2024.05.27.

Ismét rendeznek egy nagy derbit az észak-nyugati vármegyei háromban

A Dejtárt fogadja a Patak, a Nógrádsipek ellen nyerne az Érsekvadkert II.

A mostani hétvégén a hetedik fordulót rendezik meg a vármegyei harmadik vonal észak-nyugati-csoportjában. Egy összecsapásra kerül sor szombaton, hármat vasárnap bonyolítanak le. Lássuk, mire számítunk a soros program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 7. forduló, 2023. szeptember 30. (szombat), 13.00:

Rétság FC-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)

A gödör alján cövekelő gárdák csapnak össze ezen a mérkőzésen, joggal vághatnak neki „most vagy soha” felkiáltással a meccsnek az érintettek, itt a remek alkalom, hogy egy hasonló slamasztikában lévő vetélytárssal szemben sikerüljön kimászni a kútból. Az előző körben újabb sokkoló vereségben érintett hazaiak korábban egyszer tudtak nyerni a szezonban, a másik oldal még annyiszor sem, szóval tényleg ráférne már a sikerélmény ezekre a brigádokra. A dolgok jelenlegi állása szerint, nincs kiemelkedő favorit, ugyan az ismerősebb környezet miatt közelebb lehetnek a pontok megszerzéséhez a rétságiak, mérget azért nem vennénk rá, hogy be is gyűjtik az egységeket. A vendégek vereségük ellenére eléggé biztató képet festettek magukról az előző körben, amennyiben azt az elszánt játékot tudják ismét bemutatni, lehet keresnivalójuk.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 7. forduló, 2023. szeptember október 1. (vasárnap), 16.00: 

Patak FC-Dejtár SE

A forduló rangadóján képviseltetik magukat a táblázat első két pozícióját elfoglaló, minél szebben csillogó érmekért hajtó felek. Az előző szezonban is nagy csatát vívtak egymással a csapatok, ez a különverseny pedig valószínűleg a mostani kiírás végéig is ki fog tartani. Az átlagosnál fontosabb pontokat jegyezhetne fel a győzni képes armada, igazi derbinek nézünk elébe. Nem meglepő módon, mindkét társaság veretlen mérleggel rendelkezik, sikerek mellett az egy-egy döntetlen a harmadik bajnokaspiránssal szemben csúszott be. A labda útjára előtt lehetetlen tippelni, ugyan az otthonuk egy paraszthajszálnyival a patakiaknak kedvezhet, apait-anyait beleadva a látogatókban meglehet a kellő potenciál, hogy két vállra fektessék vetélytársukat. Ez az ütközet tényleg egy valódi derbi lesz a javából, nagy csata várható, amit kis dolgok dönthetnek el.

Érsekvadkert SE II-Nógrádsipek SE

Az imént kivesézett párbaj alternatív nyertesei a ‘vadkertiek lehetnek nevető harmadikként, nyilván a döntetlen jönnek kapóra a szintén az aranyéremért iparkodó alakulat szempontjából. Egyértelmű, toronymagas favoritként tekinthetünk a házigazdákra, ugyan a tabellán csupán egy helyezés és két pont választja el egymástól a csapatokat, érezhető, hogy a mezőny tagjai közül a jelenlegi top hárommal senki sem versenyezhet hosszabb távon. Jó formában vannak a ‘sipekiek, zsinórban háromszor diadalmaskodtak, de most ismét kemény fába vágják a fejszéjüket, jókora kalapemeléssel illethetnénk Kelecsényi Gábor legénységét, ha sikerülne megfricskázni az acélosabbnak tetsző ellenlábast. A házigazdák elvileg nem ismerhetnek pardont, kellő odafigyeléssel összejöhet a győzelem Bernhardt mester fiai számára.

Ipolyszögi SE-Borsosberény SE

A pontvadászat második fertályában megtalálható csapatok ugornak egymásnak ebben a párosításban, azonos célokkal és nagyjából megegyező sansszal. A hazaiak két vereséget tudhatnak maguk mögött, ráadásul még gólt sem tudtak elérni az említett mérkőzéseken. A borsosberényiek egy szép győzelemmel hangoltak, így ebben az évadban immáron két sikernél jár Viczena Csaba garnitúrája, meghozta a küzdőszellem a gyümölcsét, teszi a dolgát becsülettel a nyáron visszatérő újonc. Mostani kiruccanásukat sem szeretnék üres kezekkel zárni a látogatók, az eddig bemutatott formák alapján, nem is szabad leírni őket, ugyan saját játékterükön kicsivel inkább az ipolyszögieknek állhat a zászló, nem volna meglepő fordulat, ha végül képesek volnának előrukkolni egy újabb pozitív végkifejlettel a vendégek.