2024.04.18.

Dobogósok futnak össze a vármegyei másodosztályban

Rimócra látogat a BSE, a Karancsalja sem lassítana a Vizslás, Taron hozná a kötelezőt a Szügy.

Ezen a hétvégén a hatodik fordulóra kerül sor vármegyénk másodosztályában. Hat mérkőzést bonyolítanak le szombaton, egy párharc marad vasárnapra. Lássuk, mit várunk a soros program kapcsán!

Vármegyei II. osztály, 6. forduló, 2023. szeptember 23. (szombat), 13.00:

Mátraterenye SE-Karancslapujtő KSE II

Kifejezetten harcos mérkőzésre van kilátás, a mezőny első feléhez tartozó gárdák csapnak össze a masszív csatározásnak ígérkező ütközetben. A házigazdák először kaptak ki a szezonban az elmúlt hétvégén, és ugyan az éllovasnál maradtak alul, nyilván mielőbb szeretnék feledtetni a fiaskót. Ez idáig a látogatóknak is egyszer kellett fejet hajtaniuk ebben a kiírásban, az előző két körben viszont rendre fontos pontokat gyűjtöttek, így mondhatni, lendületben van Szőrös Krisztián brigádja. Ezúttal persze nehezebb erőpróba vár a ‘lapujtőiekre, fel kell kötniük a gatyát, ha nem akarnak hoppon maradni. Mérget vehetünk rá, hogy otthonukban csak a győzelemre gondolnak a hazaiak, maximális fordulatszámon pörögve pedig learathatják igyekezetük gyümölcsét, még akkor is, ha semmiképpen nem becsülhetik le a bármire képes másik oldalt.

Vármegyei II. osztály, 6. forduló, 2023. szeptember 23. (szombat), 16.00:

Rimóc SE-Balassagyarmati VSE

A forduló rangadóján fogják képviselni magukat a társulat, a harmadik helyezett, még veretlen hazaiak az idényben legyőzőre még szintén nem találó éllovast fogadja. A dolgok jelenlegi állása szerint, ez a mérkőzés bizony rangadó a javából. A rimóciak döcögve ugyan, de az előző fordulóban is nyerni tudtak, hozta a kötelezőt Fábián Róbert elszánt legénysége. A vendégek is sikeres manőverrel melegítettek, most pedig egy közvetlen vetélytárstól el is léphetnének. A házigazdák joggal támaszkodhatnak saját játékterükre és lelkes szurkolóikra, legjobb arcukat bemutatva méltó riválisnak bizonyulhatnak. Összességében talán egy hangányival esélyesebbnek tűnnek a balassagyarmati fiatalok, a nyakunkat viszont nem tennénk rá, hogy zsebre is teszik a pontokat, izgalmas csörte keretein belül dőlhet el, ki fog örülni a végén.

Vizslási SE-Karancsaljai MSE

Ezzel a párosítással könnyebb a dolgunk, a papírforma szerint nem botolhatnak meg a toronymagas favoritként kezelendő hazaiak, akik a meccs teljes egészét komolyan véve akár egy könnyedebb győzelmet is előhúzhatnak a cilinderből. A vendégek lélektanilag rendkívül lényeges sikert értek el az előző fordulóban, meghozta a gyümölcsét az akarat, a szezonban először diadalmaskodott a korábban nehéz időszakot túlélő brigád. A karancsaljaiak is tudhatják, ezúttal Dávid szerepét fogják magukra ölteni, ezúttal azonban valószínűleg nem fog hibázni Góliát… Hatalmas bravúrként könyvelhetnénk el, ha bármilyen formában képesek volnának előrukkolni egy nem várt fordulattal az esélytelenek nyugalmával útra kelő látogatók, szemszögükből már egy tisztes helytállás is üdvözlendő cselekedetnek számítana az egyik bajnokaspiránsnál.

Mátraverebély-Szentkút SE-Mihálygerge SE

A mögöttünk hagyott hétvégén ellentétes eredményeket elérő, illetve a szezon egészét tekintve, ez idáig ugyancsak eltérő mutatókat feljegyző brigádok néznek egymással farkasszemet ebben a párosításban. A jelenleg négypontos házigazdák egyaránt kikaptak az előző két körben, míg a mostani kiírásban már három sikernél tartó látogatók győzelemmel melegítettek. Mivel perpillanat öt egység választja el egymástól a résztvevőket a vendégek javára, egy újabb diadal azt jelentené, hogy el is lépett ellenfelétől Zsély Dániel csapata. Erről a forgatókönyvről nyilván hallani sem akarnak a javítani akaró ‘verebélyiek, akik maximális fordulatszámon pörögve otthonukban akár képesek is lehetnek elérni egy pozitív végkifejletet, de egyáltalán nem lenne váratlan történés, ha ismét  jól jönnének ki soros fellépésükből a masszívnak tűnő mihálygergeiek.

Balassagyarmati SC-Varsány SE

Csalódott gárdák birkózhatnak egy jót ezen az abszolút nyíltnak ígérkező találkozón. A hazaiak fájó fiaskót szenvedtek el az előző körben, a címvédőnél vállalható pofont beszedő varsányiak pedig immáron három forduló óta képtelenek nyerni. Ráférne már egy újabb sikerélmény Báránkó Gábor garnitúrájára, már csak az a kérdés, mikor tér vissza a helyes ösvényre a többre hivatott alakulat. Mindkét oldalon reális törekvés lehet, hogy az idő előrehaladtával kiérdemeljék a masszív középcsapat titulust, maradjunk annyiban, eddig itt is-ott is eléggé változatos teljesítményeket mutattak be az érintettek. A mostani csörte előtt az ismerősebb környezet miatt mondjuk azt, hogy valamelyest közelebb lehet az üdvösséghez Babcsán Tibor armadája, ezzel együtt, nem kapnánk fel a fejünket, ha éppen ezúttal támadnának fel a varsányiak.

Karancsberényi VSFC-Nagylóc SE

Ezen összecsapás keretein belül is olyan társulatok fognak viaskodni, melyek valószínűleg jóval többet vártak az idény már lepergő szakasza kapcsán. A házigazdák úgy kaptak ki zsinórban háromszor, hogy még csak gólszerzésig sem tudtak eljutni az említett meccseken, nincs egyszerű helyzetben Berki Krisztián, de valahogy fel kellene ráznia övéit. Az egyelőre négy pontnál tartó vendégek két igen sima zakó után húznak ismét kesztyűt, nekik is illene egyenesbe jönni, ha nem szeretnének az alsóház legalján rostokolni. Vélhetően nem akarják megint az áldozati bárány szerepét betölteni a vendégek, mégis úgy érezzük, ez is egy olyan ütközetnek néz ki, ahol perdöntőnek bizonyulhat az ismerősebb játéktér, ezt az adalékot meglovagolhatják a korábbiakban rajtuk esett csorbák kiköszörülésében reménykedő karancsberényiek.

Vármegyei II. osztály, 6. forduló, 2023. szeptember 24. (vasárnap), 16.00:

Tari SZE-Szügy SE

Egyetlen egy mérkőzés maradt a hét utolsó napjára, a forduló messze legegyoldalúbbnak kinéző párbaja. Elvileg csak az lehet kérdés, milyen arányban diadalmaskodnak a két körre ezelőtt elszenvedett vereségüket a legutóbbi küldetésükön gyorsan kijavító vendégek. A hazaiak még pontot sem tudtak gyűjteni ebben az évadban, bár a mögöttünk hagyott fordulóban is egy hajszál választotta el őket egy jobb eredménytől, végül újra maradt a nem sokat érő szimpatikus vesztes titulus. A tariak csupán az otthonukba kapaszkodhatnak bele, egyébként minden érdemi tényező a címvédő sikerét vetíti előre. A csörte teljes egészét komolyan véve akár egy tükörsima győzelmet is előhúzhatnak a cilinderből a látogatók, kisebbfajta csodaként kerülne be a köztudatba, ha el tudnának érni bármilyen jellegű meglepetést a házigazdák.