb a mezőnyben az aranyéremre. Ez azt sejteti, hogy nem lesz egy sétagalopp mérkőzés a számunkra, de szeretnénk kihozni magunkból a legtöbbet. Majd meglátjuk, mire lesz elég. Próbálunk felnőni a rangadóval fémjelzett titulushoz, és ha a szebbik arcunkat mutatjuk, akkor egy jó meccset tudunk játszani Vizsláson. Farkas Szabolcs sérülés miatt fog hiányozni. 

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 2. forduló, 2023. augusztus 27. (vasárnap), 17.00:

Ecseg SE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

Moravcsik Ferenc, az Ecseg SE vezetőedzője:Ide célunk ismét az, hogy ott legyünk a dobogón. Azt nem tűztük ki, melyik fokán, de ott szeretnénk lenni az első háromban. Legszívsebben nem is mondanék véleményt erről az új bajnoki rendszerről, mert abszurd! Azt nem értem meg, a szövetségben miért futnak az események után… Itt volt például a visszajátszás kérdése. A nem érintettek fel voltak emiatt háborodva. Akkor azt mondták, nem lehet mit csinálni. Azóta mégis megoldódott ez a probléma… Ugyanezt érzem a három csoport esetén. Meg lett kérdezve a klubok, zömük pedig, tizenhat azt mondta, legyen két csoport. Erre mi mellett döntenek?! Amire két egyesület voksolt… Abszurd! Hol élnek ezek az emberek?! Nem értem! Nevetséges egy nyolc tagot számláló bajnokság! Ez picit azért elvette a kedvünket. Úgyis lesz, aki kihull majd menet közben. Rámondták az utazást, mint indokot. Ez egy nagy badarság, mert ha egy csapat elindul, annak már teljesen mindegy, ha tíz-tizenöt kilométerrel többet megy vagy nem. Így viszont jóval több meccset játszunk, egy mérkőzés költsége pedig sokkal súlyosabb, mint az utazás. Úgyhogy ezek ilyen álindokok voltak, nem is értem, hogy kinek a fejében fordult meg ez… Amikor láttam a döntést, teljesen fel voltam háborodva! Egy játékost igazoltunk a nyáron, Ökrös Szebasztiánt Nógrádmegyerből. Vele erősödött a gárda. Jelenleg tizennyolc fős a keretünk. Úgy gondolom, ha mindenki ott van, akkor ütőképes a csapat. Hétvégén egyértelműen győzelmet várok. Nem tudom, erősítettek-e a vendégek, de a magjuk szerintem az maradt, ami volt, ezért úgy gondolom, nem lehet kérdéses a végeredmény. Nekünk mindenféleképpen nyernünk kell, de a labda gömbölyű… Egyelőre úgy néz ki, hogy mindenki jelen lesz, de a valósággal csak vasárnap szembesülök.

Oláh Norbert, a Feláldozhatók SE (Karancsság) vezetőedzője: Úgy látszik, hogy az elmúlt hetekben elkezdődött az a folyamat, ahol a keretünk, csapattá kezd kovácsolódni. Amint azt előzőleg nyilatkoztam, egy átalakult kerettel indultunk neki a bajnokságnak, és mostanra úgy érzem, hogy sikerült megtalálnunk az újonnan csatlakozó játékosaink posztját. Az Ecseg csapata kimondottan erősnek mondható, és véleményem szerint, valahol a top háromban várhatjuk majd őket a bajnokságban. A hétvégi mérkőzésünkkel kapcsolatban mindenképp a tisztes helytállás a cél, de nyilván mindent megteszünk, hogy nyerni tudjunk és elhozzuk a három pontot. Sajnos hiányosan fogunk tudni érkezni, hiszen egyre nő a sérült játékosaink száma. Hiányzóink: Könnyű András, Rusznyák Milán, Bartus Norbert. Három olyan játékosunk, akik nélkül egyértelműen nehezebb lesz a hétvégi csörte. Mindkét csapatnak kívánok sportszerű játékot!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 2. forduló, 2023. augusztus 27. (vasárnap), 17.00:

Rétság FC-Dejtár SE

Havay Zoltán, a Rétság FC vezetőedzője:A csapatunk magja együtt maradt, minimális volt a játékosmozgás, ez az összeszokottság előnyünkre válhat. Hasznos és jó iramú edző mérkőzéseket játszottunk, a kupában is sikerült továbblépnünk, sajnos a következő fordulót a sok hiányzó miatt nem tudtuk vállalni. Az új bajnoki rendszer nem a szívünk csücske, most ehhez kell alkalmazkodnunk, meglátjuk, mi sül ki belőle. Erős a csoportunk, nem túlzok, ha azt mondom a legerősebb csoport. A célunk idén is, harcban lenni a dobogóért, reméljük, ezúttal sikerülni fog. A Dejtár erős, bajnokesélyes csapat, mindig küzdelmes, szoros mérkőzéseket játszunk, ennek ellenére természetesen mindent megteszünk, hogy otthon tartsuk a három pontot. Sajnos a sérültjeink nagyon lassan térnek vissza, többen műtét után lábadoznak. Várjuk a hétvégi fordulót!

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Az idei felkészülésünk rövidre sikerült, amit annyira nem is bánunk most. Hosszú lesz a szezon, tele rangadókkal. Érezhető a nyári időszak, sokan nyaralnak és több esküvő is lesz a csapatunkban. Az idei bajnoki csoport elosztása mindenkit meglepett, ahogyan engem is. A sorsolásban látok jó és rossz dolgot, ebbe a témába mélyebben bele lehetne menni, de felesleges. Csak magunkkal kell foglalkozni és leszűrni a pozitív oldalát. Sok rangadó lesz, több körbeverésre számítok. Kíváncsian várom a meccseket. Sikerült két meghatározó játékost igazolni, és ami nekünk nagyon fontos, hogy dejtáriak, a mi srácaink. Úgy gondolom, idén is képesek lehetünk részt venni a bajnoki címért való versenyfutásban, de lesz rajtunk kívül három-négy csapat, mely szintén jó erőt képvisel. A Rétsággal mindig kevésgólos, szoros csatát vívtunk, most is erre számítok. Abszolút háromesélyes rangadó. Esküvős hétvége lesz a csapatunkban, ezért kértük a mérkőzést vasárnapra, de így is jelentős hiányzókkal fogunk utazni. Köszönjünk a Rétságnak az együttműködést!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 2. forduló, 2023. augusztus 26. (szombat), 14.00:

Kétbodony SE-Romhány KSE

Bartyik Róbert, a Kétbodony SE játékos-edzője:Először is, köszönöm, hogy ránk esett a választás, igyekszünk majd egy jó meccset játszani. Sajnos a felkészülésünket igen csak megtréfálta az átszervezett bajnokság, a kötelező kupaindulás, mivel edzőmeccseket kellett lemondani, illetve a korai kezdés miatt teljesen átalakult a programunk. De hát, ez van, neki kell vágni és csinálni. Egyelőre a cél az, hogy megszerezzük az első győzelmünket, mert mentálisan nem vagyunk a legjobb állapotban. Az biztos, hogy az átalakult romhányi csapat nem véletlenül jelentkezik be a bajnoki címre, jó felkészülésen vannak túl, tele önbizalommal. Ebbe kellene most nekünk belerondítani, de biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Elég sok hiányzónk lesz, egyelőre nekem is rejtély még, hogy rakom össze a kezdőt, sok a munkahelyi elfoglaltság, nyaralás és esküvő nehezíti meg a dolgomat. Mindenesetre, remélem, persze amennyire a meleg ezt megengedi, játszunk egy hajtós és jó meccset. Én a srácoktól csak annyit fogok kérni, hogy tegyenek meg mindent, amit tudnak, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.

Bencsik Emil, a Romhány KSE játékos-edzője:Sikerült egy jó csapatot összehozni, amivel ha szerencsésen megleszünk minden fordulóban, tényleg lesz rá esélyünk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Korrekt játékosaink vannak, de még össze kell szoknia a társaságnak. Biztos, hogy egy izgalmas meccs elé nézünk. Természetesen szeretném, ha sikerrel vennénk ezt a fordulót. Mindent megteszünk a győzelem érdekében. Hat fő hiányzónk lesz, de még nem tudni, kik épülnek fel a mérkőzésig. Bízom benne, egy-két fő rendbe fog majd jönni.