2024.05.27.

Összecsap az első két helyezett a keleti vármegyei háromban

Az SVSE a szintén hibátlan Ecseget fogadja, a Feláldozhatóknál javítana a Nógrádmegyer.

A mostani hétvégén a hatodik fordulót rendezik meg vármegyénk legalacsonybab vonalának keleti-csoportjában. Szombaton és vasárnap is két-két meccsre kerül sor. Lássuk, mit várunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 6. forduló, 2023. szeptember 23. (szombat), 13.00:

Kazár KSE-Cered VSE

Harcosnak ígérkező csörte keretein belül ugorhatnak egymásnak az abszolút eltérő mutatókat maguk mögött tudó társulatok, hiába azonban a teljesen ellentétes előélet, háromesélyes összecsapásnak nézünk elébe. A hazaiak három győzelem után húznak ismét kesztyűt, ezzel szemben a lejtmenetben lévő vendégek nem tudtak pontot szerezni a mögöttünk hagyott három fellépésükön, ráférne már egy sikerélmény Horváth Jenő brigádjára. Ki tudja, lehet éppen most másznak ki a gödörből a cerediek, valós tudásuk alapján, jó napot kifogva kijavíthatják az elmúlt időszak fiaskóit. Persze számukra ismerős környezetben hallani sem akarnak erről az eshetőségről a házigazdák, minden adott lehet tehát egy férfias küzdelemhez, amit nüanszok dönthetnek el.

Zagyvarónai SE-Felsőtoldi Cserhát TSE

Vérbeli alsóházi helyosztó keretein belül fognak egymásnak ugrani a táblázat két legutolsó pozícióját elfoglaló gárdák. Ahogy a sereghajtó vendégek, az őket éppen megelőző házigazdák sem tudták még pontszerzésig eljutni az idény már lepergő részében. Szóval itt is-ott is elkélne már egy hangulatjavító diadal, nagy talány, melyik résztvevő lesz erre képes. A zagyvarónaiak joggal támaszkodhatnak saját játékterükre, talán éppen ez az adalék lehet majd az, ami éppen csak, de elbillentheti a mérleg nyelvét a javukra. Nyilván mérget vehetünk rá, a látogatók is érzik, ennél jobb alkalmuk nem sűrűn lesz arra, hogy véget vessenek Canossa-járásuknak, szóval reális várakozásnak tűnik, hogy egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol akármi megtörténhet.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 6. forduló, 2023. szeptember 24. (vasárnap), 16.00:

Somos VSE-Ecseg SE

Nem csak a hétvége, hanem a komplett első félév egyik leginkább várt derbijének veselkednek neki az érintettek. Összecsapás az első két helyezett. A rangadó tétjét növeli, hogy jelenleg mindkét csapat százszázalékos mutatóval büszkélkedhet, így a legfőbb riválisukkal néznek farkasszemet a felek. Eben a miniatűr bajnokságban nem sok gárda van, amely képes lehet megállítani a másfajta kávéházként jellemezhető házigazdákat, az ecsegiek azonban talán ebbe a kategóriába sorolhatók. Apait-anyait beleadva megizzaszthatják vetélytársukat az önbizalommal telve útnak induló vendégek. A somosiak egy újabb fontos lépést tehetnek hőn áhított céljaik elérésének irányába, otthonukban csak egyfajta végkifejletre gondolnak, könnyed menetet viszont nem remélhetnek, ez bizony nagy csata lesz a javából.

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Nógrádmegyer BSE

Ellentétes élményeket maguk mögött tudó brigádok mérik össze tudásukat ebben a párosításban. A hazaiak egy körrel ezelőtt tudtak először nyerni ebben a kiírásban, kellett már ez a győzelem Oláh Norbert csapata számára. Ezzel szemben a ‘megyeriek négy hibátlan menet után elszenvedték első vereségüket az előző fordulóban, lenne tehát mit kijavítaniuk. Kár tagadni, ennek a meccsnek Ökrös István együttese az egyértelmű favoritja, a korábbiakban bemutatott szereplések alapján, elvileg nem ismerhetnek pardont a látogatók, jobbik arcukat elővéve akár egy simább sikert is elérhetnek. Járna a kalapemelés a karancsságiaknak, ha meg tudnák cáfolni az elhangzó gondolatmenetet, leginkább csak az ismerős pályában bízhatnak, másban nem igazán.