2024.06.13.

Egy nagy csata tarkíthatja a keleti vármegyei hármat

A Nógrádmegyer a Ceredet fogadja, pont nélküli csapatok csapnak össze Zagyvarónán, nem hibázna az SVSE és az Ecseg.

Ezen a hétvégén a harmadik kört bonyolítják le vármegyénk harmadosztályának Keleti-csoportjában. Két-két meccset rendeznek szombaton és vasárnap. Lássuk, mit várunk az aktuális párosítások kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 3. forduló, 2023. szeptember 2. (szombat), 13.00:

Nógrádmegyer BSE-Cered VSE

A forduló rangadóján nézhetnek egymással farkasszemet a két kör után egyaránt hibátlan mérleggel büszkélkedő gárdák. Kifejezetten érdekesnek ígérkező csörtének nézünk elébe, ahol tényleg bármi megtörténhet. Mindkét társulat előszeretettel termelte a gólokat a mögöttünk hagyott fellépésein, szóval joggal számíthatunk egy nyílt sisakos menetre, ahol akadhat majd jó pár találat. A házigazdák joggal bízhatnak a számukra ismerős környezetben, de mindent beleadva a látogatókban is meglehet a szükséges erő ahhoz, hogy akár idegenben felülkerekedjenek riválisukon. Előzetesen sem ide, sem oda nem tudnánk bökni. egy igazi ki-ki meccsre van kilátás, ahol nüanszok dönthetnek.

Zagyvarónai SE-Kazár KSE

Ez a viaskodás is abszolút háromesélyesnek tűnik, annyi a különbség, ebben a párharcban két olyan együttes fut össze, amely egyelőre pont nélkül áll. Eddig sem a hazaiaknak, sem a látogatóknak nem sült el túl fényesen a mögöttünk hagyott két forduló, ezért a célok azonosak. Mindkét gárda úgy van vele, jó lenne már végre nem kikapni… Az biztos, hogy az otthonuk miatti előnyük a lelkes zagyvarónaiak malmára hajthatja a vizet, de az is könnyen előfordulhat, hogy éppen most térnek rá az eredményesség ösvényére a kazáriak. Nincs favorit a kezdősípszót megelőzően, azon sansszal felruházhatók a csapatok a labda útjára indulása előtt.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 3. forduló, 2023. szeptember 2. (szombat), 12.00:

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Somos VSE

Ennek a mérkőzésnek már megvan a toronymagas esélyese. A papírforma szerint nem hibázhatnak a már két győzelemnél tartó, ráadásul ez idáig huszonegy góllal előrukkoló vendégek, akik bizony jó darabig nem kívánnak lassítani. A hazaiak még nem tudtak pontot gyűjteni ebben a kiírásban, legutóbb is simán alulmaradtak, lenne tehát mit kijavítaniuk. A realitás az, nem mostani fellépésükön fognak megtáltosodni a karancsságiak, leginkább a tisztes helytállás lebeghet a szemeik előtt, minden más forgatókönyv komoly bravúrnak minősülne. Kellő odafigyeléssel egy újabb könnyed sikert is előhúzhatnak a cilinderből a somosiak.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 3. forduló, 2023. szeptember 2. (szombat), 16.00:

Felsőtoldi Cserhát TSE-Ecseg SE

Kár mellébeszélni, ezen meccs kapcsán is elsődlegesen az a kérdés, hogy mennyivel nyer a favorit, azaz a már két sikernél tartó vendégek, akik mennének tovább a győzelmi ösvényen. A felsőtoldiak még nem jutottak el bajnoki egységig ebben az évadban, azt pedig ők is tudhatják, hogy nem a másfajta súlycsoportnak számító mostani rivális ellenében várható el, hogy meginduljanak felfelé a tabellán. Jókora kalapemeléssel illethetjük a hazaiakat, ha képesek lesznek bármilyen csínytevésre. A csörte másik talánya, ezúttal vajon hány találatnál áll meg a remek formában futballozó Mihalik Szebasztián. Vajon összejön a triplázás az osztály adott hétvégéjének legjobbja cím kapcsán?