2024.04.24.

Nem hibázott a Nógrádmegyer

Ismét a szimpatikus vesztes szerepe jutott a Zagyvarónának.

Múlt szombaton Zagyvarónán volt jelenése a Nógrádmegyernek a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának negyedik körében. Bár nem adták olcsón a bőrüket az előzetesen esélytelenebbnek számító házigazdák, az idő előrehaladtával gólokkal is párosult a látogatók fölénye. Majdnem fél óra telt el a mérkőzésből, amikor meglett a vezetés a vendégeknek, majd még a szünet előtt ismét beköszöntek. A második etap elején ismét mattolták a hazaiak védelmét, akik ezt követően szépítettek. A játékrész derekán újra megrezgették a hálót a ‘megyeriek, aztán a hajrához érve még faragtak hátrányukból a becsülettel harcoló zagyvarónaiak. Végül négy kettes sikert aratott emelt fővel veszítő ellenfelével szemben Ökrös István csapata.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 4. forduló:

Zagyvarónai SE-Nógrádmegyer BSE 2-4 (0-2)

Vezette: Menczel J. (Sáfrány Sz. T., Reviczki J.)

Zagyvarónai SE: Balázs P. – Végi, Losó M. (Losó A., 35.)(Botos T., 53.), Kovács M., Horváth – Oláh K., Vanó, Oláh G. (Klárik, 63.), Eczet – Balogh (Berzák, 72.), Puporka (Oláh B., 68.). Játékos-edző: Oláh Géza.

Nógrádmegyer BSE: Rácz S. – Botos F. (Botos B., 68.), Lakatos J. (Lakatos T., 68.), Szekeres, Ökrös M. – Makó D., Botos A. (Gáspár, 68.), Rácz R., Ökrös P. – Radics R., Berki M. Játékos-edző: Ökrös István.

Sárga lap: Végi, ill. Szekeres

Gól: Balogh (57.), Botos T. (85.), ill. Ökrös P. (27.), Rácz R. (40.), Radics R. (55., 65.)

Jók: Horváth, Vanó, Kovács, Végi, Oláh K., ill. senki

Oláh Géza: Végre volt akarat, ez mindennél fontosabb! Most volt időnk felkészülni fejben is, ez látszott is mindenkin. Időszakosan még játékunk is volt, el-el jutottunk a kapuig. Hibák voltak, sokszor rossz döntést hoztunk és középpályán nem védekeztünk jól. Ha sikerül kiküszöbölni, hogy a gólszerzési lehetőségeinkből ne mi kapjunk gólt, akkor valószínűleg pontokat fogunk szerezni. Sajnos megint megsérültek négyen, és nem tudjuk, mikor tudnak újra játszani. Mi igyekszünk magunkkal foglalkozni a pályán és azon kívül is, és amennyire lehet, komolyan is vesszük az egész bajnokságot. Érdekesnek találom, hogy egy játékvezető egy bajnoki meccsre azt mondja, hogy ez nem komoly vagy nem tétmérkőzés. Nincsenek nagy elvárásaink, tudjuk, milyen terhelést kapnak. Azt viszont nehéz elfogadni, hogy többször azt hangoztatja egy játékvezető, hogy ő nem látta az esetet. Így történt ez a meccs végén is, mikor a kapusunk ütközött egy mezőnyjátékossal a labdáért vívott harcban. Azt nem tudom, hogy volt-e szándék a játékosban, de hogy bokszban ez KO, az biztos. A kapusunk elterült a földön, az ellenfél berúgta labdát, gól. Beszaladtunk a kapushoz, több helyen vérzett az orra. Mikor megkérdeztük a játékvezetőt, hogy nem volt-e szabálytalanság, azt mondta, hogy nem látta az esetet, de miután ránézett a kapusra, jelezte, hogy a gólt így visszavonja. Nem tudjuk, miért… Ha szabálytalanság volt, akkor ez valószínűleg piros lap. Semmi ilyesmi még csak szóba sem került, helyette a VAR-t emlegették, és azt, hogy nem látta az esetet, ami gólhelyzetben a tizenhatoson belül történt… Azt még megjegyezném, hogy az eddigi hazai mérkőzéseinken egyszer sem tudtunk kilencven percet játszani. Valószínűleg a mi javunkra egyszer sem változott volna az eredmény, de a cserejátékosok sokkal kevesebb időt kapnak vagy nem is jut nekik lehetőség. Gratulálunk a Nógrádmegyer csapatának a megérdemelt győzelemhez! Petikének pedig gyors gyógyulást a törött orrához! Mielőbb várunk vissza.

Ökrös István: – Sajnos nem játszottunk valami jól. Sokat hibáztunk, rossz döntéseket hoztunk, ennek ellenére jól kihasználtuk a helyzeteket és sikerült megszerezni a három pontot. Az utolsó percekben sajnos megsérült az ellenfél kapusa. Jobbulást kívánunk neki! Sok sikert kívánok a Zagyvarónának a továbbiakban! Mi pedig készülünk a következő fordulóra.

A bajnokság aktuális állása: