2024.05.27.

Jöhet a hatodik forduló a vármegyei egyben

A Mohorát fogadja a Silver Tüzép-Karancslapujtő, a Szendehelyt látja vendégül az Érsekvadkert, az Építőkhöz látogat a Bánk-Dalnoki Akadémia.

Ezen a hétvégén a hatodik körrel folytatódik a 2023/2024-es évad vármegyénk első osztályában. Valamennyi meccset szombaton rendezik meg. Lássuk, mit várunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 6. forduló, 2023. szeptember 23. (szombat), 16.00:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Unicum FC Mohora

A forduló legérdekesebbnek ígérkező mérkőzésén futnak össze a felek, bár a házigazdák esélyes mivolta vitathatatlan, lehető legjobb arcukkal előrukkolva okozhatnak kellemetlen perceket a hibátlan éllovasnak az idény eddigi részében felemásan muzsikáló látogatók. A ‘lapujtőiek továbbra is bombaformában vannak, zsinórban öt bajnoki sikernél tartanak, egyelőre nagy talány, ki és mikor állíthatja meg Szabó Gábor társulatát. A vendégek már háromszor is megbotlottak ebben a kiírásban. a legkomolyabb botlásukat a mögöttünk hagyott fordulóban könyvelték el, mindmáig nehezen értelmezhető vereséget szenvedve. A feladat adott a vendégek számára, szeretnének javítani, ez a törekvés viszont ezúttal finoman szólva is nehéznek tűnik, bravúr volna a javából. A papírforma szerint képesek lehetnek folytatni a pontok gyűjtését a hazaiak, de azért fenntartjuk azt a gondolatot is, hogy nem szabad teljes mértékben leírni Baranyi Tibor legénységét.

Érsekvadkert SE-Szendehely FC

Ennek a párosításnak is adott a kiemelkedő favoritja, a hazaiak is százszázalékos mutatóval büszkélkednek a jelenlegi évadban, az előző körben is erődemonstráló győzelmet ért el Nyikos József remek szériában futballozó brigádja. Az önbizalommal perpillanat nem lehet gond a vendégeknél sem, hiszen négy nyeretlen fellépést követően az elmúlt körben feljegyezhették az első sikerüket a szezonban, nem is akárhogy, csúnyán elbánt nyugat-nógrádi riválisával Kovács Imre alakulata. A pozitív impulzus után ezúttal persze hatványozottan nehezebb menet elébe néznek a szendehelyiek, jókora kalapemeléssel illetnénk a gárdát, ha bármilyen úton-módon meg tudná fricskázni magasztosabb célokat birtokló ellenlábasát. Számukra ismerős környezetben minden érdemi tényező a ‘vadkertiek mellett szól, meglepetésként kerülne be a köztudatba, ha nem jönne be az előzetes várakozás és nem üres kezekkel hagynák el a pályát a látogatók.

Építők KC-Bánk-Dalnoki Akadémia

Ez a csörte azért már rejthet magában izgalmakat, egyáltalán nem biztos, hogy a táblázaton előrébb elhelyezkedő és egyelőre veretlen mutatóval rendelkező vendégek zsebre teszik a pontokat. A salgótarjániak három sikerrel indították a bajnokságot, majd az előző két küldetésük egyaránt vereséggel zárult. Ez a meccs gyakorlatilag vízválasztóként is jellemezhető, egy újabb fiaskó esetén ugyanis mindhárom dobogóstól kikapna Csatlós Tamás együttese, ami egyúttal azt jelentené, hogy már el is távolodott az első háromtól az érintett társaság. A látogatók a realitásnak megfelelő sikerrel melegítettek, ami mindenképpen jó ómen számukra, hogy a gólokat termelő Kiss Károly őrzi jó formáját, sokadik virágzását éli a rutinos támadó. Az egyik feladat adott a hazaiak számára, valahogy a pengés csatárt kellene kikapcsolni. Úgy véljük, otthonukban rágós falatnak bizonyulhatnak a házigazdák, biztosan a legjobb arcára lesz szükség a Tábori-csapatnak ahhoz, hogy meglegyen az újabb diadal.

Bátonyterenyei TC-Pásztó SK

A dolgok jelenlegi állása szerint a maga nemében kifejezetten érdekesnek tűnik ez az ütközet, a hét ponttal álló vendégek saját pályájukon szenvedtek vereséget az előző hétvégén, így most mindenáron javítanának, nem becsülhetik azonban le az elmúlt két fordulóban rendre nyerni tudó, így lelkiállapot terén toppon lévő másik oldalt. Lászlók János armadája szép, egyben fontos sikereket tudhat maga mögött, evés közben jön meg az étvágy alapon pedig ezúttal számukra ismerős környezetben rukkolnának elő egy figyelemreméltó skalpszerzéssel a lendületbe jövő hazaiak. A labda útjára indulása előtt nem tudunk perdöntő módon sem ide, sem oda bökni, csupán annyi tűnik valószínűsíthetőnek, hogy nagy csata lesz. Butaság volna szemet gyönyörködtető focira számítani, ez a mérkőzés a küzdőszellemről és a harciasságról szólhat. Amelyik gárda képes lesz ezekben a tényezőkben jobb lenni riválisánál, vélhetően boldogabb lesz a lefújáskor.

Héhalom SE-Szécsény VSE

Az elmúlt körben homlokegyenest eltérő utat bejáró csapatok viaskodásáról fog szólni ez a kilencven perc. Az alsóházi helyosztónak beillő párbajban alulmaradó hazaiak gyakorlatilag a pokolban, míg a kalapemelést érdemlő diadalt arató szécsényiek a mennyben érezhették magukat. Egyelőre komoly kérdés, melyik társulat, milyen úton fog tovább haladni, arra mérget vehetünk, a házigazdák apait-anyait beleadva szeretnék feledtetni a nem túl kellemes fiaskót. A látogatókat tényleg megilleti a dicséret, nem győzzük hangsúlyozni, milyen remek eredményt ért el Tőzsér Zsolt garnitúrája, a hab az lenne a tortán, ha a meglepetéssiker után ezúttal sem maradna pontok nélkül az elszánt szakember csapata. Hatpontos menettel van dolgunk, ugyanis egy diadal segítségével beérnék vetélytársukat a héhalmiak, egy újabb főhajtás viszont azt jelentené, hogy vélhetően lecövekelhet az alsóházba Berkes László együttese. Nem mindegy tehát, miképpen pereg le az ütközet, változatos birkózásra van kilátás.

Diósjenő SE-Berkenye SE

Nyugat-nógrádi presztízsrangadó is színezi a hétvége programját. Ugyan egyik résztvevő sem remekelt a mögöttünk hagyott időszakban, itt a remek alkalom arra, hogy némiképp feledtetésre kerüljön az eddigi nem túl veretes szereplési mutató. A sima zakóval hangoló hazaiak eddig csak egyszer tudtak nyerni ebben az évadban, a másik oldal még annyiszor sem, perpillanat csak vereség áll a berkenyeiek neve mellett a táblázaton. Az előző fordulóban már kifejezetten biztató képet mutatott Rusvay Gergely társasága nem sokon múlott egy meglepetés, azt a formát kellene tovább vinni a mostani derbire is. Ehhez nyilván lesz egy-két szavuk a szintén csak a győzelemben gondolkodó diósjenőieknek is, így joggal várhatunk egy kiegyenlített, férfias menetet, ahol kis dolgok dönthetnek. Bár az ismerősebb környezet a hazaiak malmára hajhatja a vizet, ki tudja, lehet éppen most fognak tudni kimászni a gödörből a többre hivatott látogatók…