2024.04.18.

A második félidő hozta meg a Keszeg győzelmét

Odahaza maradt pont nélkül a Bercel.

Vasárnap Bercelen volt jelenése a Keszegnek a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának kilencedik körében. Úgy látszik, mindig van új a nap alatt, ugyanis az MLSZ adatbankja szerint, a látogatók tíz fővel álltak fel, de ez persze nem így történt… Az első játékrészben jobbára kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a kaput egyik gárda sem tudta bevenni. Aztán a második felvonás elején gyors egymásutánban kétszer is megrezgették a hálót a vendégek. Sok idő volt még hátra, és nem is adták fel, de még csak szépítésig sem jutottak el a hazaiak, így végül kettő nullra nyertek a keszegiek.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 9. forduló:

Bercel KSK-Keszegi SE 0-2 (0-0)

Vezette: Ordasi I. P. (Nagy F. Zs.)

Bercel KSK: Nagy R. – Nyúl (Káplár, 68.), János D., Jakus, Dávid L. – Szklevan, Makkai, Molnár (Szilfai, 55.), Simon – Bagyal, Jekkel. Játékos-edző: Berta János.

Keszegi SE: Rojkovics – Bujtár, Pistyúr (Kraft, 57.), Durucz, Bíró – Burai, Terjék, Marozsán, Belencsák – Varga G., Muszta. Edző: Cseri Kornél.

Sárga lap: Dávid L., Bagyal, ill. Terjék

Gól: Terjék (47.), Burai (54.)

Jók: az egész csapat, ill. Terjék, Bíró, Durucz

Berta János: – Egy nagyon szoros, kiegyenlített mérkőzés volt. Az első félidőben volt egy-két helyzetünk, de nem tudtuk gólra váltani. A második félidő elején egy hiba után gólt kaptunk, de próbálkoztunk további helyzeteket kialakítani, viszont nem tudtunk gólt rúgni. Sajnos egy újabb hiba után ismét gólt kaptunk, ami a végeredmény is lett. Csatárok még nem voltak bevethetők, így ez nehezebbé tette a dolgunkat. Reméljük, a következő meccsről három ponttal térünk haza! A Keszeg csapatának további sok sikert kívánok!

Cseri Kornél: – Először is, külön szeretném kiemelni, hogy mekkora örömet tud okozni, amikor az embernek ilyen körülmények között adódik lehetősége játszani. Ezen a hideg őszi napon nemcsak az öltöző volt fűtött, hanem a játéktér is csodálatosan elő volt készítve. Manapság már sajnos ezek extráknak számítanak, így igyekeztük kiélvezni minden percét, és ez az eredményben is meglátszik. Kellő elszántsággal mentünk bele a mérkőzésbe, ám az első félidő során bár adódtak komoly lehetőségeink, nem találtuk a ritmusunkat, messze voltunk egymástól és rendre ütemeket tévesztettünk a kiugratásokkal, ám szerencsére hátul stabilak voltunk az első perctől. A szünetben megbeszéltük, hogy csökkenteni kell a távolságot a védelem és csatársor között, hogy kompakt módon tudjuk reagálni egységesen a különböző szituációkra, hogy a tolódások ne esetlegesek legyenek. Ezekből szinte mindent sikerült megvalósítanunk a második félidő során, gyakorlatilag a kezdősípszótól kezdve. Előbb egy szép összjáték utáni távoli lövéssel szereztük meg a vezetést, majd nem sokra rá egy csodás kiugratás után tovább növeltük az előnyünket. Bár akadtak még további lehetőségeink, amiket nem sikerült kihasználni, és a végéhez közeledve még a kapusunk is bemutatott egy hatalmas bravúrt összességében elmondható, hogy kézben tartottuk a találkozót és fegyelmezettek maradtunk a végső sípszóig! Szép győzelmet arattunk, és gyarapítgatjuk tovább pontjaink számát, közben próbálunk meccsről meccsre fejlődni, hogy minél több ilyen örömet tudjon szerezni a csapat saját magának és a szurkolóinak is!

A bajnokság aktuális állása: