2024.07.19.

Szép sikerrel hívta fel magára a figyelmet a Borsosberény

Nem várt pofonba szaladt bele a Bernecebaráti-Kemence.

Múlt szombaton Borsosberényben volt jelenése  Bernecebaráti-Kemencének a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjának harmadik körében. Előzetesen esélyesnek tűntek a vendégek, ehhez képest viszont felszívták magukat és teljes mértékben méltó riválisnak bizonyultak a focivérkeringésbe nyáron visszatérő hazaiak. Fél óra elteltével meg is szerezték a vezetést a házigazdák, akik ráadásul a második etap elején megint beköszöntek. Miklósi duplázott. A hátralévő időben már a szépítésre is képtelenek voltak a látogatók, akik így kettő nullás vereséget szenvedtek. Míg a borsosberényieket joggal illeti meg a dicséret, a másik oldal szemszögéből betliként fogható fel ez a végkifejlet.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 3. forduló:

Borsosberény SE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 2-0 (1-0)

Vezette: Pál A. (Boda V., Szász K.)

Borsosberény SE: Varga R. – ifj. Oláh J. (id. Oláh J., 46.), Kovács P., Jakubecz, Botos P. (Virág D., 46.) – Koren (Oláh P., 55.), Virág Zs. (Sárközi, 86.), Viczena (Varga A., 84.), Jardek (Bulejka, 67.) – Majer, Miklósi. Játékos-edző: Kovács Péter.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Esztergomi – Gláz, Nagy Sz., Németh, Tóth K. – Oláh T., Pál L. (Sági, 46.), Kiss I., Gáspár – Bálint T., Vig. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Jardek, ill. Oláh T., Gáspár

Gól: Miklósi (30., 47.)

Jók: az egész csapat, ill. Gáspár, Nagy Sz.

Kovács Péter: – Nagyon vártuk és készültünk a Bernece elleni mérkőzésre. Nem árulok el nagy titkot, hogy ebben a csoportban – képességeinket reálisan felmérve – a Bernece az egyik csapat, ahol éreztük, hogy mindenképpen pontot kell elhozni, még, ha a papírforma nem is nekünk kedvez. Igazi hajtós meccs volt, ahol mindenki a maximumot hozta. Miklósi Péter csatárunk két szép gólja mögött is a teljes csapat kilencven perces munkája van ott. Kiemelném még kapusunk teljesítményét, Varga Richárd számtalan bravúrja segített minket kapott gól nélkül lehozni a találkozót. Harmadrészt szeretném megköszönni a keretben lévők türelmét, ugyanis a meccs előtt huszonhárom játékos várta a kezdőkeret kihirdetését. ‘Berényben ez egy új kihívás, elmúlt évtizedekben az ellenkezője volt a jellemző. Igyekezni fogunk egy igazságos, csapat érdekeit figyelembe vevő rendszert kitalálni erre. További sok sikert kívánunk a Bernece csapatának!

Németh Krisztián: – Talán lebecsültek az ellenfelet. Két gyermeteg hibából kapuk a gólokat, nem figyeltünk kellőképpen hátul. Nem adtuk meg a megfelelő mélységet a védelemben, hanem kirohantunk és megkontráztak minket. Hiába kértem azt, hogy figyeljünk oda hátul és emberfogással az utolsó játékos adja meg azt a három-öt méter mélységet, ez nem történt meg. Mindkétszer kiléptünk középről, ellentétesen mozogtunk, a jó labdákat kapó csatáruknak pedig, mire a védőnk megfordult, már megvolt a megfelelő előnye, amit ki is használt könyörtelenül. Elmondtam a srácoknak is az öltözőben, hiába kérek vagy mondok valamit, hanem azt csináljuk, ennek ez lesz a vége, ami csakis vereség lehet. Ha nem játsszuk megfelelően a futballt, amit már tavaly is bebizonyítottunk, hogy tudunk, hanem leállunk birkózni, küzdeni, abban alul fogunk maradni. Sok sikert az ellenfélnek! Szerintem ez az ősz erről fog szólni nálunk. A szombati egy órás kezdés miatt többen munka végett nem tudtak jönni, megpróbálták elcserélni, de nem tudták. Pál Laci úgy jött, hogy egy félidőt tudott vállalni, mert ment munkába. A jelenlévőknek köszönöm, hogy ott voltak! Ahogy már korábban mondtam, a mérkőzés napján arra a két órára próbáljuk meg magunkat szabaddá tenni. Tudom, hogy nem egyszerű, mert mindenki munkából él, de itt is látszik az, hogy akik most is jelen voltak, éreznek magukban annyit, hogy elkezdjünk csapattá formálódni. Nem akarok megbántani senkit, de azok, akik rendre távol maradnak és mindig hétvégére szerveznek programot, jobban teszik, ha kilépnek a csoportból és távol maradnak tőlünk. Ezt az őszt már így csináljuk végig, tavaszra pedig olyan játékosokat hozunk, akik ha azt mondják, ott lesznek a meccsen, akár munkából, tényleg megjelennek. Ezt csak így lehet csinálni ilyen szinten is, másképp nem! Még egyszer mondom, tudom, hogy nem egyszerű, de az érdekes, hogy amikor eljön a hétvége, mindig programjuk lesz egyeseknek és ide meg oda mennek. Ezt így nem lehet csinálni, mert a társak, akik számítanak a távollévőkre, mindig falakba ütköznek. Köszönöm még egyszer azoknak, akik itt voltak!

A bajnokság aktuális állása: