2024.05.27.

Dobogósok találkoznak a vármegyei harmadosztály keleti-csoportjában

Nógrádmegyerbe hivatalos az SVSE, a menetelő Kazár ellen javítana az Ecseg.

Ezen a hétvégén a hetedik körrel folytatódik a 2023/2024-es idény vármegyénk legalacsonyabb osztályának keleti-csoportjában. Egy meccset rendeznek szombaton, kettőt vasárnap, míg egy mérkőzést elhalasztottak. Nézzük meg, mire számítunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 7. forduló, 2023. szeptember 30. (szombat), 13.00:

Nógrádmegyer BSE-Somos VSE

A csonka forduló leginkább várt mérkőzésének veselkedhetnek neki az egyaránt a dobogón tanyázó felek. A szezon eddig lepergő részében mindössze egy vereséget elszenvedő házigazdák vélhetően nagy lelkesedéssel vetik majd bele magukat a hibátlan mérleggel büszkélkedő éllovas elleni ütközetbe. Az ez idáig remekelő ‘megyeriek evés közben jön meg az étvágy alapon most egy komoly skalpot is begyűjtenének, az biztos, hogy kalapemelést érdemlő cselekedetnek minősülne, ha fel tudnák tartóztatni a listavezetőt. A látogatók egy remek sikerrel melegítettek, a győzelem értékét pedig növeli, hogy kettős emberhátrányban múlták felül legfőbb vetélytársukat. Egy esetleges diadal segítségével pontszámban beérnék a másik oldalt a hazaiak, akik joggal támaszkodnának az otthonuk által kölcsönzendő előnyökre. Mérget vehetünk rá, hogy nem vár kisasszonyparti a somosiakra, összességében azonban egy hangyányival közelebb lehetnek az üdvösséghez.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 7. forduló, 2023. szeptember október 1. (vasárnap), 16.00: 

Ecseg SE-Kazár KSE

Ellentétes mutatókkal hangoló gárdák nézhetnek egymással farkasszemet ebben a párharcban. A százszázalékos mérlegüktől az előző fordulóban rangadón elbúcsúzó hazaiak mindenképpen javítanának, nem feltétlenül számíthatnak azonban könnyed menetre a remek formában állomásozó, önbizalom terén jelenleg remekül festő kazáriak ellen. A vendégek egymás után négyszer tudtak nyerni, mely eredménysor bizony figyelemreméltó, tervei szerint pedig nem is akar lassítani a lendületben lévő alakulat. Persze kár tagadni, ezúttal a korábbi sikeres manővereikhez képest, pár fokkal nehezebb küldetés vár a látogatókra, megilletné őket a dicséret, ha folytatni tudnák a menetelést. Az említett fiaskótól függetlenül nyilván továbbra is minél fényesebb medáliáért hajtó ecsegiek számukra ismerős környezetben közelebb lehetnek a győzelemhez, a papírforma mellettük szól, legjobb énjüket elővéve elkönyvelhetik a búfelejtő sikert.

Felsőtoldi Cserhát TSE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

Az élcsapatok találkozóinak árnyékában csapnak össze a mezőny második feléhez tartozó, perpillanat egymáshoz hasonlóan három pontot birtokló legénységek. Abszolút háromesélyes csörtének nézünk elébe, ahol bármi megtörténhet. A hazaiak öt vereség után értek el egy általuk már igen csak várt sikert az előző körben, az elképzelések pedig sejthető, szeretnék mihamarabb tovább gyarapítani bajnoki egységeik számát. Ehhez lesz egy-két szavuk a mögöttünk hagyott erőpróbájukon vállalható keretek között alulmaradó, kis híján nagy meglepetést elérő karancsságiaknak is, akik nem adnák olcsón a bőrüket, sőt egy velük azonos kaliberű brigáddal szemben szeretnének elérni egy minél jobb eredményt. Egy olyan meccsre van kilátás, ami előtt leginkább csak az ismerősebb játéktér miatt merünk haloványan bökni az egyik résztvevőre, amúgy nem tudunk előzetesen voksolni, kiegyenlített mederben dőlhet el, melyik armada lesz boldogabb a lefújáskor.

Cered VSE-Zagyvarónai SE-elhalasztva 

A vendégek kérésére 2023. november 25-ére halasztották a bajnokit.