2024.05.22.

Visszatért a helyes útra a Kétbodony

A szünet után dőlt el a Keszeg sorsa.

Múlt vasárnap Keszegen tette tiszteletét a Kétbodony a vármegyei harmadik vonal dél-nyugati-csoportjának tizenkilencedik körében. Negyedóra elteltével büntetővel kerültek előnybe a vendégek, de fokozatosan feljöttek a hazaiak, akik éppen a szünet előtt egalizáltak. A fordulás után ismét a látogatók tudtak vezetést szerezni, majd a második felvonás derekán egy újabb góllal eldöntötték a meccset. A hajrában a triplázó Kutnyik állította be az övéi négy egyes sikerét jelentő végeredményt. Úgy értesültünk, erre a győzelemre rányomja  bélyegét egy olyan játékvezetői, indokolatlan túlbuzgóság, ami akár a kétbodonyiak egész idényét meghatározhatja. Ennek kapcsán a tervek szerint, Bartyik Róbert egy közleményt fog majd eljuttatni weboldalunkhoz. Részletek később.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 19. forduló:

Keszegi SE-Kétbodony SE 1-4 (1-1)

Vezette: Molnár L. (Pál A.)

Keszegi SE: Rojkovics – Mezei (Pistyúr, 71.), Urbán, Kovács L., Salánki – Bujtár, Marozsán (Petuker, 84.), Varga G. (Gömöri, 80.), Terjék (Turcsán, 40.) – Belencsák, Muszta. Edző: Cseri Kornél.

Kétbodony SE: Rados – Hornyák Á., Szorcsik, Ódor (Tóth J., 66.), Farkas (Hornyák G., 79.) – Boros (Nagy J., 75.), Nagy B. (Takács B., 30), Jele – Valusz, Molnár (Kertész, 46.), Kutnyik. Edző: Bartyik Róbert.

Sárga lap: Molnár, Hornyák Á.

Gól: Turcsán (44.), ill. Kutnyik (15., 66., 86.), Valusz (52.)

Jók: senki, ill. Kutnyik (a mezőny legjobbja), Hornyák Á.., Farkas, Kertész, Rados

Cseri Kornél: Némi kedvezőtlen előjelek ellenére, optimistán vártuk az összecsapást, hogy a múlt heti siker után talán lendületben tudunk maradni, és borsot törhetünk ellenfelünk orra alá. Az első félidő tulajdonképpen ezt is sugározta, mert mind mezőnyben, mind helyzetekben végig egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt…! De igazából valahogy mégis azt lehetett érezni, hogy nem vagyunk elég élesek, sok hibával játszunk, és a koncentrációnk kihagyott. Sajnos ez a második félidőben bebizonyosodott, szép lassan elfáradtunk, egyre kevesebbet értünk az ellenfelünk kapuja elé, míg ők képesek voltak szinten maradni és a helyzeteiket gólra váltani. Összességében elmondható, hogy megérdemelten nyert a Kétbodony, mert képes volt koncentráltabban, célratörően futballozni. Ezúttal nem emelnék ki senkit, de nem azért, mert a teljesítmények olyan gyengék lettek volna, mert bár az eredmény némileg mást mutat, de az összkép alapján nem volt ekkora különbség a két csapat között, hanem azért, mert ami nekem kicsit hiányzott a mai napból az a tűz és a koncentráltság. Ha szeretnék elérni, hogy megszorongassuk az élmezőny csapatait, akkor – főleg hazai pályán – sokkal harcosabbnak és ambiciózusabbnak kell lennünk. De nincs kétségem afelől, hogy így lesz!

Bartyik Róbert: Nagyon szerettem volna, ha újra győzni tudunk, ami szerencsére sikerült is. Kiegyenlített első félidő után, úgy érzem, a második játékrészt jobban bírtuk erővel, és pár jó teljesítmény segítségével begyűjtöttük a három pontot. Mindenesetre a keszegiek megnehezítették a dolgunkat, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban, ha mindenki ellen ilyen fokon égnek, akkor még szép eredményeket érhetnek el!

A bajnokság aktuális állása: