2024.07.25.

Nem ismert kegyelmet a Nőtincs

Meglepően csúnya pofonba szaladt bele a Keszeg.

Múlt vasárnap a Keszeget fogadta a Nőtincs a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjának harmadik fordulójában. Előzetesen rangadónak volt beállítható a meccs, hiszen két, a meccs előtt hibátlan gárda csapott össze. Az első félidő derekáig tartották magukat a látogatók, aztán gyors egymásutánban háromszor is bevették a kaput a hazaiak. Hamarosan szépítettek a vendégek, de a második etapban el is illant minden halovány reményük. Az örömfocit bemutató házigazdák sorban gyártották az újabbnál újabb találatokat, végül pedig a mesternégyesig jutó Mikulinszki vezérletével kiütéses, kilenc egyes győzelemre tettek szert.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 3. forduló:

Nőtincs SE-Keszegi SE 9-1 (3-1)

Vezette: Urbán V. P. (Rácz D., Nagy F. Zs.)

Nőtincs SE: Kovács K. – Dancsó (Ivanics, 46.), Fritz (Busai, 56.), Nagy B., Fuchs P. – Nógrádi, Krausz (Maglódi, 46.), Hugyecz, Petrik (Gyuricza G., 35.) – Szunter, Mikulinszki. Edző: Matyóka Ferenc.

Keszegi SE: Rojkovics (Petuker, 76.) – Miklián, Durucz, Bíró (Irk, 31.), Gyetván (Gömöri, 46.) – Burai (Bujtár, 44.), Marozsán (Kraft, 56.), Terjék, Belencsák – Muszta, Varga G. (Mezei Cs., 70.). Edző: Cseri Kornél.

Sárga lap: Gyuricza G., Ivanics

Gól: Hugyecz (23.), Mikulinszki (27., 31., 54., 72.), Szunter (49., 80.), Nagy B. (65.), Maglódi (74.), ill. Burai (33.)

Jók: Mikulinszki (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Matyóka Ferenc: – Tizennyolc játékossal álltuk fel erre a rangadónak nevezett találkozóra. Gyakorlatilag a kispadon is olyan képességű emberek ültek, akik akár kezdők is lehettek volna. Egy jó hajtós első félidőt produkáltunk. A második félidőben picit szerkezetet váltottunk, és sikerült több góllal megvernünk az ellenfelet. Szoros eredményre számítottunk mi is, de igazából nagy gólkülönbségű győzelem lett a vége. Nagyszerű gólokat értünk el. Megérdemeltük a sikert. Aki megtekintette a meccset, látta, hogy a fiúk kitették szívüket-lelküket a pályán. Gratulálok a csapatomnak, minden egyes tagjának, a kezdőktől, a kispadosokig! Maximálisan csillagos ötösre értékelem mindenki teljesítményét. Viszont még így is kitűnt közölünk egy srác, Mikulinszki, aki négy gólt szerzett. 

Cseri Kornél: – A sikerhez vezető út tele van buktatókkal, és mi ma az egyik ilyenen pereceltünk egy hatalmasat. Lehetne elmélkedni, hogy hogyan is jutottunk el oda, hogy harminc percig egyenrangú, sőt már-már domináló ellenfélből a mérkőzés végére egy megsemmisült, alárendelt szerepet betöltő csapat lettünk. De felesleges, mert a válasz egyszerű: kitartás, alázat és szív nélkül nem lehet ezt a sportot űzni! Mindenki nevében elmondhatom, hogy szégyelljük magunkat a mai nap után és az elkövetkezendő mérkőzéseken mindent elkövetünk, hogy ezt a csorbát kiköszörüljük! Ellenfelünknek csak gratulálni tudunk, mert profik módjára végig koncentrálva, magabiztosan húzták be a meccset, követendő példát állítva számunkra, hogy hová is szeretnénk mi is eljutni!

A bajnokság aktuális állása: