2024.05.27.

Tovább növelhetik előnyüket a dél-nyugati vármegyei három dobogósai

A Bercelt fogadja a Nőtincs, a Felsőpetényt látja vendégül a Kétbodony, Keszegre hivatalos a Romhány.

Ezen a hétvégén a hetedik fordulót bonyolítják le vármegyénk legalacsonyabb vonalának dél-nyugati-csoportjában. Egy meccset rendeznek szombaton, hármat vasárnap. Lássuk, mire számítunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 7. forduló, 2023. szeptember 30. (szombat), 13.00:

Kétbodony SE-Felsőpetény SE

Összességében ez a párosítás ígérkezik a forduló legérdekesebbnek tetsző mérkőzésének, mindkét résztvevő a mezőny első feléhez tartozik és egyaránt jó formában van. A nyitányon elszenvedett vereségük óta ötször nyertek zsinórban a második helyezett hazaiak, míg a negyedik látogatók behúzták az előző két fellépésüket. Jelenleg hat pont választja el a gárdákat a kétbodonyiak javára, akik egy esetleges győzelem segítségével jókora előnyre tennének szert mostani riválisukkal szemben. Bár ehhez biztosan lesz egy-két szavuk a nem feltartott kezekkel ringbe szálló felsőpetényieknek, ettől függetlenül esélyesebbnek érezzük a házigazdákat, akik semmiképpen nem becsülhetik le a másik oldalt, maximális fordulatszámon pörögve azonban képesek lehetnek rá, hogy újabb strigulát húzzanak sikereik száma mellé.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 7. forduló, 2023. szeptember október 1. (vasárnap), 13.00: 

Egyházasdengeleg FE-Legéndi SE

A maga nemében ennek a csörtének is megvan a sajátos pikantériája, a bajnokság két tök utolsó csapata mérheti össze tudását. Ráadásul szintén közös a két brigádban, hogy még csak pontot sem tudtak szerezni a mögöttünk hagyott hetekben, szóval nyugodt szívvel kijelenthetjük, jót tenne már valamilyen pozitív élmény az önbizalmuknak. Az érintettek is érezhetik, ennél jobb alkalmuk nem sokszor lesz ebben a kiírásban arra, hogy győzzenek, most egy hasonló erősségű gárda ellenében sikerülhet a vágyott diadal. A ‘dengelegiek egy enyhén mondva is nagyon komoly zakó után lépnek ismét pályára, a legéndiek legalább ideig-óráig meg tudták nehezíteni az éllovas dolgát és emelt fővel hagyhatták el a játékteret. A friss előzményektől eltekintve, ez az ütközet abszolút háromesélyes, tényleg bármi megtörténhet.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 7. forduló, 2023. szeptember október 1. (vasárnap), 16.00: 

Nőtincs SE-Bercel KSK

A papírforma szerint, nem igazán van benne a levegőben, hogy megbotolhatnak a százszázalékos mérleggel büszkélkedve éllovas hazaiak, a realitás azt sejteti, ismét nyerni fog Matyóka Ferenc lendületben lévő társulata. A kétarcú vendégek még nem tudtak pontot szerezni otthonuktól távol, amennyiben nem történik egy igazi meglepetés, nem mostani fellépésük alkalmával köszönnek el ettől a rossz statisztikájuktól. A berceliek fiaskóval hangoltak, egyelőre teljesen felemás az eddigi szereplésük. Nagy kalapemeléssel illethetnénk Berta János brigádját, ha összejönne egy bravúr, kitartunk azonban azon gondolatmenet mellett, hogy nem hibázhatnak a nőtincsiek, amennyiben tényleg bajnokok akarnak lenni, az ilyen jellegű küldetéseiket mellébeszélés nélkül hozniuk kell.

Keszegi SE-Romhány KSE

Hatpontos mérkőzésnek vágnak neki a felek, jelenleg három egységgel vannak előrébb mostani ellenfelüknél a látogatók, így egy hazai siker azt jelentené, egálba kerül a két résztvevő. Erről nyilván hallani sem akarnak az előző fordulóban gálázva tizenhárom gólig jutó vendégek, akik terveik szerint nem akarnak lassítani, éppen ellenkezőleg, ismét elbánnának soros vetélytársukkal. A házigazdák mutatója szó szerint fifti-fifti, még mindig nehéz behatárolni a Cseri-alakulat valódi erejét. Az tuti, hogy ezúttal otthonukban nem szeretnék az áldozati bárány szerepét magukra ölteni a keszegiek, adott esetben egy kifejezetten harcos viaskodás is benne lehet a pakliban. Mindent összevetve, valamelyest esélyesebb érezzük a minél fényesebb éremért küzdő romhányiakat, de nem írnánk le a bármire képes hazaiakat.