2024.04.18.

Komoly derbi színezi az észak-nyugati vármegyei hármat

Dejtárra hivatalos az Érsekvadkert II, a Bernecebaráti-Kemence ellen hozná a kötelezőt a Patak.

Ezen a hétvégén a hatodik kört bonyolítják le vármegyénk legalacsonyabb osztályának észak-nyugati-csoportjában. Két-két mérkőzést rendeznek meg szombaton és vasárnap. Nézzük meg, mire számítunk az aktuális műsorral kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 6. forduló, 2023. szeptember 23. (szombat), 13.00:

Dejtár SE-Érsekvadkert SE II

Komoly rangadó keretein belül csapnak össze a mezőny legjobb csapatai közé sorolható gárdák. Tiszta sor, ebben a minimalizált bajnokságban három társulat esélyes a végső elsőségre, két brigád pedig most éppen egymással találkozik. A hazaiak százszázalékos mutatóval várják a kezdősípszót, a vendégek veretlen mérleggel. Gólszerzés tekintetében is remekeltek az érintettek a mögöttünk hagyott hetekben, akár ezúttal is előfordulhat egy kifejezetten nyílt sisakos viaskodás. Ugyan az ismerősebb környezet a házigazdák malmára hajthatja a vizet, legjobb arcukkal előrukkolva idegenben is képesek lehetnek feltartóztatni egyik legfőbb riválisukat a ‘vadkertiek. Szóval joggal számíthatunk egy teljes mértékben háromesélyes ütközetre, amit kis dolgok dönthetnek el, itt bizony bármi megtörténhet.

Borsosberény SE-Rétság FC

Egyaránt három ponttal rendelkező legénységek nézhetnek egymással farkasszemet ebben a párosításban. Ez a statisztika a nyáron visszatérő hazaiak esetében nem is oly meglepő, ellenben a rétságiak kapcsán már felkaphatjuk rá a fejünket. Egyelőre valamiért nem jött ki a lépés a látogatóknak, akik az előző fordulóban ki sem álltak. Azt hihetnénk, most egy ideálisnak nevezhető ellenféllel lesz dolga Havay Zoltán fiainak, de azért óvatosságra int, hogy mostanában tényleg nem muzsikálta fényesen a többre hivatott armada. A lelkes borsosberényiek otthonukban szeretnének elérni egy jó eredményt, a másik oldal szereplésétől függetlenül azonban favoritként jelölnénk meg a vendégeket, akik amennyiben összekapják magukat, visszatérhetnek a helyes ösvényre.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 6. forduló, 2023. szeptember 24. (vasárnap), 16.00:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Patak FC

A papírforma szerint ismét toronymagas favoritként kelhetnek útra a vendégek, főnixmadárszerű feltámadásként könyvelhetnénk el a gyengélkedő házigazdák részéről, ha éppen most táltosodnának meg és cáfolnának rá a realitásra. A berceniek még pontot sem gyűjtöttek ebben az évadban, rendre kikaptak, volt már könnyebb helyzetben Németh Krisztián. A látogatók még nem találtak legyőzőre a mostani idényben, talán csak attól tarthatnak, hogy kicsit kiestek a ritmusból, mivel az előző körben meccs nélkül maradtak. Ettől az adaléktól elvonatkoztatva, minden más tényező a hatványozottan erősebbnek tetsző patakiak diadalát vetíti előre, komoly csodaként kerülne be a köztudatba, ha nem nyerne Bella Sándor másfajta kávéháznak minősülő csapata.

Nógrádsipek SE-Ipolyszögi SE

Ezen párharcot megelőzően a házigazdákat ruházhatjuk fel több sansszal, elvileg minden adott lehet Kelecsényi Gábor alakulata számára ahhoz, hogy egy minél simább győzelem által növelje pontjai számát. A ‘sipekiek két sikeres manőverrel melegítettek, ezúttal pedig összejöhet zsinórban a harmadik diadal. Az ez idáig egyszer örvendő vendégek sima zakót öltöttek magukra legutóbbi erőfelmérőjükön, de vélhetően nem a mostani kiruccanásuk alkalmával feledtetik majd a sima vereséget. A hazaiak valószínűleg már konstatálták a tényt, ami amúgy már korában sejthető volt, a negyedik hely megkaparintása lehet majd számukra reális cél, ehhez pedig az ilyen jellegű mérkőzéseket be kell húzniuk, meglepetés volna, ha nem üres kezekkel fejeznék be a menetet az ipolyszögiek.