2024.06.18.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Pásztó SK-Bánk-Dalnoki Akadémia, a Karancslapujtő KSE II-Vizslási SE, a Nógrádmegyer BSE-Cered VSE, a Rétság FC-Érsekvadkert SE II, illetve a Nőtincs SE-Keszegi SE csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 3. forduló, 2023. szeptember 2. (szombat), 16.00:

Pásztó SK-Bánk-Dalnoki Akadémia

Smelkó Károly, a Pásztó SK vezetőedzője: – Először is, köszönöm a csapat nevében, hogy öt null után még látnak bennünk potenciát a Nógrádifutball illetékesei! Vasárnap sajnos nagyon simán kikaptunk Karancslapujtőn, de ezt a nagyarányú vereséget nagy részben magamra vállalom, a részletekbe most nem mennék bele! A heten megpróbáltam felfrissíteni a csapatot, és átbeszéltük a kudarc okát. Kedd óta nem foglalkozunk a ‘lapujtői vereséggel, hanem előre tekintünk, és meg fogunk tenni a pályán mindent, hogy a múltkori zakót kijavítsuk, így a lelkes szurkolóinknak visszaadjuk a bizalmat, amit a felkészülés alatt építgettünk. A Bánk az NB III-ból jött vissza, a két osztály között óriási tudásbéli különbség van. Az igaz, hogy kiestek, de biztos vagyok benne, hogy az egy év alatt megtanulták, milyen ritmusban kell futballozni, hogy eredményes legyél. Az ellenfélből nem sok mindenkit ismerek. Kiss Károlyt még a Puebla idején láttam futballozni a Stécében. Ő egy nagyon jó játékos! De Kócsát és Medveczkit is láttam játszani. Megyei szinten jó csapat, sőt szerintem velük számolni kell a végén a bajnok kilétét illetően. Rátérve a meccsre, előre nem beszélek, felesleges, de egyet megígérek, szombaton minden játékosunk meg fog szakadni a pályán ahhoz, hogy bebizonyítsuk, Pásztón nem egyszerű senkinek pontot vagy pontokat szerezni! Hiányzónk Lipták Márton lesz, akit remélem, eredményesen tudunk helyettesíteni.

Tábori Ákos, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – Minden héten a szokásos módon készülünk az aktuális bajnokira, meccsről meccsre haladunk, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Szeretnénk dobogón végezni, de még korai lenne konkrét helyezésben gondolkodni. A Pásztónak eddig két rangadója volt, az első meccsen bravúros győzelmet arattak, az elmúlt fordulóban meglepetésre sima vereséget szenvedtek. Mi úgy készülünk, hogy a jobbik arcát fogja mutatni az ellenfél. Ezért nem is számítok könnyű meccsre, meg kell küzdenünk a három pontért. Hiányzó nincs. Mindenki bevethető.

Vármegyei II. osztály, 3. forduló, 2023. szeptember 3. (vasárnap), 16.00:

Karancslapujtő KSE II-Vizslási SE

Szőrös Krisztián, a Karancslapujtő KSE II vezetőedzője: Úgy gondolom, az eddigi két meccsünk kiegyensúlyozott volt. Igaz, hogy Balassagyarmaton nem tudtuk győzelemmel zárni a mérkőzést, de szerintem ott is egy stabil teljesítményt hoztak a srácok a hiányzók ellenére. Az első forduló pedig a vártakat is felülmúlta, mert egy nagyarányú sikert tudtunk aratni. Most jó úton vagyunk. Alapozási időszakban azt beszéltük a fiúkkal, mi nem vagyunk profik, csak azt csináljuk, amit szeretünk gyerekkorunk óta. Mi tényleg csak a játék szeretetéért focizunk, barátok és ‘lapujtőiek vagyunk. Reálisan nézzük a dolgukat. Annyira megerősödött a bajnokság, nekünk az már nagy eredmény, ha az első öt hely valamelyikére oda tudunk kerülni. A vendégeknek megye egyes kerete van. Sem játékosállományban, sem finanszírozásban egyetlen egy csapat sem tudja felvenni velük a versenyt, itt nyugodtan kijelentem, hogy ide vehető a megye egy is, nem csak a megye kettő. Tele vannak jó játékosokkal. Magasan ők az aranyérem favoritjai. Mint egyénileg, mint csapatként egy nagyon erős gárda fog hozzánk látogatni. Meglátjuk, mire vagyunk képesek egy ilyen rivális ellen. Nem szeretnénk magunkat leírni, de a realitás az, hogy az ellenfél jobb kerettel rendelkezik, mint mi. Viszont egy csapat ellen sem fogunk feltett kézzel kimenni. Kíváncsian várom, mire leszünk képesek egy ilyen erős együttes ellen. Botos Viktor bokasérüléssel bajlódik. Várbogyai Márk még egy hónapig Dániában dolgozik. Bodor Benedekről már két hete nem tudok semmit, így vele sem számolhatok. Csapatkapitányunk, Cseh Márton is visszatért. Úgy néz ki, a többiek bevethetők, bár a múltkori meccs is bebizonyította, hogy arra is képesek vagyunk, a kezdés előtt egy órával írunk, hogy sajnos nem érek oda… 

Bujtár Tamás, a Vizslási SE vezetőedzője:Nehéz héten vagyunk túl, megviselt minket a múltkori vereség. A játék képe alapján nem volt benne, hogy ezen a meccsen még pontot sem fogunk tudni szerezni hazai pályán. Tanultunk a mérkőzésből és a soron következő bajnokikra készülünk. Jó játékosok alkotják a keretet, én most is, ahogy eddig is, nagyon bízom a srácokban. Masszív csapathoz látogatunk, akik otthon bárkire veszélyesek lehetnek. Egyáltalán nem számítok könnyű összecsapásra. Szeretnénk javítani hétvégén, bízom benne, hogy egy fegyelmezett játékkal eredményesek tudunk lenni. Sajnos lesznek hiányzóink, Sólyom, Fülöp és Gajdár sem lesz bevethető sérülés miatt.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 3. forduló, 2023. szeptember 2. (szombat), 13.00:

Nógrádmegyer BSE-Cered VSE

Ökrös István, a Nógrádmegyer BSE játékos-edzője:Az elmúlt három tétmeccsünket megnyertük, kezd összeállni a keret. Az idén szeretnénk minél előbb végezni, az első háromban jó lenne ott lenni. A Cered egy nagyon jó csapat. Erős a csapategység, összeszokott gárda, akik nyomni fognak kilencven percig. Bízom benne, hogy teljes kerettel tudunk kiállni, és jó játékkal, koncentrálva el tudjuk csípni a három pontot. Hiányzóról egyelőre nem tudok.

Horváth Jenő, a Cered VSE játékos-edzője: Úgy gondolom, sokat fejlődtünk, de természetesen van mit csiszolni a csapaton, például idegenben is teljes kerettel kiállni. A bajnokságban eddig minden a terveink szerint alakul. Jól ismerjük „Pityke” csapatát, ügyes és jó játékosok. Nem lesz egyszerű három ponttal hazatérni, de mindent elkövetünk a győzelem érdekében. Sajnos eddig úgy tűnik, hogy négy alapember is hiányozni fog munkahelyi elfoglaltság miatt – ez a szombati mérkőzések átka…

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 3. forduló, 2023. szeptember 3. (vasárnap), 16.00:

Rétság FC-Érsekvadkert SE II

Havay Zoltán, a Rétság FC vezetőedzője:Múlthéten beleszaladtunk egy nagyobb arányú vereségbe, előfordul. Levontuk belőle a tanulságot. A célunk nem változott, harcolni szeretnénk a dobogóért, sok meccs van még hátra. A ‘Vadkert szintén erős csapat, lendületből, két nagyarányú győzelem után érkezik hozzánk. Sajnos a hiányzóinkra az ősszel még biztosan nem számíthatunk. Így oldjuk meg, bízok a csapatban.

Bernhardt László, az Érsekvadkert SE II vezetőedzője: – Igazából eddig még nem volt komoly megmérettetésünk. A Borsosberénnyel és az Ipolyszöggel játszottunk. Az a baj, hogy a srácok nem veszik komolyan, hanem elszórakozzák ezeket a meccseket. Miután biztos az előnyünk, önzőznek és könnyelműsködnek. Nagyon nehéz komolyan venni az ilyen mérkőzéseket. Örülünk is neki, hogy most megyünk Rétságra, aztán Patakra. Várom, hogy egy olyan ellenféllel találkozzunk, ahol tényleg fel tudjuk mérni az erőviszonyokat. Mindenképpen a dobogón zárnánk ebben a szezonban, de ott is szeretnénk minél előrébb végezni. A bajnoki cím a célunk! Személy szerint nekem egyáltalán nem tetszik ez az új rendszer. Megkérdezték, hogy mi a véleményünk, milyen lehetne a kiírás. Nagyon sokan negatív véleménnyel vannak erről a három csoportról, de hát, nem mi döntöttük el… A legjobb lett volna a két régió, akár nyugaton több résztvevővel. Attól félek, lesznek olyanok, akik sok vereség után vissza fognak lépni. Nem értem, miért döntöttek így! A Rétság szerintem egy nagyon jó csapat, ha mindenki ott van tőlük. Havay Zoli barátom összerakja őket. Mindig nehéz találkozót játszunk velük. Most is erre számítok. Mindent meg fognak tenni azért, hogy otthon tartsák a három pontot. Mi pedig azt szeretnénk, hogy elhozzuk tőlük! Egy kimondottan jó iramú összecsapásra számítok. Szombaton derül ki, hogy kikre számíthatok. 

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 3. forduló, 2023. szeptember 3. (vasárnap), 16.00:

Nőtincs SE-Keszegi SE

Matyóka Ferenc, a Nőtincs SE vezetőedzője:Az eddigi két mérkőzésen többé-kevésbé megvalósult az, amit a nyári felkészülés alatt gyakoroltunk. A keretünk kezdője általában csak egy-két helyen szokott változni. Az a szerencsém, hogy a kispadról minőségi cserét tudok végrehajtani. Bárki lehetne a tizenhat főből kezdő és kispados. Nagy reményekkel nézünk a harmadik forduló elé. Megteszünk minden tőlük telhetőt. Az idei célok kapcsán úgy fogalmazott az elnök úr, az első vagy második helyen szeretnénk végezni. Már ősszel is. Aztán a tavaszi közgyűlésen eldől, hogy küzdhetünk-e a bajnoki címért. Hat évig voltam Keszegen edző. Nagyjából képben vagyok az állományuk képességével. A fiataljaik a korosztályos csapatokban a kezem alatt bontogatták szárnyaikat. Erős ellenfélnek tartom őket. A labda gömbölyű, aki több gólt lő, az fog győzni. Agresszív ellenfélre készülök fel, ez igaz lesz rájuk támadásban és védekezésben is. Nagyon remélem, hogy meg fogjuk tudni oldani ezt a problémát. Nem tudnék tippelni a mérkőzésre. Azért van van egy külső személy, aki néha tudja befolyásolni az eredményeket… Mindenki bevethető.

Cseri Kornél, a Keszegi SE játékos-edzője: Két sikeres bajnoki után természetesen pozitívak a kezdéssel kapcsolatos érzéseim. Ugyanakkor még messze nem vagyunk elégedettek, mert mi tudjuk, hogy sokkal több van ebben a csapatban az eddig látottaknál. Erőt és önbizalmat kell, hogy adjon a tavalyi gyengére sikerült szezonunk után a jó kezdés, de ennek csak akkor lesz jelentősége, ha fenn tudjuk tartani az akaraterőnket, a harcosságunkat és azt az igényt, hogy meccsről meccsre jobbak legyünk! A mentális része alakul, de a játékunkon még sokat kell dolgozni. A tavaly tavaszi szezon előtt fújtunk vészriadót. Akkor kezdtünk bele egy átalakulásba, újraszerveződésbe. Egyértelmű volt, hogy meg kell újulnunk ahhoz, hogy a jövőben sikeres egyesületként funkcionáljunk. Hogy ezt a célunkat elérjük, még messze van, de őszintén úgy hiszem, hogy jó úton járunk. Nem a „klasszikus” formát választottuk ehhez, miszerint ilyen-olyan eszközökkel egy bajnokcsapatot építsünk azonnal és kész, hanem megpróbálunk messzebbre tekinteni. A terv az, hogy egy fiatal kollektívát építsünk, nem titkoltan a helyiekből vagy a faluhoz köthető játékosokból, és persze azokból, akik önként szeretnének közénk tartozni és hosszútávon képesek a csapatot alkotni és fenntartani. Azt szeretnénk, hogy aki nálunk játszik, jól érezze magát egy baráti társaságban, hogy örömmel járjon hétvégente meccsre, mert jó kikapcsolódásnak tekinti és nem kényszerből vagy könyörgésre. Természetesen mindemellett az eredményre is figyelni kell nagyon, mert szükség van a sikerélményekre is az optimális hangulat eléréséhez! A kettő szerintünk együtt jár, így a célunk nem lehet más idén, mint e kollektíva további építgetése a lehető legtöbb siker mellett. Nőtincs hagyományosan a környék meghatározó csapatai közé tartozik. Amióta az eszemet tudom, mindig erős csapatuk volt, bármilyen osztályban is szerepeltek, és most sincsen másképpen. Ők is az „újratervezés” fázisában járnak, amióta ismét ebben az osztályban szerepelnek, de úgy gondolom, hogy az idei szezonnak már érmes reményekkel vágtak neki. Biztos vagyok benne, hogy Matyóka Feri barátom, akihez sok szép emlék fűz keszegi munkássága idejéről, rengeteget dolgozik azon, hogy elérjék ezt a céljukat. Szokták mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy. Azt próbálom elérni az öltözőben, hogy elhiggyék a srácok, hogy immáron mindenünk megvan ahhoz, hogy ne feltett kézzel lépjünk pályára és mindenki ellen lehet és van esélyünk. Most sincsen másképp és minden mérkőzés egy esély számunkra arra, hogy megmutassuk, Keszegen igenis van csapat, igenis jó csapat van, és minden ellenfélnek alaposan meg kell küzdenie azért, hogy legyőzzön minket! Azt várom el, hogy harcosan és lelkesen lépjünk pályára, hogy a szívünket kitegyük, és kellő önbizalommal mutassuk meg, hogy igenis játsszuk a focit és nem alibizni jöttünk. Ha ezeket meg tudjuk valósítani, joggal reménykedhetünk egy újabb jó eredményben! Nem is lennénk igazi focicsapat, ha nem lenne sérültünk…Viccet félretéve, valóban akad két-három játékos, aki sérüléssel küszködik, de ha jól megy, pályára léphetnek a hétvégén. Van olyan is, akire még hosszú út vár a visszatérésig, de a keret kilencvenöt százaléka jelen pillanatban egészséges és játékra kész szerencsére.