2024.06.13.

Ismét nem sokon múlott, hogy meglepetést szerezzen az Egyházasdengeleg.

Múlt vasárnap az Egyházasdengeleget fogadta a Keszeg a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjának negyedik körében. Kellő lelkesedéssel vetették bele magukat a küzdelembe a vendégek, helyzeteik is akadtak, amiket viszont rendre kihagytak, így nem tudtak előnyt szerezni. Ezt köszönték szépen a házigazdák és a szünet előtt bevették a kaput. Rögtön a második felvonás elején tizenegyesből jött az egyenlítés. Ezután is igyekeztek a látogatók, de a fordítás nem jött össze. Az utolsó negyedórához érve a hazaiak is büntetőhöz jutottak, a dupláig jutó Muszta pedig nem hibázott és kettő egyes sikerhez segítette övéit.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 4. forduló:

Keszegi SE-Egyházasdengeleg FE 2-1 (1-0)

Vezette: Horváth S. (Nagy F. Zs.)

Keszegi SE: Rojkovics – Bíró, Mezei Cs. (Kraft, 63.), Durucz, Pistyúr (Bujtár, 68.) – Marozsán, Burai (Hrkaj, 21.)(Gömöri, 82.), Belencsák, Terjék – Varga G., Muszta. Edző: Cseri Kornél.

Egyházasdengeleg FE: Mlinárcsek M. – Báthy (Jakus, 46.), Pete (Mlinárcsek Z., 72.), Bacskai, Bakonyi – Hajdu A., Szűcs (Gyurik B., 46.), Szarvas (Pusztai, 82.), Liptai – Hajdu N., Fűrész (Kuszi, 46.). Edző: Berkes Balázs.

Sárga lap: Mlinárcsek Z.

Gól: Muszta (38., 76.), ill. Jakus (48.)

Jók: Rojkovics, Bujtár, Kraft, ill. az egész csapat

Cseri Kornél: A mostani mérkőzés legnagyobb kérdése az volt, hogy hogyan tudjuk túltenni magunkat az előző heti fiaskón. Hatalmasat küzdöttünk, mind az ellenféllel, mind pedig önmagunkkal. Nem játszottunk szépen, becsúsztak hatalmas hibák, de mindig akadt vagy egy fontos kapusbravúr, vagy egy jóütemű szerelés, vagy egy remek egyéni megmozdulás, amik azt eredményezték, hogy ismét győzelemnek örülhetünk. Döntő tényező volt, hogy a kispadról beszálló játékosok stabilitást, lendületet tudtak adni, amivel sikerült a magunk javára billenteni a mérkőzést. Fontos, hogy az ilyen ki-ki meccseken végre nyerni tudunk, mert jelenleg csakis arra van szükségünk, hogy minél több sikerélményben legyen részünk! Büszke vagyok a srácokra, és nagyon remélem, hogy hétre hétre erősebbek leszünk fejben, és akkor még bizonyosan sok szép eredményben lesz részünk!

Berkes Balázs: – A mai mérkőzést az első félidőben meg kellett volna nyernünk. Sajnos minden helyzetet sikerült kihagynunk, míg ellenfelünk talált egy gólt. A második félidőt remekül kezdtük, kiegyenlítettünk, majd újra kihagytuk a helyzeteinket. A futball törvénye, hogy a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát, így ellenfelünk egy „tizenegyessel” megnyerte a mérkőzést. Jó úton járunk, csak még a helyzetkihasználásunkon kell javítani.

A bajnokság aktuális állása: