2024.05.29.

Megküzdött a pontokért a Keszeg

Kiegyenlített küzdelemben kapott ki a Legénd.

 

Múlt vasárnap a Legéndet fogadta a Keszeg a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának nyitányán. Az első félidőben hiába birkóztak a felek, gólt nem, csak férfias csatározást szolgáltatott a csörte. A második etap elején gyorsan előnybe kerültek a hazaiak, majd hamarosan egy büntetőből ismét beköszöntek. Nem adták fel a látogatók, a hajrában szépítettek is, de egalizálni már nem tudtak. Kettő egyes sikerre tettek szert a házigazdák.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 1. forduló:

Keszegi SE-Legéndi SE 2-1 (0-0)

Vezette: Varga F. (Ferencz P.)

Keszegi SE: Rojkovics – Mezei B. (Hrkaj, 12.)(Bujtár, 37.), Durucz, Turcsán (Irk, 55.), Bíró – Gyetván, Belencsák, Varga G., Burai (Pistyúr, 51.) – Terjék, Muszta (Kraft, 89.). Edző: Cseri Kornél.

Legéndi SE: Miklián (Oláh A., 66.) – Gláz (Lajos B., 43.), Oláh T., Nagy D., Garaba (Urbán, 71.) – Ollé, Holló, Marozsán (Gyetvai, 46.), Mészáros – Ságodi (Oláh M., 53.), Sütő (Kucsera, 53.). Edző: Bujnyik János.

Sárga lap: Mészáros, Gláz, Sütő, Holló

Gól: Burai (48.), Muszta (60.), ill. Nagy D. (83.)

Jók: Mezei B., Hrkaj, Turcsán, ill. az egész csapat

Cseri Kornél: Hogy visszautaljak a múlt heti nyilatkozatomra, ha kirobbanó kasszasiker nem is, de mindenképpen jól sikerült az első előadás… Ahogy szokták mondani, ez most az akarat diadala volt! Nagyon készültünk a nyitófordulóra, szerettük volna megmutatni, hogy több fórumon is alábecsülik ezt a formálódó keszegi csapatot. Én úgy gondolom, hogy talán pontosan ettől lettünk túlságosan görcsösek és bizonytalanok a mérkőzés közben. A balszerencse is sújtotta a csapatom, mert már az első félidőben is kellett kettőt is cserélni sajnálatos sérülés miatt. Viszont mindezek ellenére dicséretes módon reagáltunk ezekre a problémákra, folyamatosan kisegítették egymást a srácok, és végig csak saját magunkra koncentráltunk a pályán, így sikerült a magunk javára billenteni a mérkőzést! Aki kilátogatott a meccsre, szerintem láthatta, hogy itt valóban egy nagybetűs csapat van születőben, akikért nagyon lehet majd szívből szorítani! A mai napon nem kell senkit külön kiemelni, mert ez a csapat diadala volt, viszont szimbolikusan szeretném a győzelmet a sérült játékosainknak felajánlani, hogy minél előbb felépüljenek!

Bujnyik János: – Gratulálok nekik! Szeretnék a mérkőzés alatt megsérült és mentővel elvitt játékosoknak mielőbbi gyógyulást kívánni! Véleményem szerint elvettek egy jogos gólt tőlünk, a tizenegyes szerintem nem volt az, de nem szeretnék ilyennel foglalkozni. Lehet benne maradtunk a kupameccsben páran, és azt hittük, elég lesz ennyi. Sajnos nem szoktam ilyennel foglalkozni, de nem mehetek el mellette, hogy megye hármas mérkőzésen a hazai nézők és játékosok egy része, tisztelet a kivételnek, cigányozik! Azért ez már durva! Sajnos a spori sem tett ellene semmit. A másik, hogy ilyen viselkedés után lehet nekem sem lett volna kedvem focizni. Nem ezért kaptunk ki, de szerintem ez gusztustalan viselkedés volt. További sikereket kívánok! Csak a Legénd!