2024.07.27.

,,Folyamatosan építettük fel a csapatot”

A Minifutball Szövetség égisze alatt magyar kispályás bajnoki címig jutó Molnár Péter Nógrád vármegyei sportemberként ért el újabb remek sikert együttesével.

A Nógrád vármegyei gyökerekkel rendelkező Molnár Péter (becenevén: „Guti”) a közelmúltban újabb szép sikert ért el hazánk kispályás labdarúgásában. Csapatával, az SZPCDSE-ECECE együttesével, közel négyezer gárda közül megnyerte a magyarországi bajnoki címet a Minifutball Szövetség égisze alatt. A remek diadal után pedig következhetett az európai Bajnokok Ligájában történő újabb részvétel. Régiónk sportemberét a legfrissebb eredmények kapcsán szólaltattuk meg pár kérdés erejéig.

– Milyen élményekkel gyarapodott a legutóbbi romániai BL-tornán?

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megnyerni a magyar kispályás bajnokságot, ráadásul ennyi csapat közül – mondta Molnár Péter. Így újra kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligájába. Ez már a sokadik ilyen kalandom volt, úgyhogy plusz élményt nem igazán tudtam kapni. A szervezés magáért beszélt. Sajnos a tizenhat között megállított minket az a montenegrói csapat, amely a végén meg is nyerte a BL-t!

– Anno, hogyan került kapcsolatba a kispályás futballal?

– Sebestyén Szilárdék által ismerkedtem meg ezzel a játékkal Salgótarjánban. Innen kerültem fel Budapestre a Vasas NB I-es csapatához.

– Az elején gondolta volna, hogy egyszer majd ilyen sikereket érhet el?

– Tizennégy évesen még nem, illetve igazából utána sem, de örülök neki, hogy így alakult.

– Melyik eddig elért eredmény a legkedvesebb a szívének?

– A most megszerzett magyar bajnoki aranyérem!

– Hogyan jött létre ez a sikercsapat?

– Tizenkét éve alakítottuk ezt a csapatot, egy baráti társaságból, és évről évre egyre feljebb tettük a mércét. Annak idején Székely József barátommal egyetemben csatlakoztunk, majd folyamatosan építettük fel a csapatot. Jelenleg én vagyok a legrégebbi tagja a keretnek. Odáig el tudtunk jutni, hogy hat-hét válogatott játékost tudunk adni a Minifutball Szövetségnek. Ez pedig szerintem nagyon nagy dolog, mert ezek az emberek mind közölünk valók. Ezt a hozzáállást mentalitás terén úgymond én vittem a csapathoz, és a mai napig jelen van.

– Mi a véleménye régiónk kispályás focijáról?

– Sok mindent át kellene venni más bajnokságokból. Mint a szabályrendszert, mint a pályák alkalmasságát, hogy Nógrád vármegyében ez fejlődni tudjon. Sokkal több kispályás tornát kellene kiírni, és nem csak a vármegyén belüli résztvevőkkel, hanem azon kívüli gárdákkal is.

– Mi lehet a következő időszak célja?

– A következő évben is ki szeretnénk jutni a Bajnokok Ligájába, immáron hatodik alkalommal. Ott pedig szeretnénk a mostaninál jobb teljesítményt nyújtani.

– Egy trófea még biztosan hiányzik a vitrinből… 2023. december 17-én a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban találkozunk a VIII. Nógrádifutball-ReklámPress Kispályás Szuperkupán.

– Én személy szerint várom, mint Nógrád vármegyei! Megpróbáljuk ezt a tornát is megnyerni, ha már tavaly nem sikerült.