2024.05.26.

Vért izzadva nyert a Patak

Nem sokon múlott, hogy komoly meglepetést érjen el a Borsosberény. 

Szombaton Borsosberényben tette tiszteletét a Patak a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjának kilencedik körében. Hamar betaláltak az egyértelmű esélyesként pályára lépő látogatók, de kisvártatva egyenlítettek a roppant lelkes házigazdák. Nem sokkal később megint a vendégek vezettek, de a szünethez közeledve ismét érkezett a válasz. Viszont nem fej fej mellett fordultak a felek, mert éppen a pihenőt megelőzően újra gólt kaptak a hazaiak. A második felvonásban meglévő helyzeteik ellenére nem tudták végleg lezárni a csörtét a patakiak, így az utolsó pillanatokig maradt izgalom. Hiába igyekeztek azonban a borsosberényiek, már nem tudtak egalizálni, így emelt fővel, három kettes vereséget szenvedtek.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 9. forduló:

Borsosberény SE-Patak FC 2-3 (2-3)

Vezette: Hegedűs M. (Moravcsik D.)

Borsosberény SE: Tóth Á. – ifj. Oláh J., Varga A. (Botos, 65.), id. Oláh J., Kovács P. – Farkas, Virág D., Viczena, Koren – Majer, Miklósi. Játékos-edző: Viczena Csaba.

Patak FC: Oláh R. – Tóth A., Faludi (Pincze, 60.), Váró, Dombi – Horváth B., Németh, Bogdány, Szabó L. (Farkas, 60.) – Oravecz, Takács. Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Koren, Viczena, ill. Bogdány

Gól: Miklósi (13.), Koren (38.), ill. Bogdány (6.), Oravecz (16.), Takács (45.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Viczena Csaba: – Nem kívánom kommentálni a mérkőzést! Elnézést, ha valakit megsértettem, nem szokásom!

Bella Sándor: – Nagyon remélem, hogy ezen a meccsen volt csapatom számára a mélypont, létszám és játék szempontjából egyaránt! Sajnos hétről hétre fogyunk, és ez nem tesz jót a csapatnak. Játékban is alulmúltuk magunkat, akaratgyengén futballoztunk, rengeteg hibával fűszereztük mindezt. Kialakítjuk a helyzeteket, amiket sikeresen ki is hagyunk, ma is négy ordító ziccerünk maradt ki, mellette volt egy kapufánk is. Most már illő lesz változtatni a mentalitáson és visszatérni a korábban felépített rendszerhez, mert máskülönben ilyen és ehhez hasonló szenvedésben lesz részünk, mint ez a mérkőzés volt! Van még itt valami… Nem tudok el menni szó nélkül az mellett, ami a pályán történt kilencven percen keresztül! A hazai csapat játékos-edzője az egész meccsen provokatív, helyenként csapatunkat sértő és lekezelő viselkedése borzolta a kedélyeket, aminek a végén, a 86. perc tájékán egy általa elkövetett durva szabálytalanság után elszakadt a cérna a fiúknál, és egy jókora tumultus keletkezett a pálya közepén. Egy vezető sem viselkedhet így! Még a saját szurkolói is elítélték a viselkedését, teljes joggal! Ugyan mivel vagyunk rosszabbak, netán sportszerűtlenebbek, mint a ’berényi csapat? További sok sikert kívánok a Borsosberénynek!

A bajnokság aktuális állása: