2024.05.27.

A hétvége embere: Balog Bence

Együttese legjobbjaként duplázva segítette sikerhez csapatát a Szécsényt legyőző Héhalom csatára.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Vármegyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2023/2024-es szezon hatodik köre után a Héhalmot erősítő Balog Bence mellett tettük le a voksunkat, aki csapata legjobbjaként duplázva vette ki a részét a Szécsény ellen négy egyes sikert arató együttese győzelméből. Most pedig jöjjön a jó napot kifogó támadóval készült interjúnk!

– Hogyan gondol vissza a legutóbbi bajnokira?

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az elejétől kezdve irányítottuk a meccset és korán meg is szereztük a vezetést – mondta Balog Bence. Véleményem szerint végig domináltuk a találkozót, és ilyen arányban is megérdemelten tartottuk otthon a három pontot.

– Érzése szerint mennyire volt perdöntő a vendégeket elég korán érintő kiállítás?

– Véleményes szituáció volt, biztos, hogy más mérkőzés lett volna tizenegy a tizenegy ellen. Aki focizott, az tudja, hogy ilyenkor az ember sokkal jobban átadja magát az érzelmeinek, és olykor olyan dolgok hagyják el a száját, ami nyugalmi állapotban nem mondana ki. Adható volt a piros lap, mert a pályára nem illő szavakkal illette a csatár a játékvezetőt. De talán egy sárga lappal is el lehetett volna intézni a dolgot. Így alakult, ezen változtatni már nem lehet.

– Nyáron tért vissza Héhalomba. Miért határozott így?

– Anno Bakos József polgármester úrral, úgy váltunk el, hogy biztos szerepelek még a Héhalom csapatában. Ez két év kihagyás múltán idén megtörtént! Egy rendkívül sikeres korszakot zártam le Heves vármegyében, a 2021/2022-es idényben vármegyei gólkirály lettem és Heves Vármegyei Kupát ünnepelhettem. Viszont a tavalyi évem nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem. A tavaszi edzőváltás miatt, még a kezdőcsapatból is kiszorultam. Így, bizalom hiányában, olyan helyre fordultam, ahol tudtam, hogy ez megvan, és mindig is meg lesz ! Szeretném a jövőben ezt kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel és gólokkal meghálálni!

– Mi a véleménye az eddigi évadról?

– A sorsolásunk nem volt a legszerencsésebb, hiszen a dobogóra legesélyesebb csapatokkal találkoztunk, akik meg is mutatták a kvalitásukat. Kiegyensúlyozott a bajnokság, három csapat kiemelkedik a mezőnyből, ott komoly csata lesz a minnél színesebb éremért. Ahogyan a középmezőnyben is nagy harc lesz, nüansznyi különbségek és az aktuális forma dönthet a bajnoki helyezésekről. Nekünk a múlt heti fiaskó az, ami nagyon fájó az eddigi szezon során, hiszen jobb eredményt vártunk ott magunktól, de azt a három pontot a hétvégi szomszédvári rangadón talán vissza lehet hozni.

– Vajon korábban miért nem jöttek az eredmények?

– Meglátásom szerint remek mag alakult ki Héhalomban, de még a csapattá válás folyamatában vagyunk. Kell idő, amire összeállunk, mint nagybetűs csapat. Tudjunk egymásért küzdeni, és meg tudjunk halni egymásért a pályán! Talán, ez még hiányzik belőlünk.

– Mire lehetnek képesek a folytatásban?

A bajnokság hátralévő részében, hasonló képességű és minőségű csapatokkal találkozunk. Itt a lehetőség megmutatni, hogy a tabella melyik részébe tartozunk. Bízok benne, hogy minél több pontot szerzünk az előttünk álló meccseken.

– Szombaton Pásztóra hivatalosak. Mit vár az összecsapástól? 

Remekül előkészített pályát, igazi futballidőt, és egy igazi presztízsmeccset, ahol minél több néző látogat ki a mérkőzésre. Aztán győzzön a jobb!