2024.06.13.

Rangadón őrizte meg hibátlan mérlegét a Nőtincs

Hiába vezetett, pont nélkül maradt a Romhány.

Vasárnap a Romhányt fogadta a hibátlan éllovas Nőtincs a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának ötödik fordulójában. Kiegyenlített mederben kezdődött a küzdelem, majd inkább a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, amik viszont kimaradtak. A szünethez közeledve felgyorsultak az események. Előbb előnybe kerültek a látogatók, aztán előbb gyorsan egalizált a másik oldal, majd még a szünet előtt a vezetést is sikerült megszerezni a hosszabbításban értékesített büntetőnek köszönhetően. A második etapban próbálkoztak a vendégek, de az utolsó negyedórában Nagy Bence újabb belőtt tizenegyese által végleg lezártak a párbajt a három egyes sikert arató házigazdák.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 5. forduló:

Nőtincs SE-Romhány KSE 3-1 (2-0)

Vezette: Ordasi I. P. (Szemesi Zs., Bangó R.)

Nőtincs SE: Kovács K. – Busai, Dancsó, Hugyecz, Fuchs P. (Maglódi, 61.) – Nógrádi (Csabuda, 80.), Krausz (Gyuricza G., 46.), Nagy B. (Gyuricza M., 90.), Ivanics – Mikulinszki, Szunter. Edző: Matyóka Ferenc.

Romhány KSE: Nagy M. – Marsicki B., Hornyák (Seres Á., 27.), Péter Cs. – Istvanovszki (Hajdu, 74.), Bencsik (Marsicki R., 46.), Jávor (Mudroncsik, 80.), Marsicki B. – Tabics, Hegedűs (Petényi, 80.), Takács. Játékos-edző: Bencsik Emil.

Sárga lap: Dancsó, Nagy B., ill. Hornyák, Seres Á., Dóka, Péter Cs.

Gól: Mikulinszki (40.), Nagy B. (47., 77.), ill. Tabics (38.)

Jók: Kovács K., Hugyecz, Szunter, Mikulinszki, Nagy B., ill. Nagy M., Marsicki B., Péter Cs.

Matyóka Ferenc: – Egy nagyon jó, színvonalas mérkőzést játszottunk a Romhánnyal. Ez tényleg egy rangadó volt, mindenki felkészült és hajtott. Azt mondom, ezen a szinten ez megfelelt egy közepes megye egyes bajnokinak. Le a kalappal mindkét csapat előtt! Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki az első és a második félidőben. Az első félidőben megszerezték a vezetést a vendégek az egyetlen helyzetükből. Viszont sikerült válaszolnunk és még a szünet előtt ki tudtunk egyenlíteni, sőt megszereztük a vezetést a játékrész vége előtt. A második félidőben nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, a Romhány kapusa kiválóan védett, dicséretet érdemel, nagyon jól érezte a szögeket, megnehezítette csatáraink dolgát, de egy tizenegyesből sikerült a vezetést biztosabbá tennünk és magabiztos győzelmet arattunk. Korábban is eldönthettük volna, de nagyon sok ziccert kihagytunk. Magunknak tettük nehézzé a találkozót. A sárga lapok ellenére úgy érzem, egy hajtós, sokrétű, jó és sportszerű meccs volt, kiváló játékvezetés mellett. A felvezetőben azt nyilatkoztam, hogy a mérkőzés vezetője befolyásolhatja a végeredményt. Szeretném megkövetni a Játékvezető Bizottságot. Ezúttal a sárga lapoktól és a tizenegyesektől függetlenül, egy színvonalas játékvezetés történt. Nem befolyásolta a meccset az ő tevékenységük, sőt nagyon jó szinten tették a dolgukat. Le a kalappal előttük, egy rossz szót nem szólhatok! Senki nem nehezményezte a véleményemet, de ezt még szerettem volna megjegyezni. Sok sikert kívánok az ellenfélnek! Büszke vagyok a csapatomra! Mérkőzésről mérkőzésre jobb színvonalon játszunk, erősebbek vagyunk, és ha a kispadról bele kell nyúlni, minőségi embereket tudok behozni. 

Bencsik Emil: – Sikerült megszereznünk a vezetést, de viszonylag gyorsan ki tudott egyenlíteni a Nőtincs, majd kaptak egy tizenegyest és még az első félidőben fordítottak. Két egyenrangú csapat küzdött. Nem tudtunk több gólhelyzetet kialakítani, amennyit kellett volna. A második félidőben változtattunk, cseréltünk. Mezőnyben viszonylag jól tudtuk tartani a labdát, de a kapu előtt nem tudtunk több lehetőséget összehozni. Ez megbüntette magát, kaptunk még egy büntetőt, amivel el is dőlt a meccs. Új csapatunk van, próbálunk játszani, passzolni, de elől még hiányzik a góllövésünk. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez és további sok sikert kívánok! 

A bajnokság aktuális állása: