2024.05.29.

Főnixmadár módjára támadt fel a Legénd

Nagy pofonba szaladt bele a Bercel a megtáltosodó sereghajtónál.

Múlt vasárnap Legénden volt jelenése a Bercelnek a vármegyei harmadik vonal dél-nyugati-csoportjának tizenkilencedik fordulójában. Bár egyértelmű esélyesnek számítottak a látogatók, váratlan fordulatra került sor a bajnokin. Az első negyedóra után megszerezték a vezetést az apait-anyait beleadó házigazdák, majd ugyan jött az egyenlítés, még a szünet előtt újra betaláltak a hazaiak. A második etapban hamar nőtt a különbség, aztán még tovább. A későbbiekben sem állt le a sereghajtó, és ugyan mindeközben a vendégek is rendre kozmetikáztak, igazán közel férkőzni egyszer sem tudtak. Végül hét négyes diadalt tettek zsebre a kalapemelést érdemlő skalpot bemutató legéndiek, ez főnixmadárszerű feltámadás volt a javából!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 19. forduló:

Legéndi SE-Bercel KSK 7-4 (2-1)

Vezette: Urbán V. P. (Szász K., Rácz D.)

Legéndi SE: Miklián – Réczi (Kucsera, 88.), Csóka (Lajos B., 71.), Franyó, Oláh T. – Hámori, Kovács R. (Csemi, 15.), Ságodi – Mészáros, Nagy D. Játékos-edző: Kovács Richárd.

Bercel KSK: Bartos – Bagyal, Jekkel, Szilfai, Berta – János D., Nyúl, Oláh M. (Makkai, 46.), Dávid L. – Turi, Terman. Játékos-edző: Berta János.

Sárga lap: Csóka, ill. Szilfai, Nyúl

Gól: Ságodi (16.), Nagy D. (35., 65.), Hámori (52.), Réczi (69.), Soós (77.), Mészáros (82.), ill. Terman (21., 88.), Makkai (67.), Berta (72.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Kovács Richárd: Végre össze tudtunk állni, úgy, ahogy akartunk. Az első húsz percben tudtunk két gólt lőni, kapu előtti kavarodásokból, ez megadta az alaphangot a srácoknak. Úgy láttam, hogy a berceliek elég fásultan jöttek. Ezt mi ki tudtuk használni, a második félidőben a kontráink ültek. Berugdostuk a helyzeteket, így nyertünk. További sok sikert kívánok az ellenfélnek!

Berta János: Sajnos ez a vasárnap nem a mi napunk volt. Tartalékosan tudtunk felállni, a kapuban is mezőnyjátékos szerepelt, de nem akarok mentegetőzni. A Legénd csapata felülmúlhatatlan energiát tett ebe a mérkőzésbe, meg merném kockáztatni, hogy a szezon legjobb meccsét játszották, gratulálok nekik! Mi nem csüggedünk, tudom, hogy ettől sokkal többet tudunk, és ezt meg is mutatjuk a Ķétbodony ellen!

A bajnokság aktuális állása: