2024.07.20.

Egy nagy csata színezheti az észak-nyugati vármegyei hármat

A Dejtárt fogadja a Rétság, a Borsosberény ellen gálázna a Patak, Kemencére látogat a Nógrádsipek, nem hibázna az Érsekvadkert II.

Ezen a hétvégén a második fordulóval folytatódik a 2023/2024-es évad vármegyénk legalacsonyabb osztályának észak-nyugati-csoportjában. Mind a négy meccsre vasárnap kerül sor. Lássuk, mire számítunk az aktuális programot illetően!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 2. forduló, 2023. augusztus 27. (vasárnap), 17.00:

Rétság FC-Dejtár SE

Sima bajnoki sikereket maguk mögött tudó csapatok ugorhatnak egymásnak a forduló messze legizgalmasabbnak kinéző mérkőzésén, abszolút háromesélyes derbire van kilátás, ahol akármi előfordulhat. Mivel mindkét társulat minél fényesebb medáliáért hajt, az átlagosnál fontosabb pontokat tehet zsebre a nyertes, egy közvetlen riválissal szemben. A rétságiak joggal bízhatnak a számukra ismerős környezetben, de mindent beleadva idegenben is meglehet a kellő erő a vendégekben ahhoz, hogy két vállra fektessék a házigazdákat. Szóval tényleg változatos küzdelemre számítunk, ami előtt nincs favorit, nüanszok dönthetnek.

Patak FC-Borsosberény SE

Kár mellébeszélni, szintén feleslegesek a tiszteletkörök, itt bizony csak az lehet kérdés, hogy hány góllal nyernek a pontvadászatot győzelemmel kezdő, majd nemrégiben a kupában is termelékeny napot kifogó hazaiak. Finoman szólva is piszok nehéz fellépés vár a még ismerkedési fázisban lévő vendégekre, akiknek csupán a tisztes helytállás lebeghet a szemeik előtt, igazi csoda lenne, ha meg tudnák szorongatni a minden tekintetben másfajta kávéházként jellemezhető ellenfelet. A patakiak nem ismerhetne pardont, otthonukban csak egy minél könnyedebb diadalban bízva szállhatnak ringbe, a meccs egészét komolyan véve pedig alaposan megszórhatják a látogatókat.

Érsekvadkert SE II-Ipolyszögi SE

Ez a párosítás is az iménti találkozóhoz hasonló gondolatokkal vezethető fel, elvileg nem hibázhatnak a szezonnak sima sikerrel nekiveselkedő hazaiak, akik bizony jó darabig nem kívánnak lassítani. Az ipolyszögiek vereséggel rajtoltak, amennyiben pedig nem tudnak bemutatni egy főnixmadárszerű feltámadást, ezúttal megint pont nélkül maradnak. A ‘vadkertiek mindenképpen éremmel zárnák ezt az évadot, lehetőleg ráadásul minél szebbel, szóval az ilyen jellegű erőfelmérőket kötelező behúzniuk. Minden érdemi tényező a házigazdák üdvösségét vetíti előre, jókora kalapemeléssel illethetnénk a vendégeket, ha borsot tudnának törni ellenfelük orra alá.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Nógrádsipek SE

Vereséggel startoló együttesek birkózhatnak egy jót ebben a párharcban, a kezdősípszót megelőzően nagyjából megegyezőnek tűnő esélyekkel. A hazaiak enyhén mondva sincsenek jó passzban, nincs egyszerű feladata Németh Krisztiánnak, valahogy azonban össze kell kapnia övéit. A vendégek még ismerkednek ezzel a régióval, ezúttal a messzi távolba kelnek útra, ezzel együtt biztosak lehetünk benne, hogy nem szeretné üres kezekkel konstatálni a lefújást Kelecsényi Gábor legénysége. Egy teljes mértékben kiegyenlített összecsapás kerekedhet ki ebből a csörtéből, ahol kis dolgok határozhatják meg, melyik oldal lesz boldogabb a csata végén.