2024.07.19.

Szép győzelemmel rukkolt elő a Keszeg

Az utolsó pillanatokban beszedett találattal maradt alul a Bercel.

Vasárnap a Bercelt fogadta a Keszeg a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának második fordulójában. Az első félidő derekán a vendégek szerezték meg a vezetést, de éppen a szünet előtt jött az egyenlítés. A fordulás után folytatódott a férfias küzdelem, akármelyik oldal irányába eldőlhetett volna a csörte. Már-már úgy nézett ki, döntetlen lesz a vége, amikor Varga betalált az utolsó pillanatokban, így kettő egyes sikerhez segítve a nagyot harcoló házigazdákat.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 2. forduló:

Keszegi SE-Bercel KSK 2-1 (1-1)

Vezette: Varga F. (Pál A.)

Keszegi SE: Rojkovics – Mezei Cs., Durucz, Kraft (Burai, 68.), Bíró – Pistyúr (Gömöri B., 58.), Turcsán (Gyetván, 21.)(Gömöri L., 92.), Varga G., Belencsák – Terjék, Muszta. Edző: Cseri Kornél.

Bercel KSK: Nagy R. (Kovács II R., 46.)  – Szilfai, Jekkel, Jakus, János D. – Kavas (Nyúl, 51.), Makkai, Kovács I R. (Danyi, 75.), Dávid L. (Szklevan, 65.) – Terman, Turi (Szebeni, 77.). Edző: Berta János.

Sárga lap: Belencsák, Varga G., ill. Jakus, Dávid L., Turi, Nyúl

Gól: Muszta (44.), Varga G. (90.), ill. Terman (20.)

Jók: Terjék (a mezőny legjobbja), Varga, Muszta, ill. az egész csapat

Cseri Kornél: – Szép és harcos győzelmet ünnepelhetünk a mostani hétvége után, mert egy kifejezetten jó erőkből álló, erős Bercel ellen sikerült megszereznünk a három pontot! Nem úgy indult a mérkőzés, ahogy az öltözőben elterveztük. Talán az iszonyú meleg hatására, de rendkívül dekoncentráltan álltunk bele a meccsbe. Kishitűen, félve játszottunk, egyszerűen képtelenek voltunk két jó passzt végrehajtani, de legjobban a tüzet hiányoltam ekkor a srácokból. Ebben az időszakban a tavalyi önmagunkat láttam, amikor előre féltünk az ellenfelünktől… A Bercel teljesen megérdemelten szerzett vezetést ekkor, és akár növelhette volna az előnyét is! A fordulópont nagyjából az ivószünet tájékán állt be. Talán a szupertitkos összetevőjű „csodavíz” tette, talán más az oka, de szépen lassan elkezdtünk jó megoldásokat választani, egyben elhittük és láttuk, hogy két-három jó passzal ott tudunk lenni az ellenfél kapuja előtt és képesek vagyunk helyzeteket kialakítani. Az egyik ilyen szép támadásunk után sikerült is egyenlítenünk még a szünet előtt, és ez végre meghozta az önbizalmunkat. A második játékrészre már egy teljesen más mentalitású csapat ment ki, akik végig küzdöttek egymásért, és ami szintén fontos a győzelemért is! Felváltva adódtak lehetőségek mindkét kapu előtt, de hátul immáron stabilak maradtunk, és ezen felül a végén egy újabb szép akció révén a győzelmet jelentő gólt is megszereztük. Még nagyon az eléjén járunk az utunknak, még rengeteg feladat áll előttünk, sokat kell még fejlődnünk és dolgoznunk együtt, de az első két forduló alapján az megállapítható, hogy helyes az irány! Viszont most csak gratulálni tudok a csapatunknak, mert megérdemlik!

Berta János: – Az első félidőben jelentős fölénnyel tudtunk játszani, csak gólra nehezen tudtuk váltani a kialakított helyzeteket. A második félidőben kiegyenlítetteb volt a játék, de sajnos nem tudtunk gólt szerezni. Sajnos nem úsztak meg sérülés nélkül, jobbulást kívánunk csapattársunknak! További sok sikert kívánok a Keszegnek! További munkálkodunk fejlődésünkön!